Проблем с АБС
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Hipov
- Потребител
-
- Кара: BMW e46
Проблем с АБС
Здравейте.
Проблема ми е такъв, като мина през някоя дупка и ми светва лампата на АБС, АСЦ и ръчната. Значи закачих колата на компютър дава ми че има нещо като разпадната връзка (губене на връзка),гледах бушони релета компътри всичко е наред. Някои има ли си на идея от каде може да идва този проблем, и каде се намира датчика на абс-а.
Проблема ми е такъв, като мина през някоя дупка и ми светва лампата на АБС, АСЦ и ръчната. Значи закачих колата на компютър дава ми че има нещо като разпадната връзка (губене на връзка),гледах бушони релета компътри всичко е наред. Някои има ли си на идея от каде може да идва този проблем, и каде се намира датчика на абс-а.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: Проблем с АБС
имаш 4 датчика на АБСа на всяко колело по един ... може някой от датчиците да не дава добър контакт в буксата ...
- Hipov
- Потребител
-
на всяко колело..? датчиците не са ли на надкладките... лампата за накладките неми свети датчиците на абс-а не са ли някаде под калника .... ?
- toni07
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е46 320дизел /1999год.
Hipov написа:Здравейте.
ж
и кај мене исто светат ламбите од асц,абс и кочниците но не приметив дека е тоа при некоја дупка те на рамно
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
когато някой от АБС датчиците е тръгнал да си заминава или е замърсен .. може да светва ей така от нищото .. и пак така от нищото да угасва.
При мен така се получаваше ... запаля сутринта и не светят ... тръгна за работа и посредата на пътя светват лампите за АБС, АСЦ и ръчната. След 2 дни угасват .. сами. След диагностика се оказаха 2та предни датчика. Явно са били прекъснати кабелите, защото не даваха никакво съпротивление. Смених ги и всичко се оправи.
При мен така се получаваше ... запаля сутринта и не светят ... тръгна за работа и посредата на пътя светват лампите за АБС, АСЦ и ръчната. След 2 дни угасват .. сами. След диагностика се оказаха 2та предни датчика. Явно са били прекъснати кабелите, защото не даваха никакво съпротивление. Смених ги и всичко се оправи.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Като я закачи на компютъра не ти ли показа кой точно датчик не ти работи.Трябва да е записана грешката точно за кои датчици става дума.После почистваш проблемните датчици техните букси.Ако не се оправи явно ще трябва нов датчик(ци).Hipov написа:Значи закачих колата на компютър
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
датчиците на АБС нямат нищо общо с тези на накладките.
виж си буксите където се включват датчиците, в едни пластмасови кутийки в поткалниците (просто проследи кабелите) може да не правят хубава връзка. и внимавай вътре в буксата има едни три много тънки пинизи които се чупят лесно.
виж си буксите където се включват датчиците, в едни пластмасови кутийки в поткалниците (просто проследи кабелите) може да не правят хубава връзка. и внимавай вътре в буксата има едни три много тънки пинизи които се чупят лесно.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Hipov написа:на всяко колело..? датчиците не са ли на надкладките... лампата за накладките неми свети датчиците на абс-а не са ли някаде под калника .... ?
да, на всяко колело ...
датчиците за накладките са два.. не помня точно, но май бяха отпред на лявото и отзад на дясното колело. Тръгват от черната кутийка в калника и стига до спирачния апарат и върха на сензора влиза в една влъбнатина на самата накладка. Когато накладката се износи и диска изпили главата на датчика и лампата светва.
а главата на датчика на АБСа влиза отзад зад главината .. ваденето му е доста зор
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Wolfen написа:Hipov написа:на всяко колело..? датчиците не са ли на надкладките... лампата за накладките неми свети датчиците на абс-а не са ли някаде под калника .... ?
да, на всяко колело ...
датчиците за накладките са два.. не помня точно, но май бяха отпред на лявото и отзад на дясното колело. Тръгват от черната кутийка в калника и стига до спирачния апарат и върха на сензора влиза в една влъбнатина на самата накладка. Когато накладката се износи и диска изпили главата на датчика и лампата светва.
а главата на датчика на АБСа влиза отзад зад главината .. ваденето му е доста зор
наистина , ваденето му е доста зор защото влиза доста плътно в леглото си, за това е малко вероятно да мърда там, по вероятно е да не дава добър контакт буксата в кутийката.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Hipov
- Потребител
-
Почистих буксите(тоест човърках буксите) и сега всичко е ок дано и така да остане. Благодаря ви за помоща.
10 мнения
• Страница 1 от 1