Светлинен сигнализатор АirBag
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Светлинен сигнализатор АirBag
Здравейте братя по автомобилна линия.
Прегледах 2 пъти прекрасния форум, но не открих подобен на моя проблем, ако не съм забелязал темата се извинявам.
Та да си дойдем на думата, имам една прекрасна БИМБА 320д 2000г. 136 к.с. слуша си ме достатъчно, но днес на таблото изведнъж светна лампичката AirBag. На някой случвало ли му се е подобно нещо, ако да каква е причината, и как се отстранява.
Предварителни благодарности
Прегледах 2 пъти прекрасния форум, но не открих подобен на моя проблем, ако не съм забелязал темата се извинявам.
Та да си дойдем на думата, имам една прекрасна БИМБА 320д 2000г. 136 к.с. слуша си ме достатъчно, но днес на таблото изведнъж светна лампичката AirBag. На някой случвало ли му се е подобно нещо, ако да каква е причината, и как се отстранява.
Предварителни благодарности
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Re: Светлинен сигнализатор АirBag
диагностика за да разбереш точно кой еърбег ти дава фира, като по вероятно е някоя слаба връзка на буксичката отколкото нещо друго.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
на диагностиката дирекно ще ти отговорат най-вероятно какъв е проблема
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Принципно това е масов проблем, та изписано е една камара теми по въпроса. Без диагностика няма как да се разбере, но принципно дава фира датчика (одеялото) на пасажерската седалка. Има вариант да е пиро патрон (буксите понякога се ебават), или някоя букса под шофьорската или пасажерската седалка. Та вариантите са много, изкарай я на диагностика, ако излезе че е датчика на пасажерската седалка нека го изчистят, като начало и изчакай да видиш дали пак ще светне. Ако светне пак се слага: диод, съпротивление и един кондензатор на местото на датчика, по този начин се лъже че постоянно седи човек на пасажерското място но се и спестяват маса пари за глупости а и при евентуален удар (не дай си боже) ще се отвори и бега до шофьора, след тази манипулация, но е важно че ще се отвори
. При заминаване на това въпросно одеяло.
1. Струва маса пари.
2. трябва да се свали тапицерията за да се ръгне новото.
3. Няма смисъл.
Аз мисля че най вероятно е от него, този проблем е масов. Но на мен ми е светвал и от букса на пиропатрон.
Живи здрави и успех!

А! до колкото знам има и софтуерен начин да се излъже без да се поставя съпротивление и т. н. Но нека колегите кажат. Моята е със съпротивление, диод и кондензатор и вече бая ми ти време нямам проблеми с бега.
Но може и да не е от одеялото проблема!!!

1. Струва маса пари.
2. трябва да се свали тапицерията за да се ръгне новото.
3. Няма смисъл.
Аз мисля че най вероятно е от него, този проблем е масов. Но на мен ми е светвал и от букса на пиропатрон.
Живи здрави и успех!

А! до колкото знам има и софтуерен начин да се излъже без да се поставя съпротивление и т. н. Но нека колегите кажат. Моята е със съпротивление, диод и кондензатор и вече бая ми ти време нямам проблеми с бега.

Но може и да не е от одеялото проблема!!!
темата започва да се повтаря с тази viewtopic.php?f=34&t=254975
пишете там
пишете там
5 мнения
• Страница 1 от 1