Външни лайсни-боядисване?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Външни лайсни-боядисване?
Колеги да питам как да боядисам външните лайсни на купето на предната и задната броня и на страничните врати,че взеха да избеляват?Питах един бояджия и той ми каза,че не се боядисват защото боята се лющело много бързо,а имало някакви освежители.Обаче тия освежители пръсне ли ги вода и се отмиват и е за временно!Даите идеи! 

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Re: Външни лайсни-боядисване?
Що не пробваш да ги изводниш и после пластификатор + черен мат авто боя. Другия вариант е да ги пръснеш с цвета на автомобила но става грозно, познат е така и лично мен не ме кефи. Та като са изводнени и пръснати с пластификатор няма да се обели боята
приятелчето ми, за което споменах, че ги боядиса със цвета на колата вече няколко години няма ядове с боята. 
Има пластификатор на спрей 13 лв струва за черен мат боя не знам. Можеш да отидеш на Симеон ако си от София там имаше специализиран магазин само за авто бои и да питаш момчетата, те би трябвало да знаят, те затварят и авто боя във флакони, ако си навит да си го правиш сам.

Има пластификатор на спрей 13 лв струва за черен мат боя не знам. Можеш да отидеш на Симеон ако си от София там имаше специализиран магазин само за авто бои и да питаш момчетата, те би трябвало да знаят, те затварят и авто боя във флакони, ако си навит да си го правиш сам.

- shark1986
- младши ентусиаст
-
lyu_records написа:Що не пробваш да ги изводниш и после пластификатор + черен мат авто боя. Другия вариант е да ги пръснеш с цвета на автомобила но става грозно, познат е така и лично мен не ме кефи. Та като са изводнени и пръснати с пластификатор няма да се обели боятаприятелчето ми, за което споменах, че ги боядиса със цвета на колата вече няколко години няма ядове с боята.
Не съм от София.Какво значи да ги изводня щото искам сам да си ги направя и да стане качествено и тоя пластификатор като основа ли действа?

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Така
1. Взимаш водна шкурка 1 бр. фина и 1 бр груба. (номер според зависи, дали е на машина или на ръка), намокряш мястото, което ще обработваш и шкуриш първо с грубата и после ХУБАВО с фината.
АКО ГО ПРАВИШ С МАШИНА ВНИМАВАЙ С ОБОРОТИТЕ ТОВА Е ПЛАСТМАСА.
2. Купуваш си пластификатор (може и в кутия, може и на флакон, според зависи дали си имаш компресор с пистолет).
Пластификатора служи за да може после да не се обели боята, да залепи боята за ПЛАСТМАСАТА специално.
3. Взимаш си автобоя черен мат примерно и боядисваш. Ако искаш да ти станат лъскавки, взимаш черна боя (база) и после (лак) примерно, бе каквото ти е на сърце. Не всеки спрей боя става за тая работа!
Внимавай при шкуренето да не го надереш с едра шкурка защото после си личи. Ако това се случи надереш го, ще се наложи да пръскаш и с филер.
Не е сложно ще се справиш но се изисква търпение и нерви

1. Взимаш водна шкурка 1 бр. фина и 1 бр груба. (номер според зависи, дали е на машина или на ръка), намокряш мястото, което ще обработваш и шкуриш първо с грубата и после ХУБАВО с фината.
2. Купуваш си пластификатор (може и в кутия, може и на флакон, според зависи дали си имаш компресор с пистолет).
Пластификатора служи за да може после да не се обели боята, да залепи боята за ПЛАСТМАСАТА специално.
3. Взимаш си автобоя черен мат примерно и боядисваш. Ако искаш да ти станат лъскавки, взимаш черна боя (база) и после (лак) примерно, бе каквото ти е на сърце. Не всеки спрей боя става за тая работа!
Внимавай при шкуренето да не го надереш с едра шкурка защото после си личи. Ако това се случи надереш го, ще се наложи да пръскаш и с филер.

- shark1986
- младши ентусиаст
-
lyu_records написа:Така![]()
Внимавай при шкуренето да не го надереш с едра шкурка защото после си личи. Ако това се случи надереш го, ще се наложи да пръскаш и с филер.![]()

- ///Leonix
- Е36 Fanatic!
-
- Кара: E36 328i; E30 316i; E38 740i; E36
- Детайли за колата: M52B28; M40B16; M62B44; M43B16
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Смени бояджията
търси такива дето боядисват пластмасите на скутери или мотори,другия вариант е отиваш в магазин за бои и искай да ти дадът някой хубав грунд за пластмаса,пръскаш на 3-4 ръце и си 6 аз така направих с бъбреците и стана перфектно
Универсален пластификатор го взех за 10 кинта.

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
S7 написа:Смени бояджиятатърси такива дето боядисват пластмасите на скутери или мотори,другия вариант е отиваш в магазин за бои и искай да ти дадът някой хубав грунд за пластмаса,пръскаш на 3-4 ръце и си 6 аз така направих с бъбреците и стана перфектно
Универсален пластификатор го взех за 10 кинта.
Хубав пластификатор на флакон = 13 лв., пластификатор = грунд за пластмаса.

И колега пусни картинки как е станало

8 мнения
• Страница 1 от 1