Въпрос за странно пискане в определен момент.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за странно пискане в определен момент.

Мнение от gogata70 » 16 Окт 2011, 23:34

Стана следното: ония ден карам , изведнъж спирам , че ми се причу нещо...чува се едно тит тит тит тит лекичко , но не знам защо , на таблото никаква грешка не изкарва.Гася двигателя , паля наново - всичко се оправя и няма звук.
Днес пак същото , но този път улових горе-долу за какво става въпрос - както паля колата и тръгвам на първа с педала натиснат на максимална газ , някакси все едно не може да захапе скорост първоначално и за някакви милисекунди губи обороти , след което си влиза в бързината и самия звук се пуска след като се случи това.
Да не е нещо заради газта (газов инжекцион е колата 1999 година)

Друг въпрос - до сега не я бях карал на студено време , и днес като я запалих изкара температурата че е -2 градуса на бордовия компютър , но почна да писка и да мигат самите градуси . Мисля , че това е да ме предупреди че е студено , а не някаква грешка в системата - така ли е?

Благодаря за отзивите. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Re: Въпрос за странно пискане в определен момент.

Мнение от An4oOo » 16 Окт 2011, 23:59

Това което си споменал за температурата и предупреждението е точно така. Не е грешка а предупреждение :) А по първия ти въпрос незнам... по компетентните да кажат. На мене в такива ситуации ми е пищяло само ако забравя ръчната :mhihi: ама при тебе май ще е нещо повече ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 17 Окт 2011, 7:46

Колеги, много ви моля не пълнете форума с въпроси, които са описани в ръководството за експлоатация на колата. Отделете един ден да си прочетете ръководството /както казват руснаците ,, учите матчаст!''/.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 17 Окт 2011, 9:34

:OT:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега - не се шашкай - просто колата те предупреждава, че температурата е паднала под 3 градуса и има опасност от заледявания :yes:
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 17 Окт 2011, 10:21

Zagy написа:Колега - не се шашкай - просто колата те предупреждава, че температурата е паднала под 3 градуса и има опасност от заледявания

Е та това е верния отговор на загадката :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 17 Окт 2011, 11:22

Да де ама колегата пита за две различни неща.
Едното е (първото) за някакви много пиуквания (описва все едно как му се задейства тракшън контрола със звуков сигнал :) ), предполагам и той знае, че е различно от това еднократно изпиукване за ниската температура навън.
А това за ниска температура започна да ме дразни, защото като изпиука, показва температурата навън и не се връща на предишното показание автоматично, и пак трябва да натискам копчето на лоста да ми показва каквото аз искам.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 17 Окт 2011, 12:19

Копчето за превключване газ/бензин може да пищи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 17 Окт 2011, 12:36

,,А това за ниска температура започна да ме дразни, защото като изпиука, показва температурата навън и не се връща на предишното показание автоматично, и пак трябва да натискам копчето на лоста да ми показва каквото аз искам.''

Апропо, как се връщаме отново към часовника вместо предупреждението за заледяване /ако нямаме копче за борд-компютъра/?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 17 Окт 2011, 13:34

NikVanov написа:,,А това за ниска температура започна да ме дразни, защото като изпиука, показва температурата навън и не се връща на предишното показание автоматично, и пак трябва да натискам копчето на лоста да ми показва каквото аз искам.''

Апропо, как се връщаме отново към часовника вместо предупреждението за заледяване /ако нямаме копче за борд-компютъра/?

Показва ти, че е време да внимаваш по пътя и после автоматично връща на часовник!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 17 Окт 2011, 14:21

Май отдавна темата е за ключ. Авторът повече не е писал, сигурно вече всичко му е ясно и е спокоен.

Потребител
Аватар

Мнение от gogata70 » 17 Окт 2011, 18:23

majstorapetkov написа:Май отдавна темата е за ключ. Авторът повече не е писал, сигурно вече всичко му е ясно и е спокоен.

Първия въпрос ме мъчи , но наистина може да е от копчето за газ/бензин.Да вкарва повече газ при настъпване и това да се сигнализира сигурно е нещо такова.

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 17 Окт 2011, 18:46

,,Показва ти, че е време да внимаваш по пътя и после автоматично връща на часовник!''

Е, ако връщаше автоматично нямаше да питам. Днес на изгасена кола натиснах лявото копче, показа данните с часовника, запалих-показва /+ 6 C/ и това е! Възможен отговор е, че съм активирал борд-компютъра с кодиране в DIS, но не съм сложил бутон на лоста за чистачките засега? Други мнения? На всички ли връща автоматично часа?

Назад към E46