BMW 320d e46 136hp Молим за помош

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW 320d e46 136hp Молим за помош

Мнение от vlatkoshubi » 03 Окт 2011, 23:51

Здравејте од скоро и ја сам сопствекик на bmw но имам проблем со тези кола , много читах на форума но немога да најда решение . Од Македонија сам ште се потрудја да напиша да могате да ме разберете Благодарим на всеки за помошта што че ми пусне.
Колата пали од раз идва много добре , но как ште вдигне температура колата забива врви како да нјема турбо и така ту врви ту не , кога забие врви вдига обртаи качват се.
Пробах изолирах AGR всичко си е исто , правих профиловка на клапнана за турбото прочистих го тези ден как да ми беше добре малко помалко забиваше , вцички филтери са сменети ваздух , горивен , картерни газоби профиловка при нас немога да го најда.
Когато забие колата гасиш за некоја секунда палиш оправја се врви пак добре но пак забие.
Ако ја форсира колата или екстремно каранје врви добре не забива , когато идва добре примерно кога натисна педал за спирацка нели спаднат оборотите и кога натисна на гаста тогава се најчесто случува.
Колата не пуши кога идва добре , кога забие не пуши , кога ја запалим сутринта мин. черн дим
Преди 1 ден симнах кората одоле и што да вида капало нафта , исчистих всичко избришах да вида од каде идва тва нафта оставих колата така на канала врастам се след 4 часа нема никаде нафта.
Запалих колата и гледам оздол и след една минута идва нафта тече по блока , веројатно идва од ГНП , од маркучите за обратната нафта не е.
ГНП од преди е сух и од горе е сух од цевките каде идват за дозите е сух , теч немога да намерим каде точно иде сигурно е од срединта на ГНП , и дали това е проблемот за кој колата ту врви ту не когато си поиска .
Диагностика не очитава грешка нема ??????? :help: :help: :help:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: BMW 320d e46 136hp Молим за помош

Мнение от Dimitroff » 04 Окт 2011, 10:55

С какво е правена диагностика на колата ?
Щом говориш за ГНП, значи колата е стария дизелов мотор - 136к.с.

Симптомите са сходни като за дебитомер и умна дюза (тя би трябвало да излезе, ако сте чели колата с нещо различно от carsoft...който и без това за нищо не става!).
Пробвай най-напред да разкачиш дебитомера и да видиш как се държи колата.
Ако има минимално подобрение - вземи от някой приятел дебитомер за проба.
Другото което ме съмнява е умната дюза - при 8 от 10 Е46 320д 136к.с. е прецакана.
Тук в България ги рециклираме - стават като нови - при вас не знам...
Моят съвет е да търсиш къде ги рециклират, защото няма смисъл да купуваш втора ръка - шанса да попаднеш на читава е адски минимален.

Ако се затрудняваш с превода използвай Google translate. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от riki_ » 04 Окт 2011, 12:19

:OT: в македония се едно си в 19 век.един майстор няма дето малко од малко разбира.за диагностика няма изоб6то да говоря 6том в м кар(македония) не могат да ми програмират дебитомера кво остана за другото.най добре е да се уговори6 с някои колега од форума примерно димитрофф и отива6 в бьлгария и да ти напраат една диагностика както трябва

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 04 Окт 2011, 12:38

riki_ написа::OT: в македония се едно си в 19 век.един майстор няма дето малко од малко разбира.за диагностика няма изоб6то да говоря 6том в м кар(македония) не могат да ми програмират дебитомера кво остана за другото.най добре е да се уговори6 с някои колега од форума примерно димитрофф и отива6 в бьлгария и да ти напраат една диагностика както трябва

:OT:
Колега, моля използвай чисти думи за изписване, като не използваш прословутите "чатърски" "6"-ци, че първо не е според правилата (най-вероятно), второ ако колегата използва google translate, за да си го преведе ще стане още по-голямо мазало.

Благодаря за разбирането.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар

Мнение от vlatkoshubi » 04 Окт 2011, 19:51

Благодарим ште ми дадете идеја как да си поправим колата , Ас разбирам сшто което ми пишете но незнаја колко мен ште разберете вие Благодарим
диагностик сам правил на KTS 560 BOSCH
Преди неколко часа извадих буската или кабела на дебитомера , колата врви точно така като ми забие сшто време и не се оправја , гасим палим исто идва така като ми забие кога ми е вклоцен дебитомера , интересова ме дали може дебитомера да е проблема за ту иде ту неиде кога си поиска врви , кога си иска неврви.
А тва со теча на нафта од ГНП как да го открим од каде впрос идва теч има ли некој идеа?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 04 Окт 2011, 22:09

Колега таз кола гледахте ли и центровката?Engine,actual data,start of injection. вижте я на КТСа като е загряла в работна температура колата.Actual-Nominal не трябва да се разминава над 1 градус.Но тъй като чета,че ти тече помпата ,ако не е от дифтунгите, пак ще трябва да се сваля.Виж ги тези данни и май ще трябва да се презацепва помпата на ново :yes:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 04 Окт 2011, 22:27

Ако има още нещо и аз ще преведа.... нали съм македонче :mhihi: :mhihi:

В македония са от 19ти век... Всичките неща по колата си ги правя сам или в България.... Има 2-3 сервиза в цялата страна и това е.

Од дека си прво?
Влатко, беше ли у Струмица кай овай майсторо Трайче? Он е така посаалам у источна македония....ама мислам оти и он диягностицира со Бош....

За дебитомеро (МАФ сензор), земи исчисти го за секой случай... продават се у секоя продавница за авто делове спрейове или пробай со друг... има ги почесто кай нас веке е46ците....

За ГНП-то... требе си арен майстор.... ако имаш зелен картон прошетай се до София..... ке ти помогнат човеците од тука...
Кай нас тешко да се нафате некой да я поправе.....
ако прекинува да не флева воздух од там дека шо тече?
Без да се виде или закаче на компютер... тешко ке се реше проблемо...

Ако нещо не разбираш... питай ке преведувам

извинение за останалите че пиша на македонски ..... диялект :mhihi: :mhihi:
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 05 Окт 2011, 2:04

Освен аз да почна да мелям на шопски :conf: я се стегнете!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vlatkoshubi » 22 Окт 2011, 5:11

Денеска направи си диагностик с BMW INPA и молим ако иска неки да ми помогне колата да врви как што требва , ето тук на линка при човека са истите 2 грешки като при мен. http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 7&t=155958

Потребител
Аватар

Мнение от vlatkoshubi » 22 Окт 2011, 23:12

BMW DISS 57

0a dde control, start of injection
48 dde control, timing device
08 dde: glow-plug system

Това са грешки ц дисс

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 23 Окт 2011, 18:44

ГНП...

Назад към E46