Проблем с Дебитомер на м54б25
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
Проблем с Дебитомер на м54б25
проблема е там че смених двигателя и нямах дебитомер до вчера...лятото пробвах втора рака но колата започна да работи на по малко цилиндри и да неможе да се изфорсира триехме грешката и нямаше разлика пак се появяваше , казах си дебитомера не е в час. вчера си взех дебитомер чисто нов и когато го сложих колата пак започна да работи на по малко цилиндри но каточели се изфорсирваше по лесно и работеше по добре отколкото със другия дебитомер, и по едното време зе да си работи нормално , но разлика във варвенето със и без дебитомер няма пак си се замисля и си варви както в авариен режим (грешките още не са изтрити) но одеве когато спрях на светофар и след малко колата започна пак да тресе , изгасих я и я запалих пак след което си работеше нормално. забелязах сащо че пропуши и точно след това се разтресе...според вас ако се изтрият грешките дали ще се оправят нещата или има др проблем .. бяхя ми казали че може и датчика на р.вал да бил здрал багажа но незнам...не сам в бг затова ще се трият грешките след някои ден когато имам време..др ми вапрос е следния. педала за газта ми е електронен, забелязах че когато го натисна много лекичко и го задаржа се чува някакво издишане на ваздох от него и леко още да го натисна спира ... данеби да имам проблем и със педала ? Да допалня дебитомера е марка " хелла " такъв го давали да е за този мотор.
- scaramush2010
- Потребител
-
Re: Проблем с Дебитомер на м54б25
колега неказваш каква е грешката която триеш постоянно казваш че прекьсва (бобина свешт инзектор)
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Тая загуба на цилиндри не може да е от дебитомера. Търси проблема другаде - бобина, свещ, бензинова рейка. Иначе май имаше нещо като "обучаване" на дебитомер, и такива които се самообучават. Само съм срещал тоя термин, та мисълта ми е да потърсиш по-подробно инфо, може да откриеш решение на проблема ти.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
грешката няма как да я знам тъи като др човек и правише диагностиката и аз не сам в час + което това беше преди 1 година
без да има дебитомер няма проблеми 1 година сам я карал така и не е прекасвала прави го само със дебитомер и то мн рядко...немисля че ще е от свещ или бобина тъи като щеше да го прави и без дебитомер
а колкото до убочаване , на оригиналните не се иска доколкото знам

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Ако е записала гешка на дебитомераа и оригинален да сложиш,пак ще има проблем,докато не се изчисти!Но дълбоко се съмнявам,че в това ти е проблема!Ако имаш път до София,ела да я закачим и да изчистим грешката и да ти закача оригинален дебитомер Siemens!Не разбирам всичко от диагностиката ,но да изтрия грешките е елементарно!Безплатно,разбира се! 

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
мерси за предложението колега ама точно това е проблема че не съм в бг
интересното е само че като беше без дебитомер автопилота ми се спираше когато натисна спирачката и неможеше да се пусне докато не запаля наново...а сега с дебитомера си варви както трябва... др което е че преди със натисната спирачка немога да давам газ а сега мога интересна работа тоя дебитомер
ще гледам в наи-скоро време да ида да ми изтрият грешките но да видим кога ще намеря време дано след зачистването всичко да се оправи 

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
така...днес зачистихме грешките които бяха много и лампата огасна , но със излизане от сервиза лампата светна отново и излезнаха 4 грешки 2 от които бяха за някаква конструкция нз точно какво е .. а другите бяха 1та че имам проблем със ламда сонда но неразбрах коя е точно... и втората дава грешка във бобината и отново неможа да се разбере в коя...изчистихме ги и не ги записа докато карах по магистралата и в момента в които колата поработи 1 минута на оборот пак заби грешка .... и с 1 дума това е...поработи ли на оборот малко започва да се тресе леко и да се губи някои от цилиндрите...интересно защо като я карах без дебитомер не ги правеше тия номера...нямаше проблем със бобините никога не ми е претрисала а след като го сложих започна да го прави този проблем...та по вапроса .. за да разбера коя бобина е заминала трябва да ги откачам една по една докато колата тресе и да се види на коя няма да даде влияние откачането на бобинката нали така ? 2-ро ... как да разбера коя сонда е заминала ? Пак казвам, НЕ САМ ВЪВ БЪЛГАРИЯ нямам вазможност да се занимавам да я карам по оторизирани сервизи , а в тези в които ходя не са много много в час
таиче ако някои се смили да даде савет... 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не е от дебитомер - това трябва да ти е ясно 100%.
Намери сервиз, в който освен, че разбират - имат и подходящ софтуер!
В противен случай ще се мотаеш и ще си играеш на проба - грешка.
Намери сервиз, в който освен, че разбират - имат и подходящ софтуер!
В противен случай ще се мотаеш и ще си играеш на проба - грешка.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
извинявам се за
но ти да не си в Занзибар... трудно ми е да си представа в коя държава си с по некомпетентни сервизи от нашите..

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Защо не хвърлите и един поглед на свещите? Само ако знаеш колко мизерии може да предизвика една скапана свещ...
Si non confectus, non reficiat.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
свещите ти свалих веднага след диагностиката...бяха си наред,но пак ги почистих и накрая разлика няма...във италия сам , тука не са със лаптопи ами със едни такива като голям гсм
варянта е да ида във бмв сервиз но ме е страх със тоя сменен двигател да не ми направят проблем полицаите защото ходят там и гледат колите ...

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Пробвай с други свещи и кабели дали ще се оправи.
Si non confectus, non reficiat.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Послушай Zagy. То тая работа с губенето на цилиндър е или заради липса на гориво, или ток няма, или пък тока не иде когато трябва. Съответно може проблема да е в инжектор/запушена рейка, в свещ или лула, вариянта тока да не идва когато е нужно отпада, защото мотора нямаше да работи добре (а не само да губи цилиндър). И мен ми е чудно защо със слагането на дебитомера се проявява проблема, щото просто няма логика да е така. Почти съм сигурен, че е нещо просто, само трябва да разбереш какво.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
еми на диагностика излезна това .. ламбда сонда и бубина.. ама не ми казаха кои са
и на мен това ми е наи интересното тоя дебитомер защо дава влияние толкова много...както казах и темпопата не ми варвеше както трявбва и като сам натиснал спирачката неможех да давам газ а сега със дебитомера се оправиха...само дето ми дава и тия проблеми както си работи нормално.. и изведнаж почва да се тресе леко и да неможе да се изсфорсира спокоино а прекасва и тресе....

14 мнения
• Страница 1 от 1