Проблем с е46 316 компакт 2001. - графики!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: S4

Проблем с е46 316 компакт 2001. - графики!

Мнение от titikaka » 25 Сеп 2011, 21:52

Здравейте колеги,

нов съм в сектата и директно с проблеми :)

та, жената има вече едно бмвнце мисля излезе 1.8 мотора та постоянно набива грешка на банк 1 и 2 за адаптациите..инсталирах си ИНПАта и видях едно 2 неща, които искам да ви попитам нормални ли са и да ми дадете идеи къде, и какво да гледам, за да се ориентирам по добре в ситуацията преди да ида на мастор...за да не ме изклатят излишно!

благодаря ви предварително

:ok:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Re: Проблем с е46 316 компакт 2001. - графики!

Мнение от besnia_ » 27 Сеп 2011, 1:26

Здравей колега и ти като мен използваш някакви машинки ама не знаеш за какво :mhihi: значи това което ти показва на тези диаграми е че имаш проблем с датчика на коляновия вал :clap: няма да е лошо да кажеш с кой мотор си и как работи в момента :yes:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Сеп 2011, 8:45

аз пък това което виждам от инпата на втората снимка с удивителния е за дебитомера вкарва много въздух и прави бедна горивната смес докато всички други показания на датчиците от графиките са в норма.
Аз те съветвам откачи буксата на дебитомера и ако колата се държи по добре и върви повече сменя го него.
Дебитомера за твоя мотар при студена кола вкарва около 12 кг на час а при загрял мотор 7-8 кг/на час при работа на място, а при теб е 68 кг при максимални 40.
Дано съм ти бил от полза.

Потребител
Аватар

Мнение от titikaka » 27 Сеп 2011, 18:40

Бесния колега верно си е :lol: ама къде го видя проблема с датчика на коляновия вал , щот го сменяха вече , че колата гаснеше в движение..?

Оци да видях аз че дебитомера е проблемен и го знам номера с буксата , но така е клеасала че си счупих пръстите и не можах да я откача, но ще я пробвам с инструменти...

мерси колеги

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 28 Сеп 2011, 3:48

[quote="titikaka"]Бесния колега верно си е :lol: ама къде го видя проблема с датчика на коляновия вал , щот го сменяха вече , че колата гаснеше в движение..?

здрасти колега :wave: bank 1 и 2 за който казваш че са ти набивали грешки са коляновия вал и разпределителният :cop:на снимките виждаме че bank 2 не отчита нищо,все едно го няма сега не извърша работата която е нужна на двигателя за да работи ;) няма да е лошо ако дадеш малко информация,с кой мотор си от кога не върви? сега като си го сменил май пак не върви :mhihi: дебитомера също е в много високи стойности от40 на !68 обаче може да е породено от липсата на датчика :yes:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от titikaka » 28 Сеп 2011, 15:10

to хубаво ами като не знам кой е мотора :mhihi: N42 ili N43 e 316i компакт по късния мотор 2001ва... FW01149 e VINа...

има малко предистория , значи единия датчик е сменен /коляновия примерно/ и след , което колата пак е продължила да гасне!!
след тва е сменен некъв датчик/копчето със степените за парното/климата :kuku: демек като пусне климатика и гаснела колата, щото копчето за парното/климатика било залепнало и работело само на 4та степен!! :kuku:

след това спира да гасне колата, но чат пат забива тази грешка за адаптациите и , както се вижда не работи единия дачик , но от самия датчик ли е или не ..?

друго в движение с малка скорост дебитомера работи на 39грама, на място също 5-6грама показва , но при форсиране и като пуснеш газта в движение и излиза от спецификация...що е то?

кво да правиме са :paranoid:

инак ето и лабдите как са :

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 28 Сеп 2011, 18:27

Koлега, я напиши точното наименование на грешките! Изчети ги и ги постни пак тука, както си постнал живите данни. Нещо не е баш така, както е! Затова те карам!

Потребител
Аватар

Мнение от titikaka » 28 Сеп 2011, 21:18

хм да колега не мога да намеря къде съм ги записал ...най вероятно съм ги изтрил , но ще ги логна пак ...беше нещо от сорта на 2С2Т или нещо подобно ...и наистина има нещо гнило в цялата работа!

кое от тия показания горе от постнатите от мен логове са fuel trims ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 29 Сеп 2011, 14:08

[quote="titikaka"]to хубаво ами като не знам кой е мотора :mhihi: N42 ili N43 e 316i компакт по късния мотор 2001ва... FW01149 e VINа...

има малко предистория , значи единия датчик е сменен /коляновия примерно/ и след , което колата пак е продължила да гасне!!
след тва е сменен некъв датчик/копчето със степените за парното/климата :kuku: демек като пусне климатика и гаснела колата, щото копчето за парното/климатика било залепнало и работело само на 4та степен!! :kuku:

след това спира да гасне колата, но чат пат забива тази грешка за адаптациите и , както се вижда не работи единия дачик , но от самия датчик ли е или не ..?

друго в движение с малка скорост дебитомера работи на 39грама, на място също 5-6грама показва , но при форсиране и като пуснеш газта в движение и излиза от спецификация...що е то?

кво да правиме са :paranoid:

Здравей колега ако мотора ти е като този на снимката и наистина не му работи датчика на коляновия вал :mhihi: този мотор няма да върви каквото ще да става :lol: сега в момента компа няма инфо колко бързо се върти вала :cop: и от там предполагам вкарва повече въздух опитва се да овладее положението :yes: те щом са го сменяли два пъти значи не са успели да го уцелят ;) можеш ли да го свалиш този датчик да го видим :lol: този датчик или не е за твоята кола или не е много истински :bchug:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от titikaka » 29 Сеп 2011, 18:28

до колкото разбрах от жената , щот тя и колата са заварено положение :mhihi: :mhihi: като са сменили датчика и пак е продължила да гасне след това са разменили местата на датчика на коляновия вал с този на разпределителния, но пак е гаснела и след това чак е сменен онзи датчик за парното и тогава се е оправила..... но сега забива грешки чат пат и гори 9,2-9,5 извънградско и градско при бабешко каране!

мотора е същия иначе ... :yes:

датчика требе да го видя къде е ама не ми се сваля да ти кажа :mhihi: ... ше помисля!

мерси за включването

Потребител
Аватар

Мнение от titikaka » 24 Окт 2011, 1:23

колеги най после я заби пак грешката ето това е ... :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от titikaka » 24 Окт 2011, 22:45

ето това са грешките .. ?

INPA-PrintFile - na_fs.tmp.pdf

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 25 Окт 2011, 12:34

titikaka написа:ето това са грешките .. ?

Те двете неща са едни и същи ам пак ти прави някакви изречения за банк 2 :mhihi: :mhihi: какво става не върви ли :smoke:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 25 Окт 2011, 12:48

titikaka написа:ето това са грешките .. ?

Свържи се с Ванката, ще ти помогне с диагностиката.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=10006

Потребител
Аватар

Мнение от titikaka » 26 Окт 2011, 21:08

хах , върви си тя даже почти 2 месеца чаках да я забие пак тая грешка на един ляв завой в града ....повече на ляво нема да завивам :mhihi:

Митака мерси зза идеята :yes:

Назад към E46