Колата ми спира на тласъци !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Колата ми спира на тласъци !
Здравейте колеги,
От известно време имам следния проблем - когато намалявам плавно и натискам леко спирачка, колата ми спира на тласъци. При по-силно спиране нямам проблем !
Някой запознат ли е с проблема и може ли да помогне ?
Благодаря предварително !
От известно време имам следния проблем - когато намалявам плавно и натискам леко спирачка, колата ми спира на тласъци. При по-силно спиране нямам проблем !
Някой запознат ли е с проблема и може ли да помогне ?
Благодаря предварително !
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Re: Колата ми спира на тласъци !
Ако тресе, може да има изкривен диск .. освен тях провери си и баланса на гумите.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Знам колата - със сигурност не е от дискове. Тресенето е странно и аз лично не мога да го определя. Да не би да е свързано нещо с работата на мотора? Днес му чистихме колекторите на колегата и като че ли го прави по-малко... 

Не има едно леко тресене на купето настрани когато изключа от скорост преди да спра - то е от помпата мисля !
Но аз говоря за спиране на тласъци по оста на движение (напред-назад) - все едно спирачките хващат и изпускат циклично. Получава се само при съвсем леко натискане на спирачката - ако натисна силно са перфектни. Нямам тресене при никакви скорости, така че не е от криви джанти или дискове! Накладките са сменяни преди по-малко от 10к километра !
Но аз говоря за спиране на тласъци по оста на движение (напред-назад) - все едно спирачките хващат и изпускат циклично. Получава се само при съвсем леко натискане на спирачката - ако натисна силно са перфектни. Нямам тресене при никакви скорости, така че не е от криви джанти или дискове! Накладките са сменяни преди по-малко от 10к километра !
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Сменял ли си спирачна течност, маркучите?
Never mistake motion for action...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И аз мисля, че една смяна на спирачната течност ще е от полза, а и това си е един вид профилактика. На всеки 2-3 години трябва да се сменя.
ПП: Колата на колегата е 320д 136 коня
Той е забравил да си каже, та аз казвам...
ПП: Колата на колегата е 320д 136 коня

Si non confectus, non reficiat.
Не - досега не съм сменял нито маркучи нито спирачна течност - ще го направя скоро !
7 мнения
• Страница 1 от 1