Отчупен елемент под съединител

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Отчупен елемент под съединител

Мнение от Raptor 22 » 24 Юни 2011, 13:46

Тази сутрин имах лек инцидент. Няма да влизам в подробности, но за да предотвратя сблъсък с един колега с е46 пред мен, скочих юнашката на съединителя и после естествено на спирачката. В края на хода на съединителя чух някакво изпукване и след това той потъна още малко. Викам си - прецаках го нещо, но на повторно натискане нищо, всичко изглежда наред. Когато спрях, огледах как са нещата долу и гледам някакъв пластмасов черен кръг се отчупил, а мястото където е бил, е точно под съединителя. Не бях го забелязал - това някакъв ограничител ли е (тъпо би било предвид чупливостта му) или служи за нещо друго? Един вид да се мъча ли да го лепя нещо или няма връзка по отношение на добрата експлоатация на автомобила и в частност да е свързано с работата на съединителя?
И още един въпрос - ще сменям маслото, за пръв път ми е с тази кола, какво да бъде, Е46 320 дизел, след фейслифта?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Отчупен елемент под съединител

Мнение от Zagy » 24 Юни 2011, 14:55

Ако говориш за мястото под педала на съединителя - има един тампон, който е сложен да омекотява удара. Не е много голям проблем ако си го счупил - може да потърсиш нов такъв елемент и да си го сложиш.

Масло - 5W30 Лонглайф.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от vkarva4a » 30 Авг 2011, 9:43

И аз по същия начин го изкъртих моя тампон под педала на съединителя,но после успях да го сложа на мястото му чрез една видийка,но в моя случай беше останало пластмаса в долната част към пода,т.е имаше къде да се завие видията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 31 Авг 2011, 14:58

Колета,счупил си ограничителя на педала на съединителя.Не е тампон а е една пластмаса с голяма глава и резба,която се навива в пода зад педала на съединителя.Аз лично не мисля,че е проблем,защо при мен беше изпаднала(развъртяла се)и сигурно една година карах така и се чудех това от къде е изпаднало.Най накрая видях случайно дупката с резбата зад педала и :idea: .хубаво е да го има,ако има откъде да го намериш си го смени.А за маслото ZAGY ти е казал :yes:

Назад към E46