Проблем с е46 316 компакт 2001. - графики!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с е46 316 компакт 2001. - графики!
Здравейте колеги,
нов съм в сектата и директно с проблеми
та, жената има вече едно бмвнце мисля излезе 1.8 мотора та постоянно набива грешка на банк 1 и 2 за адаптациите..инсталирах си ИНПАта и видях едно 2 неща, които искам да ви попитам нормални ли са и да ми дадете идеи къде, и какво да гледам, за да се ориентирам по добре в ситуацията преди да ида на мастор...за да не ме изклатят излишно!
благодаря ви предварително

нов съм в сектата и директно с проблеми

та, жената има вече едно бмвнце мисля излезе 1.8 мотора та постоянно набива грешка на банк 1 и 2 за адаптациите..инсталирах си ИНПАта и видях едно 2 неща, които искам да ви попитам нормални ли са и да ми дадете идеи къде, и какво да гледам, за да се ориентирам по добре в ситуацията преди да ида на мастор...за да не ме изклатят излишно!
благодаря ви предварително

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M sport
- Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици
Re: Проблем с е46 316 компакт 2001. - графики!
Здравей колега и ти като мен използваш някакви машинки ама не знаеш за какво
значи това което ти показва на тези диаграми е че имаш проблем с датчика на коляновия вал
няма да е лошо да кажеш с кой мотор си и как работи в момента 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
аз пък това което виждам от инпата на втората снимка с удивителния е за дебитомера вкарва много въздух и прави бедна горивната смес докато всички други показания на датчиците от графиките са в норма.
Аз те съветвам откачи буксата на дебитомера и ако колата се държи по добре и върви повече сменя го него.
Дебитомера за твоя мотар при студена кола вкарва около 12 кг на час а при загрял мотор 7-8 кг/на час при работа на място, а при теб е 68 кг при максимални 40.
Дано съм ти бил от полза.
Аз те съветвам откачи буксата на дебитомера и ако колата се държи по добре и върви повече сменя го него.
Дебитомера за твоя мотар при студена кола вкарва около 12 кг на час а при загрял мотор 7-8 кг/на час при работа на място, а при теб е 68 кг при максимални 40.
Дано съм ти бил от полза.
Бесния колега верно си е
ама къде го видя проблема с датчика на коляновия вал , щот го сменяха вече , че колата гаснеше в движение..?
Оци да видях аз че дебитомера е проблемен и го знам номера с буксата , но така е клеасала че си счупих пръстите и не можах да я откача, но ще я пробвам с инструменти...
мерси колеги

Оци да видях аз че дебитомера е проблемен и го знам номера с буксата , но така е клеасала че си счупих пръстите и не можах да я откача, но ще я пробвам с инструменти...
мерси колеги

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
[quote="titikaka"]Бесния колега верно си е
ама къде го видя проблема с датчика на коляновия вал , щот го сменяха вече , че колата гаснеше в движение..?
здрасти колега
bank 1 и 2 за който казваш че са ти набивали грешки са коляновия вал и разпределителният
на снимките виждаме че bank 2 не отчита нищо,все едно го няма сега не извърша работата която е нужна на двигателя за да работи
няма да е лошо ако дадеш малко информация,с кой мотор си от кога не върви? сега като си го сменил май пак не върви
дебитомера също е в много високи стойности от40 на !68 обаче може да е породено от липсата на датчика 

здрасти колега

to хубаво ами като не знам кой е мотора
N42 ili N43 e 316i компакт по късния мотор 2001ва... FW01149 e VINа...
има малко предистория , значи единия датчик е сменен /коляновия примерно/ и след , което колата пак е продължила да гасне!!
след тва е сменен некъв датчик/копчето със степените за парното/климата
демек като пусне климатика и гаснела колата, щото копчето за парното/климатика било залепнало и работело само на 4та степен!!
след това спира да гасне колата, но чат пат забива тази грешка за адаптациите и , както се вижда не работи единия дачик , но от самия датчик ли е или не ..?
друго в движение с малка скорост дебитомера работи на 39грама, на място също 5-6грама показва , но при форсиране и като пуснеш газта в движение и излиза от спецификация...що е то?
кво да правиме са
инак ето и лабдите как са :

има малко предистория , значи единия датчик е сменен /коляновия примерно/ и след , което колата пак е продължила да гасне!!

след това спира да гасне колата, но чат пат забива тази грешка за адаптациите и , както се вижда не работи единия дачик , но от самия датчик ли е или не ..?
друго в движение с малка скорост дебитомера работи на 39грама, на място също 5-6грама показва , но при форсиране и като пуснеш газта в движение и излиза от спецификация...що е то?
кво да правиме са

инак ето и лабдите как са :
Koлега, я напиши точното наименование на грешките! Изчети ги и ги постни пак тука, както си постнал живите данни. Нещо не е баш така, както е! Затова те карам!
хм да колега не мога да намеря къде съм ги записал ...най вероятно съм ги изтрил , но ще ги логна пак ...беше нещо от сорта на 2С2Т или нещо подобно ...и наистина има нещо гнило в цялата работа!
кое от тия показания горе от постнатите от мен логове са fuel trims ?
кое от тия показания горе от постнатите от мен логове са fuel trims ?
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
[quote="titikaka"]to хубаво ами като не знам кой е мотора
N42 ili N43 e 316i компакт по късния мотор 2001ва... FW01149 e VINа...
демек като пусне климатика и гаснела колата, щото копчето за парното/климатика било залепнало и работело само на 4та степен!!
кво да правиме са
Здравей колега ако мотора ти е като този на снимката и наистина не му работи датчика на коляновия вал
този мотор няма да върви каквото ще да става
сега в момента компа няма инфо колко бързо се върти вала
и от там предполагам вкарва повече въздух опитва се да овладее положението
те щом са го сменяли два пъти значи не са успели да го уцелят
можеш ли да го свалиш този датчик да го видим
този датчик или не е за твоята кола или не е много истински 

кво да правиме са

Здравей колега ако мотора ти е като този на снимката и наистина не му работи датчика на коляновия вал

до колкото разбрах от жената , щот тя и колата са заварено положение
като са сменили датчика и пак е продължила да гасне след това са разменили местата на датчика на коляновия вал с този на разпределителния, но пак е гаснела и след това чак е сменен онзи датчик за парното и тогава се е оправила..... но сега забива грешки чат пат и гори 9,2-9,5 извънградско и градско при бабешко каране!
мотора е същия иначе ...
датчика требе да го видя къде е ама не ми се сваля да ти кажа
... ше помисля!
мерси за включването

мотора е същия иначе ...

датчика требе да го видя къде е ама не ми се сваля да ти кажа

мерси за включването
колеги най после я заби пак грешката ето това е ... 

ето това са грешките .. ?
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
titikaka написа:ето това са грешките .. ?
Те двете неща са едни и същи ам пак ти прави някакви изречения за банк 2

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
titikaka написа:ето това са грешките .. ?
Свържи се с Ванката, ще ти помогне с диагностиката.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=10006
хах , върви си тя даже почти 2 месеца чаках да я забие пак тая грешка на един ляв завой в града ....повече на ляво нема да завивам
Митака мерси зза идеята

Митака мерси зза идеята

15 мнения
• Страница 1 от 1