Проблем тече яко масло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91
Мечтае да кара: На две гуми

Проблем тече яко масло

Мнение от Va_sko » 14 Юли 2011, 19:46

Здравейте колеги.При мен проблема започна преди месец.Първо бяха се развили 4-5 болта на капака който е на веригата незнаино от какаво,завих ги но проблема не свърши.Измих двигатела отгоре и отдоло като свалиха и кората.В начлото я преглждах всеки ден да не тече от някаде другаде но нямаше.След като закачих кората след 2-3 дена от долу имаше доста капки масло незнаино от каде.Днес сутринта като запалих колата и отворих капака и почда да се СТИЧА МАСЛО между корпуса на масления филтар и двигателя но не се вижда от каде точно тръгва теча подсуших го кадето беше текло покарах 10 км и като отворих п капака не течеше????Направо не знам какво се случва.Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Проблем тече яко масло

Мнение от vavilon » 14 Юли 2011, 20:35

Уплътнението на корпуса на масленият филтър е здало багажа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 15 Юли 2011, 0:01

Принципно е добре да пишеш за кой двигател става въпрос! Ако говорим за м43 провери си клапана на картерите газове, щото от него стават тия бели, където е било по-слабо местото, когато се прецака и съответно от промененото в двигателя разпределение на картерните газове! Има изписано в много теми как се проверяв лесно дали работи коректно тоя клапан!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91
Мечтае да кара: На две гуми

Мнение от Va_sko » 15 Юли 2011, 19:33

BMW-то е 318 мотора е 1.9.Мерси много за информацията колеги ще ходя да го правя някаде поне вече знам какво е.

Назад към E46