Два въпроса за програмиране на модули

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Два въпроса за програмиране на модули

Мнение от zlati79 » 13 Юли 2011, 21:12

Здравейте колеги,
имам два конкретни въпроса и се надявам да получа отговор от колеги с практически опит.
1. При кола с ел. седалки с памет и обикновени ел.огледала-без прибиране/вдигане, не успявам да активирам накланяне на дясното огледало на долу при включване на задна/при автомат/.може би огледалата трябва да са е ел.прибиране и съответно модули във вратите.
2. Към колегите със задна ел щора-свива ли се щората при включване на задна, може ли да се програмира?
Благодаря предварително на всички включели се в темата, с извинение че преди имаше такава по т.1 но до никъде.
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Re: Два въпроса за програмиране на модули

Мнение от dido0o``` » 14 Юли 2011, 0:15

Това да ли огледалата са с прибиране не е от значение. Трябва да имат памет, за да може при изключване от задната да се връща огледалото на старата позиция. Четох някаде из форума, че понякога за да пада огледалото надолу трябва копчето за огледалата (под джойстика) да е нагласено за дясно огледало.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 14 Юли 2011, 10:06

тази екстра с дясното огледало, програмируема екстра ли е? аз до колко знам или я има или не! при мен Ванката ми активира сигнала за задна, друго мисля че нямаше.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zlati79 » 14 Юли 2011, 15:36

dido0o``` написа:Това да ли огледалата са с прибиране не е от значение. Трябва да имат памет, за да може при изключване от задната да се връща огледалото на старата позиция. Четох някаде из форума, че понякога за да пада огледалото надолу трябва копчето за огледалата (под джойстика) да е нагласено за дясно огледало.

това с прекъсвача до джойстика да е на дясно огледало е пробвано-не е от него!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zlati79 » 20 Юли 2011, 8:04

на никой ли не му се накланя дясното огледало при включване на задна!? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 25 Юли 2011, 8:48

zlati79 написа:Здравейте колеги,
имам два конкретни въпроса и се надявам да получа отговор от колеги с практически опит.
1. При кола с ел. седалки с памет и обикновени ел.огледала-без прибиране/вдигане, не успявам да активирам накланяне на дясното огледало на долу при включване на задна/при автомат/.може би огледалата трябва да са е ел.прибиране и съответно модули във вратите.
2. Към колегите със задна ел щора-свива ли се щората при включване на задна, може ли да се програмира?
Благодаря предварително на всички включели се в темата, с извинение че преди имаше такава по т.1 но до никъде.

-при теб трябва да се сваля долу огледалото на задна колега, и после да се връща..или поне да чуваш ясно, как моторчето се мъчи да направи нещо
-фабрично не съм виждал автоматично сваляне на щората, но със сигурност може да се побългари ))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zlati79 » 25 Юли 2011, 18:55

tngeorgiev написа:
zlati79 написа:Здравейте колеги,

-при теб трябва да се сваля долу огледалото на задна колега, и после да се връща..или поне да чуваш ясно, как моторчето се мъчи да направи нещо
-фабрично не съм виждал автоматично сваляне на щората, но със сигурност може да се побългари ))

трябва, колега, но уви! не се чува дори моторчето да се опитва, а иначе нямам проблем с ел.наместването на дясното огледало. явно това се има ел седалки с памет не значи че има и мемори модули във вратите, а и модул зад джабката! от там явно идват нещата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 27 Юли 2011, 0:44

-в такъв случай нямаш моторче за сваляне, сигурно огледалцето е сменено с друго..вътре в корпуса на огледалото трябва да има отделно моторче за сваляне, и друго моторче - за прибиране (ако имаш бутон за прибиране на конзолата)
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Назад към E46