Помагайте колеги - възникна проблем с Е46d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 - печка

Помагайте колеги - възникна проблем с Е46d

Мнение от Jizko » 16 Юли 2011, 22:59

Колеги , днес ми възникна следния проблем.Прибирам се аз към Стара Загоара и си карам нормално 120км,бях пуснал климата че голяма жега и по едно време ми светна за кратко лампата за ниско налягане на антифриз.Понеже изгасна и бях на близо до града не спрях а тя в града пак светна после изгасна и така.Прибрах се аз изчаках я да поитине малко и и долях 1л.Помислих че тъй като скоро несъм го проверявал антифриза е нормално да е паднало нивото (1л. си е много ама се успокоявам аз)По късно ми се наложи да позляза на 5-6 км.из града и лампата пак светна пак и долях - този път побра 1,5л.Въпроса ми е от сега на къде няма теч под кората и видимо спукан маркуч,казанче и каквото и да е а водата си потъва някъде все съм под минимума.Како да правя като ми се налага и да я карам ,да доливам ли още вода и може ли да стане нещо по-сериозно до 2-3 дена ако доливам и карам и после я закарам в сервиза
Последна промяна Jizko на 17 Юли 2011, 15:56, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Re: Помагайте колеги - възникна проблем с Е46d

Мнение от girata2 » 16 Юли 2011, 23:24

Ми колега най- много да я прегрееш,но това е лошо можеш да караш но си следи темп.датчика.Тези бмв-та имат проблем с казанчетата като остарея малко и се цепят и пуска водата без да разбереш като загрее и издуе.като изстине мотора няма теч,а има и един тройник пластмасов който също е проблемен и се пука като остарее,но и в двата случая ремонта не е скъп.Вече е много лошо ако е глава,гарнитура нещо и ти гори водата през мотора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 16 Юли 2011, 23:25

вземи един картон сложи го под колата ако имаш кора на двигателя я махни ,провери в купето дали не е мокро под стелките и не на последно място дали пуши бяло през аспуха ,пък после като ги направиш тези неща ще видим :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 16 Юли 2011, 23:52

Jizko написа:Колеги , днес ми възникна следния проблем.Прибирам се аз към Стара Загоара и си карам нормално 120км,бях пуснал климата че голяма жега и по едно време ми светна за кратко лампата за ниско налягане на антифриз.Понеже изгасна и бях на близо до града не спрях а тя в града пак светна после изгасна и така.Прибрах се аз изчаках я да поитине малко и и долях 1л.Помислих че тъй като скоро несъм го проверявал антигриза е нормално да е паднало нивото91л. си е много ама се успокоявам иначе )По късно ми се наложи да позляза на 5-6 км.из града и лампата пак светна пак и долях - този път побра 1,5л.Въпроса ми е от сега на къде няма теч под кората и видимо спукан маркуч,казанче и каквото и да е а водата си потъва някъде все съм под минимума.Како да правя като ми се налага и да я карам ,да доливам ли още вода и може ли да стане нещо по-сериозно до 2-3 дена ако доливам и карам и после я закарам в сервиза

Здравей,

начина, по който описваш изчезването на антифриз е много сходен с проблем, който имах аз на моята кола преди 1 месец. Оказа се проблем с водната помпа.Демонтирах кората и понеже ползвам long life (розов) антифриз, цялата беше мокра и оцветена в розово. Реално по асфалта не личеше никакъв теч. Наложи се смяна на помпата, очаквах да има някой маркуч или съединение за смяна, но не можах да мина тънко.Моят съвет е да не караш колата в тази жега и да доливаш, когато ти светне лампата, а да потърсиш мнение в сервиз.

Лека вечер.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

Потребител
Аватар
Кара: E 46

Мнение от checki » 17 Юли 2011, 10:16

Здравей,
Аз имах същия проблем и се оказа охладител за изходящи газове които се намира отпред на мотора метален цилиндър с водна риза и когато се спука антифриза ти изчезва през ауспуха

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 17 Юли 2011, 10:58

Водната помпа си е един вид консуматив и е препоръчително да се сменя на 80-100К км. Иначе заради едни 100 лева за помпа можеш да си докараш адски бели на главата...
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jizko » 18 Юли 2011, 9:41

ами то всичко са консумативи бе колега:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 18 Юли 2011, 21:16

Zagy написа:Водната помпа си е един вид консуматив и е препоръчително да се сменя на 80-100К км. Иначе заради едни 100 лева за помпа можеш да си докараш адски бели на главата...

И по евтини ги има :mhihi: аз сменявах вече на мойта печка ама по спомен не беше повече от 80 кинта ама пък ако и няма нищо на помпата що да я ръчка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 20 Юли 2011, 14:57

Колега,като я палиш по някой път изпушва ли бяло отзад.Ако е така лошо.Гледай я за течове най вече,но имай на предвид че ако тече на някое горещо място може да се изпарява и ще голяма мъка да се види.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jizko » 21 Юли 2011, 17:06

проблема го тстранихме- до вакуум пмпата мисля че се води малкия термостат,беше счупена част от него

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 330d

Мнение от kalmuchito » 21 Юли 2011, 19:35

girata2 написа:Ми колега най- много да я прегрееш,но това е лошо можеш да караш но си следи темп.датчика.Тези бмв-та имат проблем с казанчетата като остарея малко и се цепят и пуска водата без да разбереш като загрее и издуе.като изстине мотора няма теч,а има и един тройник пластмасов който също е проблемен и се пука като остарее,но и в двата случая ремонта не е скъп.Вече е много лошо ако е глава,гарнитура нещо и ти гори водата през мотора.

толкова много вода не може да изгори за 5-6 км.....по скоро има теч отнякаде според мен!
:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jizko » 22 Юли 2011, 15:55

Колега беше се образувала дупка с диаметър 3 мм. и като е загряла колата е звърчало яката.И незнам какви течове още да търся щом след смяната на термостата течността ми не намаля вече - за мен проблема си е решен :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 22 Юли 2011, 21:42

:mhihi: ключ
щастлив край :!:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46