Имам нужда от съвет?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318i N42
Имам нужда от съвет?
Колега, в тази тема искам да попитам за някои неща, които така да се каже ме измъчват и незнам общо взета как да постъпя. Нов собственик съм(а и като цяло лаик на тема коли, но се уча усърдно
) на 318i седан, 143к.с. с N42 мотора.
Смених маслото веднага след като я купих като сложих 5w30 BMW Longlife от колега от форума, но ми се струва че това масло и е тънко, защото го гори...или поне се надявам да е от това
Няма видим пушек, абсолютно никакво омазняване на ауспуха, но маслото намаля на щеката. За 1000км съм долял сигурно около 500мл масло.
Реших да проверя какво е състоянието на антифриза, не съм го сменял аз. Цвета му е бил син, но сега е така да се каже като на мръсна вода. Възможно ли е да си е сменил цвета, ако не е сменян дълго време? Проверих с ареометър и той показа температура от порядъка на -40 : -50С. Това е много явно предишния собственик е налял концентрат или има друга причина да показва толкова(уреда е верен)? След като видях, че цвета е такъв се зачетох в форума да не би да го меси с маслото, но пък антифриза не е намалял и грам, даже напротив мисля си че е увеличил количеството си, защото пръчицата се показва малко повече. Това възможно ли е да се е увеличил поради някаква причина? Иначе антифриза си мирише така както трябва и е мазен, ако това има някакво значение.
Днес ново 20! Не бях карал колата близо седмица(но снощи съм минал около 70км извън града), а преди това на къси разстояния и днес като вдигнах щеката, за да проверя нивото видях бяло петънце по маслото. На капачката на маслото няма нищо бяло, напълно чиста си е. Дали това се е получило от конденза, за който четох в други теми? Цвета на маслото си е тъмен, а антифриза не е намалял и грам.
Двуомя се над следното:
Да отида ли на майстор и да провери, защо маслото намалява дали има теч, гарнитури и прочие или да изчакам и да го сменя след зимата с 10w40(колата е на 181 000км) и да видя как ще е с него, защото това е само на 1000км.
Малко дълго го обясних, но в главата ми е някъв хаос, а и параноята ме гони, що се касае до колата, защото иначе е 6+ но тези неща които описах по-горе ме притесняват.

Смених маслото веднага след като я купих като сложих 5w30 BMW Longlife от колега от форума, но ми се струва че това масло и е тънко, защото го гори...или поне се надявам да е от това

Реших да проверя какво е състоянието на антифриза, не съм го сменял аз. Цвета му е бил син, но сега е така да се каже като на мръсна вода. Възможно ли е да си е сменил цвета, ако не е сменян дълго време? Проверих с ареометър и той показа температура от порядъка на -40 : -50С. Това е много явно предишния собственик е налял концентрат или има друга причина да показва толкова(уреда е верен)? След като видях, че цвета е такъв се зачетох в форума да не би да го меси с маслото, но пък антифриза не е намалял и грам, даже напротив мисля си че е увеличил количеството си, защото пръчицата се показва малко повече. Това възможно ли е да се е увеличил поради някаква причина? Иначе антифриза си мирише така както трябва и е мазен, ако това има някакво значение.
Днес ново 20! Не бях карал колата близо седмица(но снощи съм минал около 70км извън града), а преди това на къси разстояния и днес като вдигнах щеката, за да проверя нивото видях бяло петънце по маслото. На капачката на маслото няма нищо бяло, напълно чиста си е. Дали това се е получило от конденза, за който четох в други теми? Цвета на маслото си е тъмен, а антифриза не е намалял и грам.
Двуомя се над следното:
Да отида ли на майстор и да провери, защо маслото намалява дали има теч, гарнитури и прочие или да изчакам и да го сменя след зимата с 10w40(колата е на 181 000км) и да видя как ще е с него, защото това е само на 1000км.
Малко дълго го обясних, но в главата ми е някъв хаос, а и параноята ме гони, що се касае до колата, защото иначе е 6+ но тези неща които описах по-горе ме притесняват.

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Имам нужда от съвет?
Колега,
за маслото не се притеснявай, откакто захладня е нормално да се получава конденз. Сигурен съм, че колата я държиш навън. При мен го няма този ефект, тъй като и през зимата температурата в гаража не пада под 15 градуса.
Аз карам печката с такова масло и ми е екстра - не го пипа, но за бензинка ми се струва тънко. Нека колегите, които карат бензинки да споделят.
за маслото не се притеснявай, откакто захладня е нормално да се получава конденз. Сигурен съм, че колата я държиш навън. При мен го няма този ефект, тъй като и през зимата температурата в гаража не пада под 15 градуса.
Аз карам печката с такова масло и ми е екстра - не го пипа, но за бензинка ми се струва тънко. Нека колегите, които карат бензинки да споделят.
- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
Не си ли забелязал след като паркираш колата дали има течове на масло или нещо друго?Повече от ясно е, че не се мешат маслото и антифриза в твоя случай.Евтиното неща винаги излизат по-скъпи .
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
500мл. за 1000км е много висок разход - това са си 5л. за една смяна на маслото... Но пък казваш, че не пуши. Аз бих пробвал със смяна на маслото (това, дето си го сложил май не е за тоя мотор), пък ако не се оправи задължително ревизия на мотора. Както и да го погледнеш си е притеснително да гълта толкова много. Но първо нека някой майстор да огледа щателно за течове, пък после предприемай друго. Общо взето това са ти опциите, даже са подредени по степен на трудност
Дано се окаже нещо просто, че отварянето на мотора не е от най-евтините манипулации.

- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
csx написа:Не си ли забелязал след като паркираш колата дали има течове на масло или нещо друго?Повече от ясно е, че не се мешат маслото и антифриза в твоя случай.Евтиното неща винаги излизат по-скъпи .
Кое имаш предвид като казваш евтините неща, колега?

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M sport
- Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

- csx
- кандидат ентусиаст
-
Mariga написа:csx написа:Не си ли забелязал след като паркираш колата дали има течове на масло или нещо друго?Повече от ясно е, че не се мешат маслото и антифриза в твоя случай.Евтиното неща винаги излизат по-скъпи .
За колко си купил маслото ?
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
besnia_ написа::определено трябва да го смениш с 0/30 кастрол
Не претендирам, че много разбирам ама си мисля, че мотор, който е на "реални" 181000 по-добре ще му е 10в40, отколкото 0/30
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M sport
- Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици
gromovich написа:besnia_ написа::определено трябва да го смениш с 0/30 кастрол
Не претендирам, че много разбирам ама си мисля, че мотор, който е на "реални" 181000 по-добре ще му е 10в40, отколкото 0/30
Аз не съм казал че разбирам

- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
csx написа:Mariga написа:csx написа:Не си ли забелязал след като паркираш колата дали има течове на масло или нещо друго?Повече от ясно е, че не се мешат маслото и антифриза в твоя случай.Евтиното неща винаги излизат по-скъпи .
Колега маслото го купих от колега от форума(от който пазаруват доста от вас и са доволни) за 17 лв литъра. Никога не бих пестил пари за масло, просто като я взех ойл сървиса беше доста на минус и не исках да карам и километър с масло, което не знам кога е слагано. Купих това масло като се доверих на момчето, защото все пак се занимава с това, просто нямах времето да се допитам до повече хора. Далеч съм от мисълта, че това момче ме е подвело, защото има сигурно колеги на които с това масло и този мотор всичко е ток
Както казах никога не бих пестил пари за масло, очаквам да ми предложиш, а и не само ти масло което ще е по-добро в моя случай?

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Не е от маслото,а от мотора.Мойта я обслужвам само в отиризиран сервиз и по последни наблюдения,от както смених маслото 1л~5000км 5w30, което ми се вижда много и съм се наканил да ми проверяват гумичките на клапаните,че до колкото съм запознат,главно заради тях се харчи маслото.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
знам ,че този мотор си обича масълце, но и на мен ми се вижда много 500мл на 1000 км.
Или има теч от някъде - я от капак на мотора , я от някъде другаде или просто трябва да се прави ревизиийка на мотора
Иначе за маслото едва ли колегата ти е дал неподходящо за твоята кола масло.Смени го 0/30 и ще стане ясно или с друго 5/30 различно от това,което е в момента

Иначе за маслото едва ли колегата ти е дал неподходящо за твоята кола масло.Смени го 0/30 и ще стане ясно или с друго 5/30 различно от това,което е в момента

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Най-подходящо за твоя мотор е 0W30 и 5W30. И в оторизиран дилър да отидеш ще ти препоръчат едно от тези двете, които съм посочил. 

- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
100imenov написа:Не е от маслото,а от мотора.Мойта я обслужвам само в отиризиран сервиз и по последни наблюдения,от както смених маслото 1л~5000км 5w30, което ми се вижда много и съм се наканил да ми проверяват гумичките на клапаните,че до колкото съм запознат,главно заради тях се харчи маслото.
Колега, пробвал ли си да я караш с друго масло, да видиш има ли разлика? С БМВ или с Кастрол си, макар да знам че и двете се водят на Кастрол.

- csx
- кандидат ентусиаст
-
Mariga написа:csx написа:Mariga написа:csx написа:Не си ли забелязал след като паркираш колата дали има течове на масло или нещо друго?Повече от ясно е, че не се мешат маслото и антифриза в твоя случай.Евтиното неща винаги излизат по-скъпи .
Колега маслото го купих от колега от форума(от който пазаруват доста от вас и са доволни) за 17 лв литъра. Никога не бих пестил пари за масло, просто като я взех ойл сървиса беше доста на минус и не исках да карам и километър с масло, което не знам кога е слагано. Купих това масло като се доверих на момчето, защото все пак се занимава с това, просто нямах времето да се допитам до повече хора. Далеч съм от мисълта, че това момче ме е подвело, защото има сигурно колеги на които с това масло и този мотор всичко е ток
Както казах никога не бих пестил пари за масло, очаквам да ми предложиш, а и не само ти масло което ще е по-добро в моя случай?
320Д M47N
Колега аз преди няколко меца се срещнах с един фен и той си беше взел масло от форума, но не мога да ти кажа от кой точно.Той ми се оплакваше, че след като сипал маслото и крала известно време е забелязал, че много му се разтракал мотора и след това го е сменил с Мобил .Преди това си е карал с това и каза, че с него няма грешка.Аз карам с sae 5w-40 и съм на 185000 км минал съм само 5000 км и забелязах, че ми е изгорило близо 200 мл за 2500 км, а колата съм я гледал как работи и не съм забелязал проблем.Няма течове и всичко е наред, но маслото си ходи.От тук съм купил маслото на 12 лв и ми се стори много евтино и сега ще си взема Мобил.Даже сега ще ходя да видя до къде ми е маслото на пръчката и ще пиша.
Последна промяна csx на 24 Окт 2011, 12:57, променена общо 1 път
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2