Въпрос за странно пискане в определен момент.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за странно пискане в определен момент.
Стана следното: ония ден карам , изведнъж спирам , че ми се причу нещо...чува се едно тит тит тит тит лекичко , но не знам защо , на таблото никаква грешка не изкарва.Гася двигателя , паля наново - всичко се оправя и няма звук.
Днес пак същото , но този път улових горе-долу за какво става въпрос - както паля колата и тръгвам на първа с педала натиснат на максимална газ , някакси все едно не може да захапе скорост първоначално и за някакви милисекунди губи обороти , след което си влиза в бързината и самия звук се пуска след като се случи това.
Да не е нещо заради газта (газов инжекцион е колата 1999 година)
Друг въпрос - до сега не я бях карал на студено време , и днес като я запалих изкара температурата че е -2 градуса на бордовия компютър , но почна да писка и да мигат самите градуси . Мисля , че това е да ме предупреди че е студено , а не някаква грешка в системата - така ли е?
Благодаря за отзивите.
Днес пак същото , но този път улових горе-долу за какво става въпрос - както паля колата и тръгвам на първа с педала натиснат на максимална газ , някакси все едно не може да захапе скорост първоначално и за някакви милисекунди губи обороти , след което си влиза в бързината и самия звук се пуска след като се случи това.
Да не е нещо заради газта (газов инжекцион е колата 1999 година)
Друг въпрос - до сега не я бях карал на студено време , и днес като я запалих изкара температурата че е -2 градуса на бордовия компютър , но почна да писка и да мигат самите градуси . Мисля , че това е да ме предупреди че е студено , а не някаква грешка в системата - така ли е?
Благодаря за отзивите.

- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Re: Въпрос за странно пискане в определен момент.
Това което си споменал за температурата и предупреждението е точно така. Не е грешка а предупреждение
А по първия ти въпрос незнам... по компетентните да кажат. На мене в такива ситуации ми е пищяло само ако забравя ръчната
ама при тебе май ще е нещо повече 

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Колеги, много ви моля не пълнете форума с въпроси, които са описани в ръководството за експлоатация на колата. Отделете един ден да си прочетете ръководството /както казват руснаците ,, учите матчаст!''/.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Колега - не се шашкай - просто колата те предупреждава, че температурата е паднала под 3 градуса и има опасност от заледявания

Si non confectus, non reficiat.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Zagy написа:Колега - не се шашкай - просто колата те предупреждава, че температурата е паднала под 3 градуса и има опасност от заледявания
Е та това е верния отговор на загадката

Да де ама колегата пита за две различни неща.
Едното е (първото) за някакви много пиуквания (описва все едно как му се задейства тракшън контрола със звуков сигнал
), предполагам и той знае, че е различно от това еднократно изпиукване за ниската температура навън.
А това за ниска температура започна да ме дразни, защото като изпиука, показва температурата навън и не се връща на предишното показание автоматично, и пак трябва да натискам копчето на лоста да ми показва каквото аз искам.
Едното е (първото) за някакви много пиуквания (описва все едно как му се задейства тракшън контрола със звуков сигнал

А това за ниска температура започна да ме дразни, защото като изпиука, показва температурата навън и не се връща на предишното показание автоматично, и пак трябва да натискам копчето на лоста да ми показва каквото аз искам.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Копчето за превключване газ/бензин може да пищи.
- NikVanov
- ентусиаст
-
,,А това за ниска температура започна да ме дразни, защото като изпиука, показва температурата навън и не се връща на предишното показание автоматично, и пак трябва да натискам копчето на лоста да ми показва каквото аз искам.''
Апропо, как се връщаме отново към часовника вместо предупреждението за заледяване /ако нямаме копче за борд-компютъра/?
Апропо, как се връщаме отново към часовника вместо предупреждението за заледяване /ако нямаме копче за борд-компютъра/?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
NikVanov написа:,,А това за ниска температура започна да ме дразни, защото като изпиука, показва температурата навън и не се връща на предишното показание автоматично, и пак трябва да натискам копчето на лоста да ми показва каквото аз искам.''
Показва ти, че е време да внимаваш по пътя и после автоматично връща на часовник!
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Май отдавна темата е за ключ. Авторът повече не е писал, сигурно вече всичко му е ясно и е спокоен.
majstorapetkov написа:Май отдавна темата е за ключ. Авторът повече не е писал, сигурно вече всичко му е ясно и е спокоен.
Първия въпрос ме мъчи , но наистина може да е от копчето за газ/бензин.Да вкарва повече газ при настъпване и това да се сигнализира сигурно е нещо такова.
- NikVanov
- ентусиаст
-
,,Показва ти, че е време да внимаваш по пътя и после автоматично връща на часовник!''
Е, ако връщаше автоматично нямаше да питам. Днес на изгасена кола натиснах лявото копче, показа данните с часовника, запалих-показва /+ 6 C/ и това е! Възможен отговор е, че съм активирал борд-компютъра с кодиране в DIS, но не съм сложил бутон на лоста за чистачките засега? Други мнения? На всички ли връща автоматично часа?
Е, ако връщаше автоматично нямаше да питам. Днес на изгасена кола натиснах лявото копче, показа данните с часовника, запалих-показва /+ 6 C/ и това е! Възможен отговор е, че съм активирал борд-компютъра с кодиране в DIS, но не съм сложил бутон на лоста за чистачките засега? Други мнения? На всички ли връща автоматично часа?
12 мнения
• Страница 1 от 1