Chip за 320d, струва ли си и от къде?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Chip за 320d, струва ли си и от къде?
Ako някой си е слложил chip на дизела, ми се иска да знам дали има разлика и струва ли си изобщо? Къде и колко струва? Моята е 320 d Е46 136 к.с., казват, че с чипа ще стане 169 к.с. Дайте мнения...?!
Във този форум се пише ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на кирилица !!!
В противен случай следващите ти мнения ще бъдат изтривани!!!
редактирано от gazzzar
Във този форум се пише ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на кирилица !!!
В противен случай следващите ти мнения ще бъдат изтривани!!!
редактирано от gazzzar
0077
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Здравей и добре дошъл при нас, мисля, че тук ще намериш много отговори на твоите въпроси, само ще те помоля първо да прочетеш правилата за писане във Форума
Сега по темата... С чипа ще усетиш огромна разлика, при дизелите с принудително пълнене тя е наистина усезаема.... В София няколко фирми предлагат чипове за допълнително вграждане, сервиза на Ники Златков (Диностенда), АТB Tuning, Digital Tuning... има сигурно и още, но тия са ми най-познатите... Аз имам впечатления от Digital Tuning, мои познати са си слагали там и останаха доволни, а и аз останах с впечатление, че момчетата си разбират от работата, ето ти линк към тях: www.digitaltuning.bg
За твоята кола дават доста добри показатели след обновяването >>> от 136к.с става 169к.с и въртящия момент от 280нМ става 364нМ, казват, че и ускорението се подобрява малко и цената е........1070лв
Все пак според мен не бива да се вземат техните данни като чиста монета свали 5-6% от тунингованите показатели и си мисля, че така ще получиш реалните резултати, но определено разлика ще има, а и при дизелите казват, че дори и малко пада разхода, но откъм тази страна не очаквай чудеса! Успех, поздрави

Сега по темата... С чипа ще усетиш огромна разлика, при дизелите с принудително пълнене тя е наистина усезаема.... В София няколко фирми предлагат чипове за допълнително вграждане, сервиза на Ники Златков (Диностенда), АТB Tuning, Digital Tuning... има сигурно и още, но тия са ми най-познатите... Аз имам впечатления от Digital Tuning, мои познати са си слагали там и останаха доволни, а и аз останах с впечатление, че момчетата си разбират от работата, ето ти линк към тях: www.digitaltuning.bg
За твоята кола дават доста добри показатели след обновяването >>> от 136к.с става 169к.с и въртящия момент от 280нМ става 364нМ, казват, че и ускорението се подобрява малко и цената е........1070лв
Все пак според мен не бива да се вземат техните данни като чиста монета свали 5-6% от тунингованите показатели и си мисля, че така ще получиш реалните резултати, но определено разлика ще има, а и при дизелите казват, че дори и малко пада разхода, но откъм тази страна не очаквай чудеса! Успех, поздрави

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
мерси за информацията
много ми беше полезна ама малко цената е...Довечера ще дойда на събирането С 1767.
0077
Абе има едни в младост го правят за доста по малко на мене ми казаха 450-600 лв. А тия в дигитал тунинг са болни в мозъка - 1000 лв да ти флашнат рома за 5 секунди. Според мене трябва да се пребият с тояги.
Аз съм малко скептичен на тема БГ чип тунинг щото на предишната ми кола, ми правиха чип в БГ тия от АБТ тунинг на радиал дето са, и почна да ми свети код на грешка постоянно и нещо почна да заглъхва в ниските обороти. Освен това съм чувал за 320д (не знам доколко е вярно) че след чипа въртящия момент идва прекалено много на скоростната кутия и я амортизира доста по бързо. Също и турбината се амортизира по бързо щото и се променят параметрите.
Аз съм малко скептичен на тема БГ чип тунинг щото на предишната ми кола, ми правиха чип в БГ тия от АБТ тунинг на радиал дето са, и почна да ми свети код на грешка постоянно и нещо почна да заглъхва в ниските обороти. Освен това съм чувал за 320д (не знам доколко е вярно) че след чипа въртящия момент идва прекалено много на скоростната кутия и я амортизира доста по бързо. Също и турбината се амортизира по бързо щото и се променят параметрите.
палим, гасим и газим ...
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Еми то пълно щастие няма.... пък и като добавим пушенето след ЧИП-осването....shefa написа:....Освен това съм чувал за 320д (не знам доколко е вярно) че след чипа въртящия момент идва прекалено много на скоростната кутия и я амортизира доста по бързо. Също и турбината се амортизира по бързо щото и се променят параметрите.

Пуши не ами ... като стой та гледай! Преди 1 година си бях чипосал Ауди-то (1.9 TDI / AFN 110hp - след чипа стана 143hp +60Nmh) Е повярвай ми, беше ме срам да я карам тая кола! Толкова здраво "кадеше" и след 3тия ден, не издържах и си върнах старите настройки (map-ове) или чипове както искаш така го наречи. Според мен, чип тунинг-а е нещо което е доста ефективно, но ако си решил да ползваш колата си за състезания. В противен случай просто не се занимавай с тези неща! Хората от БМВ са си сметнали колко е резонно да бъде мощноста на конкретният двигател, надали тези които са правили картите за промяната на надуването на турбината + впръскването на горивото (а.к.а чип тунинг) са по-отворени от инженерите в BMW :-). Не казвам нищо лошо за чип тунинга, но според мен той оказва сериозно влияние върху двигателят и турбината (в отрицателна посока).
Та това е!
Та това е!
F07 535d
F07 530d
E60 530d
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
Доста противоречиви мнения !!!!
Аз съм на мнение,че много зависи кой ти прави чипа и....дали е чип
Начи,аз карам 136 320Д и преди около месец го (чипосах),само че дойде Тони,свърза лаптопа за буксата на Еку-то и ми промени настройките.Та ела да видиш за какво вървене стааа на въпрос
(обаче няя чип,ами професионална смяна на параметри)-къде къде по-добре от некви си универсални чипове дет няма фъйда (говоря само за този мотор).
И вчера най-после се наканих и я оставих да ми почистят всмукателните колектори и AGR клапана
И....................абе все едно сложих още 1 чип.Как тръгна да си ебе майката!!!
Няма да сгрешите с нито 1 от манипулациите!!!

Аз съм на мнение,че много зависи кой ти прави чипа и....дали е чип

Начи,аз карам 136 320Д и преди около месец го (чипосах),само че дойде Тони,свърза лаптопа за буксата на Еку-то и ми промени настройките.Та ела да видиш за какво вървене стааа на въпрос

И вчера най-после се наканих и я оставих да ми почистят всмукателните колектори и AGR клапана

Expect The Unexpected & Everything Is Possible
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
на мен също Тони ми писа чипа,но ги сменяхме не през кабел.АГР-а направо съм го откачил от буксата и е затапен че ми правеше едни мизерии. колектора съм го свалял и го чистих(голям зор), също така нямам нищо по изпускателната,права тръба и едно крайно право гърне.спортен филтър КН(не че има смисъл ама..) сега ще свалям турбото за профилактика и едно казанче, как се казваше за маслените пари да не ми цапат кулера.
общо взето полза от чип има,колата харчи в нормите и върви доста.за пушенето припушва само на високи обороти.
0-100 към 8сек. като доускорението и е много добро.
228км. по GPS
общо взето полза от чип има,колата харчи в нормите и върви доста.за пушенето припушва само на високи обороти.
0-100 към 8сек. като доускорението и е много добро.
228км. по GPS
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
на мен не ми пуши.Може би само като сменям предавките,като я пържа здраво!За разхода само мога да кажа,че на извънградско и пълен резервоар и четирима души ми изгоря средно 5,6л/100км.Така,че всеки да си прави изводите!
Ся,като я гоня много градско ми вдига малко разхода(ама не повече от 10-все пак ръчка
)
Ся,като я гоня много градско ми вдига малко разхода(ама не повече от 10-все пак ръчка

SPARC0 написа:Доста противоречиви мнения !!!!![]()
Аз съм на мнение,че много зависи кой ти прави чипа и....дали е чип![]()
Начи,аз карам 136 320Д и преди около месец го (чипосах),само че дойде Тони,свърза лаптопа за буксата на Еку-то и ми промени настройките.Та ела да видиш за какво вървене стааа на въпрос(обаче няя чип,ами професионална смяна на параметри)-къде къде по-добре от некви си универсални чипове дет няма фъйда (говоря само за този мотор).
И вчера най-после се наканих и я оставих да ми почистят всмукателните колектори и AGR клапанаИ....................абе все едно сложих още 1 чип.Как тръгна да си ебе майката!!!
Аз имам 320D-150кс. дайте телефона на човека, който толкова добре се справя с програмите ,да видим колко ще тръгне стария баварец
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
sstani написа:SPARC0 написа:Доста противоречиви мнения !!!!![]()
Аз съм на мнение,че много зависи кой ти прави чипа и....дали е чип![]()
Начи,аз карам 136 320Д и преди около месец го (чипосах),само че дойде Тони,свърза лаптопа за буксата на Еку-то и ми промени настройките.Та ела да видиш за какво вървене стааа на въпрос(обаче няя чип,ами професионална смяна на параметри)-къде къде по-добре от некви си универсални чипове дет няма фъйда (говоря само за този мотор).
И вчера най-после се наканих и я оставих да ми почистят всмукателните колектори и AGR клапанаИ....................абе все едно сложих още 1 чип.Как тръгна да си ебе майката!!!
Аз имам 320D-150кс. дайте телефона на човека, който толкова добре се справя с програмите ,да видим колко ще тръгне стария баварец
моя съвет е да внимаваш с чиповете при този мотор, че турбинката му е изнасилена май до последно.
нещо по лекичко така

136-цата понася май повече издевателства, с леки модове става много приятна за каране.
например по бърза е от: опел вектра2.0 136к.с; тоиота селика 1.8 143к.с; браво хгт 150; калибра 2.0 136; е46 320 150
не е за вярване,но си е така може мойта да е нещо рейсинг серия

общо взето с един чип не става работата...
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
kronos написа:например по бърза е от: опел вектра2.0 136к.с; тоиота селика 1.8 143к.с; браво хгт 150; калибра 2.0 136; е46 320 150
за какво 320д става на въпрос сток или.....

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
Съглаесн съм с kronos за 150 коня дизел,но пак има вариянти.
sstani пиши ми ЛС и ще ти дам тел-а
sstani пиши ми ЛС и ще ти дам тел-а

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2