Лоша нафта - колата придърпва и гасне !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Лоша нафта - колата придърпва и гасне !
Здравейте колеги,
Става въпрос за Е46 2002ра комон рейл 150к.с.
Бях на зорк ато бях из селата и заредих 4-5 литра от няква селска бензиностанция и колата почна да прави проблеми.
На свободен ход като е, оборотите прескачат и накрая падат до 0 и изгасва. Също така и като е на скорост при 800 оборота ( без да натискам педала на газта ) пак някво мудно се движи, придърпва, закъснява с ускорението.
На високите обороти няма никакъв проблем.
Та отидох до ОМВ, сипах 30л от скъпата нафта за 2.70 лв/Л и сложих добавка за почистване на дюзи и проблемът се пооправи малко но пак го има. Изминах днес 100 км извънградско/градско и пак макар и по малко го прави тоя проблем.
Всеки път като изгаси ми светва оранжев надпис на таблото DDE.
Нещо изглежда че нафтата е била лоша и колата съвсем се прецака
Става въпрос за Е46 2002ра комон рейл 150к.с.
Бях на зорк ато бях из селата и заредих 4-5 литра от няква селска бензиностанция и колата почна да прави проблеми.
На свободен ход като е, оборотите прескачат и накрая падат до 0 и изгасва. Също така и като е на скорост при 800 оборота ( без да натискам педала на газта ) пак някво мудно се движи, придърпва, закъснява с ускорението.
На високите обороти няма никакъв проблем.
Та отидох до ОМВ, сипах 30л от скъпата нафта за 2.70 лв/Л и сложих добавка за почистване на дюзи и проблемът се пооправи малко но пак го има. Изминах днес 100 км извънградско/градско и пак макар и по малко го прави тоя проблем.
Всеки път като изгаси ми светва оранжев надпис на таблото DDE.
Нещо изглежда че нафтата е била лоша и колата съвсем се прецака

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Лоша нафта - колата придърпва и гасне !
по тия бензиностанции по селата съм ставал очевидец как на резервоар 60 литра с няколко литра вътре сипват към 65 литра гориво, да не говорим че го смесват с вода и то здраво, като те слушам колега нищо чудно от тези няколко литра един джа да са вода. Сипи колкото можеш повече хубава нафта и добавка, като можеш спокойно да сипеш цялото шише дори да си сипал по-малко гориво от споменатото на етикета на добавката и каране му е майката. Стискаме палци да няма щети по ГНПто, както и вероятно ще е добре да си смениш горивния филтър. И друг път не им давай пари на тия мошеници 

- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Ами да колега, явно си прав
просто ми светна лампата за нафта и беше или селска бензиностанция или да свърши нафтата напълно и да глътне утайката. Общо взето избора е невъзможен 
На свободен ход колата още прескача и губи обороти, вече изминах 150км и макар и по-рядко още се случва. Това което ме притеснява е че на 1ва 2ра скорост ускорява със закъснение, като стрелката на оборотомера прескача от 800 до 2000.
Утре ще ида на диагностика и да сменим филтъра

На свободен ход колата още прескача и губи обороти, вече изминах 150км и макар и по-рядко още се случва. Това което ме притеснява е че на 1ва 2ра скорост ускорява със закъснение, като стрелката на оборотомера прескача от 800 до 2000.
Утре ще ида на диагностика и да сменим филтъра
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
новите дизели са много къпризни към нафтата иаз така сипах на пежо 1.4 HDI селска нафта и се получиха същите признаци като при теб .
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
iv4o9999 написа:по тия бензиностанции по селата съм ставал очевидец как на резервоар 60 литра с няколко литра вътре сипват към 65 литра гориво, да не говорим че го смесват с вода и то здраво, като те слушам колега нищо чудно от тези няколко литра един джа да са вода. Сипи колкото можеш повече хубава нафта и добавка, като можеш спокойно да сипеш цялото шише дори да си сипал по-малко гориво от споменатото на етикета на добавката и каране му е майката. Стискаме палци да няма щети по ГНПто, както и вероятно ще е добре да си смениш горивния филтър. И друг път не им давай пари на тия мошеници
колега запознат съм с горивата защото съм работил в тази свера и мога да ти кажа едно,нафта и бензин с вода неможе да се смеси,все едно оцет и олио да смесиш.то така от страни всеки си вика е то има вода,ма незнае че водата е тежка и пада на дъното,отделно сондата която вади горивото не смуче директно от дъното водата и отаиката,така че не е това причината.истинската причина е че когато се поръчва гориво има няколко вида качество според октаново число и невки други добавки вътре.съответно и цената е различна и горницата на селската бензиностанция е по-голяма,но това си е напълно законно,защото като идеш в магазина има сирене от 3 лв. то 15 лева.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td

unikalen88 написа:iv4o9999 написа:по тия бензиностанции по селата съм ставал очевидец как на резервоар 60 литра с няколко литра вътре сипват към 65 литра гориво, да не говорим че го смесват с вода и то здраво, като те слушам колега нищо чудно от тези няколко литра един джа да са вода. Сипи колкото можеш повече хубава нафта и добавка, като можеш спокойно да сипеш цялото шише дори да си сипал по-малко гориво от споменатото на етикета на добавката и каране му е майката. Стискаме палци да няма щети по ГНПто, както и вероятно ще е добре да си смениш горивния филтър. И друг път не им давай пари на тия мошеници
колега запознат съм с горивата защото съм работил в тази свера и мога да ти кажа едно,нафта и бензин с вода неможе да се смеси,все едно оцет и олио да смесиш.то така от страни всеки си вика е то има вода,ма незнае че водата е тежка и пада на дъното,отделно сондата която вади горивото не смуче директно от дъното водата и отаиката,така че не е това причината.истинската причина е че когато се поръчва гориво има няколко вида качество според октаново число и невки други добавки вътре.съответно и цената е различна и горницата на селската бензиностанция е по-голяма,но това си е напълно законно,защото като идеш в магазина има сирене от 3 лв. то 15 лева.
Вероятно си прав колега, аз знам за случаи в които се сипва вода и довавка за горивото която разтваря водата, нещо като стандартните добавки, (не мога да се подпиша), за качеството съм напълно съгласен, въпреки че преди година карах един голф, който като му сипех от една такава бензиностанция и вървеше и харчеше по малко от колкото като му сипех на ов или лукоил. Падрадоксално но факт.
6 мнения
• Страница 1 от 1