Въпрос за Sports Suspension Settings фабрична опция

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: M5;М3

Въпрос за Sports Suspension Settings фабрична опция

Мнение от dillian » 21 Юли 2011, 20:00

Здравейте Колеги.

Колата ми е Е46 320D 136 bhp. Видях че е излязла от фабриката със Sports Suspension Settings и исках да попитам: някой знае ли какво точно е това? Дали са само амортисьори и пружини или има и още нещо? Питам понеже ми предстой смяна на предните амортисьори и бих искал да знам дали ще трябва да ги сменя със такива които са спортни? Колата е страхотно стегната на пътя без да е прекалено твърда, което много ми харесва и не бих искал да сложа нещо което е много меко. Бихте ли ми препоръчали подходящи амортисьори?
Предварително благодаря на всички отзовали се!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Re: Въпрос за Sports Suspension Settings фабрична опция

Мнение от SaRsEmA » 22 Юли 2011, 8:02

Колега аз съм със Мтек 2 и когато си поръчвах носачи и казах номера на рамата във БМВ ми казаха че са мкови и трябвало такива да си поръчвам,по същия начин са и прожините и амортисьори,надявам се съм бил полезен.Според мен поръчвай както си е оригинално всичко :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 22 Юли 2011, 9:55

Абе и на мен в книжката към колата ми пише, че е излязла със спортно окачване, но като сменях носачите преди месец си взех обикновени и нямаше грижи при смяната им. Може би наистина само пружините и амортисьорите са спортни :dunno:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 22 Юли 2011, 10:10

то грижи няма носачите са същите, но м-теха са по-здрави ... има цяла тема за тия носачи :mhihi:

иначе спорт съспеншъна е както каза колегата амортисьор, пружина и носач в другите неща няма разлика
ама какви да вземеш незнам как да те посъветвам
оригиналните са най-доброто решение, но в Дару и тн знаем че цифрите са сериозни ...
Кони или билщайн е решението според мен

EDIT: бях написал че разликата е в тампона имайки предвид носач - оправил съм го
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от dillian » 22 Юли 2011, 14:04

Колеги, благодаря ви за отзивите. При мен пружините са си добре, само единия амортисьор е леко омаслен и заради това мисля да сменя двата предни. Явно ще взимам пак спортни амортисьори а пружините мисля да оставя оригиналните. Четох доста за Билщайн и честно казано неуспях да разбера кой модел е най-препоръчвания. Исках да питам дали сте слагали амортисьори Каяба? Също така ако някой е слагал Билщайн, какво бихте ми препоръчали?

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 24 Юли 2011, 15:28

dillian написа:Колеги, благодаря ви за отзивите. При мен пружините са си добре, само единия амортисьор е леко омаслен и заради това мисля да сменя двата предни. Явно ще взимам пак спортни амортисьори а пружините мисля да оставя оригиналните. Четох доста за Билщайн и честно казано неуспях да разбера кой модел е най-препоръчвания. Исках да питам дали сте слагали амортисьори Каяба? Също така ако някой е слагал Билщайн, какво бихте ми препоръчали?

Каябата ако е истинска не е лоша-малко твърди но стават,за Билщайн аз съм само за спортните версии и мога да кажа само хубави неща за тях.Билщайн от БГ си е като руска ролетка :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от dillian » 24 Юли 2011, 19:10

martin_g60 написа:
dillian написа:Колеги, благодаря ви за отзивите. При мен пружините са си добре, само единия амортисьор е леко омаслен и заради това мисля да сменя двата предни. Явно ще взимам пак спортни амортисьори а пружините мисля да оставя оригиналните. Четох доста за Билщайн и честно казано неуспях да разбера кой модел е най-препоръчвания. Исках да питам дали сте слагали амортисьори Каяба? Също така ако някой е слагал Билщайн, какво бихте ми препоръчали?

Каябата ако е истинска не е лоша-малко твърди но стават,за Билщайн аз съм само за спортните версии и мога да кажа само хубави неща за тях.Билщайн от БГ си е като руска ролетка :mhihi:

Каяба мисля ако взимам да е само отвън, тоест да си я поръчам от онлайн магазин който е доста реномиран, няма да споменавам имена за да не стане проблем, а относно Билщайн, интересно ми е кой модел бихте ми препоръчали?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 25 Юли 2011, 21:40

K_Ilkov написа:то грижи няма носачите са същите, но м-теха са по-здрави ... има цяла тема за тия носачи :mhihi:

иначе спорт съспеншъна е както каза колегата амортисьор, пружина и носач в другите неща няма разлика
ама какви да вземеш незнам как да те посъветвам
оригиналните са най-доброто решение, но в Дару и тн знаем че цифрите са сериозни ...
Кони или билщайн е решението според мен

EDIT: бях написал че разликата е в тампона имайки предвид носач - оправил съм го

И реактивните щанги са малко по-дебели за тези окачвания, както и за пакета "Балкански пътища" :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображение

Назад към E46