Проблем при палене 330D 204 к.с.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
Проблем при палене 330D 204 к.с.
Здравейте колеги,
От една седмица имам проблем с паленето на автомобила. Няма значение дали при студен или топъл двигател, колата или не иска да запали или запалва на някакви по-ниски обороти и след това веднага ги качва до нормалното (в рамките на 1 секунда се получава нещо като двойно "изръмжаване"). Когато дам на контакт се чува едно леко жужене, което ме навежда на мисълта, че помпата под седалката работи. Едва ли има някаква връзка, но проблема започна след влизане в сервиза за смяна на съединител и маховик (които закупих от колегата Dimitroff
). Горивният филтър е на 2000 км, за друго като предистория не се сещам. За записани грешки не съм проверявал, но реших да наблюдавам известно време проблема преди да вкарам колата в сервиз. Ще бъда благодарен за всякакви мнения. Поздрави!
От една седмица имам проблем с паленето на автомобила. Няма значение дали при студен или топъл двигател, колата или не иска да запали или запалва на някакви по-ниски обороти и след това веднага ги качва до нормалното (в рамките на 1 секунда се получава нещо като двойно "изръмжаване"). Когато дам на контакт се чува едно леко жужене, което ме навежда на мисълта, че помпата под седалката работи. Едва ли има някаква връзка, но проблема започна след влизане в сервиза за смяна на съединител и маховик (които закупих от колегата Dimitroff

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Проблем при палене 330D 204 к.с.
Обади се да видим какви са направили в сервиза, в който ти беше колата 

- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
Проблем при палене 330D 204 к.с. - РЕШЕН
Проблемът е решен. След диагностиката от страна на колегата Dimitroff, се оказа, че ламбда сондата дава грешка. 2 дни преди да започне да дава проблема, колата беше в сервиз за смяна на маховик и съединител. При монтажа на скоростната кутия обратно са затиснали кабела на сондата и беше прекъснат
. Дефакто колата е движела без сонда. Сега вече пали като часовник. 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Проблем при палене 330D 204 к.с.
Бе, казах ти аз, че трябва да се внимава по сервизите
Сега само нафта и ГАЗ

Сега само нафта и ГАЗ

4 мнения
• Страница 1 от 1