стържещ зук от съединителят

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw 320d e46
Мечтае да кара: m3

стържещ зук от съединителят

Мнение от turfandov » 19 Апр 2011, 18:02

здравейте колеги!
месец от както се сдобих с първото ми БМВ.върви чудесно,очарован съм от автомобила,но се появи един стържещ звук когато не е на скорост.като натисна съединителя зуъкът изчезва.мисля че е някакъв лагер.прави го когато колата е загряла.скоростите си влизат перфекно.
моля ви за мнение!
модела е 320д е46 136 коня от 2000 г.
препоръчайте ми ако знаете някой добър специалист за бмв–та от бургаско
благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Re: стържещ зук от съединителят

Мнение от tani bojilov » 20 Апр 2011, 15:52

Свалете скоростите и вижте лагера,ако стърже той добре но ако е той би трябвало при натиснат педал да се чува.Дано не са скоростите..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 20 Апр 2011, 18:02

При натискане на съединителя падат/покачват ли се оборотите? Дано не съм прав, но малко изглежда като заминал маховик. Като палиш колата и като я загасяш тресе ли се колата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 20 Апр 2011, 18:43

за мен това е аксиалния лагер !
По най-б1рзия възможен начин отвори съединителя и виж положението :!: , може и да има нещо отчупено и да надере маховика .
А от там нататък цените стават хиляди .
Ако се окаже съединителя купуваш един нов комплект и си ти !
пп: Дано само не се окажеш щастливец като мен и колегата tani bojilov и да се луташ из дебрите предавателната система на Е46 в търсене на проблема............... :( :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 20 Апр 2011, 23:28

Разберете едно колеги относно скоростите ако имате заминал лагер в ск.кутия с повишаване на оборотите на мотора шума ще става все по брутален и отвратителен ... така че ако съединителя не е натиснат и нещо стърже и с подаването на газ стържнето нестава брутално ...проблема не е в ск. кутия .... :) Относно това стържене на колегата или е от лагер на съединителя (незнам точно на какъв принцип е при бмв ..при някои автомобили при натискане на съединителя лагера млъква) или от маховика ... евентуално крив феродов диск.....просто трябжа некой да свали кутията и да погледне. Успех :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 20 Апр 2011, 23:55

Аксиален лагер се чува при натиснат съединител. Следователно в случая проблема не е в него. Скоростната кутия...

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 21 Апр 2011, 0:02

daddy_ написа:Аксиален лагер се чува при натиснат съединител. Следователно в случая проблема не е в него. Скоростната кутия...

Ако е лагер в ск.кутия ...при 4000 об/мин повярвай ми в колата няма да се седи от виене...колегата е написал че това се получава на място ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 21 Апр 2011, 16:47

choio написа:
Ако е лагер в ск.кутия ...при 4000 об/мин повярвай ми в колата няма да се седи от виене...колегата е написал че това се получава на място ....
Зависи до каква степен е заминал лагера

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 21 Апр 2011, 18:22

tani bojilov написа:
choio написа:
Зависи до каква степен е заминал лагера

Е и малко да е заминал на високи обороти ще вие повече от колкото на ниски.... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 21 Апр 2011, 20:14

choio написа:Е и малко да е заминал на високи обороти ще вие повече от колкото на ниски.... :mhihi:
По принцип да.. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 21 Апр 2011, 20:34

и аз имам сащия проблем..при натискане на съединителя виенето "стърженето" изчезва при пускане пак започва...и като натисна съединителя виенето намаля плавно т.е се едно е лагер..но кои лагер е нз. от няколко дена на сам немога да трагна плавно колата притриса...нз маховика ли е аксиален лагер и съединител ли е...в италия сам и не ми се занимава тука тъи като ще ми одерат кожата :bang: и др което е...като карам повечко време и самия прът на лоста почва да пари даже маншона омеква от топлината ... явно някав лагер загрява... но кои е на ск.кутия ли е аксиален ли е нз ...

Назад към E46