320 d - свърши ми нафтата в резервоара
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Ivan40
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е46 320д и Москвич 412 - 1972г.
- Мечтае да кара: Москвич 408 - кабрио - 1964г.
- Детайли за колата: 17'' лети джанти БМВ със 7 спици, Нови Гуми, Кожен Салон, Махагон, Всички ексти които има за модела без ел.регулиране на седалките и парктроник...
320 d - свърши ми нафтата в резервоара
Здравейте колеги, имам един въпрос, може би е обичаен, но се рових из форума и не намерих точна информация...
Значи колата ми е Е46 320 дизел, турбо от лятото на 1999г. Та свърши ми нафтата в резервоара днес, макар че по борд комютар показваше че имам за още 30 км, та както и да е деиствително нафтата в резервоара е свършила и колата угасна , хубаво че до нас...
)
Та налях 10 литра нафта и въртях въртях на стартер но не запали. Страх ме е да не разваля нещо. Трябва ли да се обезвъздушава системата и ако да как, или трябва да въртя на стартер по продължително време и ще запали.
Благодаря ви предварително за коментарите , от Варна съм...
Значи колата ми е Е46 320 дизел, турбо от лятото на 1999г. Та свърши ми нафтата в резервоара днес, макар че по борд комютар показваше че имам за още 30 км, та както и да е деиствително нафтата в резервоара е свършила и колата угасна , хубаво че до нас...

Та налях 10 литра нафта и въртях въртях на стартер но не запали. Страх ме е да не разваля нещо. Трябва ли да се обезвъздушава системата и ако да как, или трябва да въртя на стартер по продължително време и ще запали.
Благодаря ви предварително за коментарите , от Варна съм...

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Re: 320 d - свърши ми нафтата в резервоара
колега - да трябва да се обезвъздушава!
Второ, малко да ти се поскарам, без лоши чувства, разбира се
Караш бмв, а не го зареждаш.. бива ли такова нещо
Нафтовите коли не е хубаво да се карат много-много на резерва, защото мръсотията е на дъното на резервоара.. Тъй или иначе ще даваш пари за нафта - по-добре сипвай на време, преди да ти светне лампата или веднага като светне и така..
Второ, малко да ти се поскарам, без лоши чувства, разбира се

Караш бмв, а не го зареждаш.. бива ли такова нещо

Нафтовите коли не е хубаво да се карат много-много на резерва, защото мръсотията е на дъното на резервоара.. Тъй или иначе ще даваш пари за нафта - по-добре сипвай на време, преди да ти светне лампата или веднага като светне и така..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Трябва да въртиш повече време и ще запали.
Казвате, че има мръсотии в резервоара. Сваляхме на едни джип резервоара които е на 300 000км. И нямаше и 1 пясъчинка.
Казвате, че има мръсотии в резервоара. Сваляхме на едни джип резервоара които е на 300 000км. И нямаше и 1 пясъчинка.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Ако си ръчка я бутнете или дръпни ако неможеш да обезвъздушиш защото ако продължаваш да въртиш има вероятност да изгориш блока на помпата, тъй като няма охлаждане, поне така направи един мой приятел от въртене накрая като обезвъздушихме с помпичка запали ама работеше в авариен режим и като и дадеш газ тъпчеше на 1000 оборота.
Така, че бутния и ще запали ако не си направил вече белята.
Така, че бутния и ще запали ако не си направил вече белята.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Автора - намери читав диагностик - хем да направи една диагностика, хем и да обезвъздуши помпата с ДИС (има такава опция) 

- Ivan40
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е46 320д и Москвич 412 - 1972г.
- Мечтае да кара: Москвич 408 - кабрио - 1964г.
- Детайли за колата: 17'' лети джанти БМВ със 7 спици, Нови Гуми, Кожен Салон, Махагон, Всички ексти които има за модела без ел.регулиране на седалките и парктроник...
Благодаря за мненията колеги,
колата запали след постоянно въртен на стартер не повече от 8-10 сек. Работи добре , форсира се. Поработи известно време и я угасих и пак пробвах няколко пъти пали си на четвърт. Само като я форсирах на място до към 3000 оборота като върнеш газта след форсажа се чува едно притракване ли прискръцване за момент.На обороти над 3000 не го прави. Дали е нещо свързано с нафтовата помпа, не съм го забелязал до сега, но и аз като цяло не съм я форсирал на място.
При това положение, нужно ли е да я карам да я обезвъздушават в сервиз или тя сама се е оправила. А може би като я покарам и ако има нещо тя ще се пооправи с карането.
Иначе съм много доволен от колата вече 2 годинки я карам и най-големият ремонт който съм правил по нея е смяна на лагер на задно дясно колело и смяна на четки на стартера.
От към разход е м/у 4,6 без до( 5,3 с вкл. климатроник) извънгарада , а градско във Варна от 7,5 лятото до към 9,0 зимата. Карам я с масло 5 W 30 и за 13 хил. км до смяната с милиметър не мръдна по щеката.
Случих на БМВ, а е от Южна Италия.
Интересното е, че днес макар че му налях с туба 10 литра лампата на бензиномера не угасна , резервата уж е 8 литра...
колата запали след постоянно въртен на стартер не повече от 8-10 сек. Работи добре , форсира се. Поработи известно време и я угасих и пак пробвах няколко пъти пали си на четвърт. Само като я форсирах на място до към 3000 оборота като върнеш газта след форсажа се чува едно притракване ли прискръцване за момент.На обороти над 3000 не го прави. Дали е нещо свързано с нафтовата помпа, не съм го забелязал до сега, но и аз като цяло не съм я форсирал на място.
При това положение, нужно ли е да я карам да я обезвъздушават в сервиз или тя сама се е оправила. А може би като я покарам и ако има нещо тя ще се пооправи с карането.
Иначе съм много доволен от колата вече 2 годинки я карам и най-големият ремонт който съм правил по нея е смяна на лагер на задно дясно колело и смяна на четки на стартера.
От към разход е м/у 4,6 без до( 5,3 с вкл. климатроник) извънгарада , а градско във Варна от 7,5 лятото до към 9,0 зимата. Карам я с масло 5 W 30 и за 13 хил. км до смяната с милиметър не мръдна по щеката.
Случих на БМВ, а е от Южна Италия.
Интересното е, че днес макар че му налях с туба 10 литра лампата на бензиномера не угасна , резервата уж е 8 литра...

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
аз няколко пъти съм закъсвал за нафта, и винаги си паля без никакво обезвъздушаване, просто въртина стартер малко повече. за мизерията на дъното в резервоара не съм съгласен че колата черпи гориво единствено и само от повърхноста на течноста в резервоара, не мисля че на дъното има някаква тиня или каквото и да е било там освен ако не наливате нафта от някоя локва.
един приятел реши да провери как е горивото в БГ и наля 20 литрова туба на бензиностанцията през тензух, резултатът беше..... нищо, абсолщтно нищо. така че няма старшно.
един приятел реши да провери как е горивото в БГ и наля 20 литрова туба на бензиностанцията през тензух, резултатът беше..... нищо, абсолщтно нищо. така че няма старшно.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
7 мнения
• Страница 1 от 1