Chip за 320d, струва ли си и от къде?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Chip за 320d, струва ли си и от къде?

Мнение от Niki77 » 09 Ное 2005, 14:36

Ako някой си е слложил chip на дизела, ми се иска да знам дали има разлика и струва ли си изобщо? Къде и колко струва? Моята е 320 d Е46 136 к.с., казват, че с чипа ще стане 169 к.с. Дайте мнения...?!

Във този форум се пише ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на кирилица !!!
В противен случай следващите ти мнения ще бъдат изтривани!!!

редактирано от gazzzar
0077

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 09 Ное 2005, 15:19

Здравей и добре дошъл при нас, мисля, че тук ще намериш много отговори на твоите въпроси, само ще те помоля първо да прочетеш правилата за писане във Форума ;)
Сега по темата... С чипа ще усетиш огромна разлика, при дизелите с принудително пълнене тя е наистина усезаема.... В София няколко фирми предлагат чипове за допълнително вграждане, сервиза на Ники Златков (Диностенда), АТB Tuning, Digital Tuning... има сигурно и още, но тия са ми най-познатите... Аз имам впечатления от Digital Tuning, мои познати са си слагали там и останаха доволни, а и аз останах с впечатление, че момчетата си разбират от работата, ето ти линк към тях: www.digitaltuning.bg
За твоята кола дават доста добри показатели след обновяването >>> от 136к.с става 169к.с и въртящия момент от 280нМ става 364нМ, казват, че и ускорението се подобрява малко и цената е........1070лв
Все пак според мен не бива да се вземат техните данни като чиста монета свали 5-6% от тунингованите показатели и си мисля, че така ще получиш реалните резултати, но определено разлика ще има, а и при дизелите казват, че дори и малко пада разхода, но откъм тази страна не очаквай чудеса! Успех, поздрави ;)
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Потребител
Аватар

мерси за информацията

Мнение от Niki77 » 10 Ное 2005, 15:44

много ми беше полезна ама малко цената е...Довечера ще дойда на събирането С 1767.
0077

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shefa » 18 Ное 2005, 11:12

Абе има едни в младост го правят за доста по малко на мене ми казаха 450-600 лв. А тия в дигитал тунинг са болни в мозъка - 1000 лв да ти флашнат рома за 5 секунди. Според мене трябва да се пребият с тояги.

Аз съм малко скептичен на тема БГ чип тунинг щото на предишната ми кола, ми правиха чип в БГ тия от АБТ тунинг на радиал дето са, и почна да ми свети код на грешка постоянно и нещо почна да заглъхва в ниските обороти. Освен това съм чувал за 320д (не знам доколко е вярно) че след чипа въртящия момент идва прекалено много на скоростната кутия и я амортизира доста по бързо. Също и турбината се амортизира по бързо щото и се променят параметрите.
палим, гасим и газим ...

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 19 Ное 2005, 0:55

shefa написа:....Освен това съм чувал за 320д (не знам доколко е вярно) че след чипа въртящия момент идва прекалено много на скоростната кутия и я амортизира доста по бързо. Също и турбината се амортизира по бързо щото и се променят параметрите.
Еми то пълно щастие няма.... пък и като добавим пушенето след ЧИП-осването.... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stympo » 13 Ное 2007, 15:13

малко инфо относно същия въпрос само че за 318д
видя и прочетох млако....искам да чуя и вашите мнения,кои чипове(powerbox) са най надеждни??
пуши след чипосването??

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X7

Мнение от dpetrov » 13 Ное 2007, 18:38

Пуши не ами ... като стой та гледай! Преди 1 година си бях чипосал Ауди-то (1.9 TDI / AFN 110hp - след чипа стана 143hp +60Nmh) Е повярвай ми, беше ме срам да я карам тая кола! Толкова здраво "кадеше" и след 3тия ден, не издържах и си върнах старите настройки (map-ове) или чипове както искаш така го наречи. Според мен, чип тунинг-а е нещо което е доста ефективно, но ако си решил да ползваш колата си за състезания. В противен случай просто не се занимавай с тези неща! Хората от БМВ са си сметнали колко е резонно да бъде мощноста на конкретният двигател, надали тези които са правили картите за промяната на надуването на турбината + впръскването на горивото (а.к.а чип тунинг) са по-отворени от инженерите в BMW :-). Не казвам нищо лошо за чип тунинга, но според мен той оказва сериозно влияние върху двигателят и турбината (в отрицателна посока).

Та това е!

F07 535d
F07 530d
E60 530d

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 335D
Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
Детайли за колата: 360 к.с.

Мнение от SPARC0 » 13 Ное 2007, 21:56

Доста противоречиви мнения !!!! :mhihi:
Аз съм на мнение,че много зависи кой ти прави чипа и....дали е чип 8)
Начи,аз карам 136 320Д и преди около месец го (чипосах),само че дойде Тони,свърза лаптопа за буксата на Еку-то и ми промени настройките.Та ела да видиш за какво вървене стааа на въпрос :mhihi: (обаче няя чип,ами професионална смяна на параметри)-къде къде по-добре от некви си универсални чипове дет няма фъйда (говоря само за този мотор).
И вчера най-после се наканих и я оставих да ми почистят всмукателните колектори и AGR клапана :lol: И....................абе все едно сложих още 1 чип.Как тръгна да си ебе майката!!!
Няма да сгрешите с нито 1 от манипулациите!!!
Expect The Unexpected & Everything Is Possible

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 14 Ное 2007, 12:37

звучи добре, а какво ще кажеш за кадежа. Пуши ли черно. И ако може да споделиш колко време отнема това чистене на ЕГР и всмукателните тръби. Има ли много разглобяване, скъпо ли е, и къде евентуално да го направим. мерсаж

ПС като засечеш как е разхода моля публикувай инфото.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 14 Ное 2007, 12:38

на мен също Тони ми писа чипа,но ги сменяхме не през кабел.АГР-а направо съм го откачил от буксата и е затапен че ми правеше едни мизерии. колектора съм го свалял и го чистих(голям зор), също така нямам нищо по изпускателната,права тръба и едно крайно право гърне.спортен филтър КН(не че има смисъл ама..) сега ще свалям турбото за профилактика и едно казанче, как се казваше за маслените пари да не ми цапат кулера.
общо взето полза от чип има,колата харчи в нормите и върви доста.за пушенето припушва само на високи обороти.
0-100 към 8сек. като доускорението и е много добро.
228км. по GPS

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SPARC0 » 15 Ное 2007, 8:14

на мен не ми пуши.Може би само като сменям предавките,като я пържа здраво!За разхода само мога да кажа,че на извънградско и пълен резервоар и четирима души ми изгоря средно 5,6л/100км.Така,че всеки да си прави изводите!
Ся,като я гоня много градско ми вдига малко разхода(ама не повече от 10-все пак ръчка :mhihi: )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sstani » 17 Ное 2007, 19:43

SPARC0 написа:Доста противоречиви мнения !!!! :mhihi:
Начи,аз карам 136 320Д и преди около месец го (чипосах),само че дойде Тони,свърза лаптопа за буксата на Еку-то и ми промени настройките.Та ела да видиш за какво вървене стааа на въпрос :mhihi: (обаче няя чип,ами професионална смяна на параметри)-къде къде по-добре от некви си универсални чипове дет няма фъйда (говоря само за този мотор).
И вчера най-после се наканих и я оставих да ми почистят всмукателните колектори и AGR клапана :lol: И....................абе все едно сложих още 1 чип.Как тръгна да си ебе майката!!!

Аз имам 320D-150кс. дайте телефона на човека, който толкова добре се справя с програмите ,да видим колко ще тръгне стария баварец

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 17 Ное 2007, 21:52

sstani написа:
SPARC0 написа:Доста противоречиви мнения !!!! :mhihi:

Аз имам 320D-150кс. дайте телефона на човека, който толкова добре се справя с програмите ,да видим колко ще тръгне стария баварец

моя съвет е да внимаваш с чиповете при този мотор, че турбинката му е изнасилена май до последно.
нещо по лекичко така :lol:
136-цата понася май повече издевателства, с леки модове става много приятна за каране.
например по бърза е от: опел вектра2.0 136к.с; тоиота селика 1.8 143к.с; браво хгт 150; калибра 2.0 136; е46 320 150
не е за вярване,но си е така може мойта да е нещо рейсинг серия :lol:
общо взето с един чип не става работата...

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 18 Ное 2007, 1:53

kronos написа:например по бърза е от: опел вектра2.0 136к.с; тоиота селика 1.8 143к.с; браво хгт 150; калибра 2.0 136; е46 320 150

за какво 320д става на въпрос сток или..... :roll:
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SPARC0 » 18 Ное 2007, 12:56

Съглаесн съм с kronos за 150 коня дизел,но пак има вариянти.
sstani пиши ми ЛС и ще ти дам тел-а :)

Следваща

Назад към E46