Към колегите с бензиновите мотори - Чукане в колектора
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Към колегите с бензиновите мотори - Чукане в колектора
Моля да бъда извинен ако е писано някъде по този въпрос, но понеже не открих такава тема и реших да отворя нова.
Странен шум (чукане) в колектора ме принуди да посетя сервиза на Рашко в Орландовци.
След направената ушна
проверка на състоянието на нещата се предположиха много неща а след разглабяне на част от капаците + въздушен филтър се установи повреда в клапата която е оградена в снимката по-долу:

Навременната намеса на компетентните майстори предотврати по сериозни проблеми включително разглабяне на колектор и куп други чарколяци от които ме заболя главата.
Оказа се, че (поне аз така запомних
) тази клапа е нещо подобно като на дизелите "пеперудките" и ако недай си боже се счупи и влезе парченце от тази клапа в колектора става доста интересна работата.
Свалянето е доста елементарно за човек който знае и може и има подходящия инструмент и спестява много главоболия в последствие.
Цената на клапата е 330лв. (323+ стотинки не помня точно затова закръглявам
).
Та целта на темата е да обърна внимание на тези от Вас които са с бензинови мотори да обърнат внимание на тази клапа за профилактика за да не стане още по-лошо ако се счупи.
Искрени Благоданости на @Dimitroff за компетентността, препоръката за сервиза на Рашко и навременната намеса.

Странен шум (чукане) в колектора ме принуди да посетя сервиза на Рашко в Орландовци.
След направената ушна

Навременната намеса на компетентните майстори предотврати по сериозни проблеми включително разглабяне на колектор и куп други чарколяци от които ме заболя главата.
Оказа се, че (поне аз така запомних

Свалянето е доста елементарно за човек който знае и може и има подходящия инструмент и спестява много главоболия в последствие.
Цената на клапата е 330лв. (323+ стотинки не помня точно затова закръглявам

Та целта на темата е да обърна внимание на тези от Вас които са с бензинови мотори да обърнат внимание на тази клапа за профилактика за да не стане още по-лошо ако се счупи.
Искрени Благоданости на @Dimitroff за компетентността, препоръката за сервиза на Рашко и навременната намеса.

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Re: Към колегите с бензиновите мотори - Чукане в колектора
Моята клапа и тя е 300 лв и от 1 година вече лопа, но ще видим кога ще я сменя наистина смяната е лесна дори има клипчета в youtube.
Ето го клипа http://www.youtube.com/watch?v=STy-J10D ... re=related
Ето го клипа http://www.youtube.com/watch?v=STy-J10D ... re=related
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Няма за какво да ми благодариш
Клапата трудно ще се отчупи...изглежда здрава, но определено не е добра идея да се "тества"...колко ще издържи.
Лошото е, че е много често срещан проблем!
Ciki - при теб луфта не беше никак малък!
...прати много поздрави на Камор
- сам видя, че за 2 секунди в Дару Кар дадоха отговор за наличност и цена...на Вари им отне към минута - две...
П.с. НЕ искаш да знаеш колко щеше да струва смяната в Камор

Клапата трудно ще се отчупи...изглежда здрава, но определено не е добра идея да се "тества"...колко ще издържи.
Лошото е, че е много често срещан проблем!
...прати много поздрави на Камор

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
Dimitroff написа:Няма за какво да ми благодариш![]()
Аз си знам най-добре

Dimitroff написа:Клапата трудно ще се отчупи...изглежда здрава, но определено не е добра идея да се "тества"...колко ще издържи.
Здрава здрава колко да е здрава

С тея неща шега не бива а и не съм от хората които експериментират точно с такива неща

Виж това клипче:
http://www.youtube.com/watch?v=LaQ6fDqx ... re=related
Клапата може и да не се счупи и да влезе в мотора, но щифта със сигурност... а какви щети може да причини... нямам идея
Dimitroff написа:Лошото е, че е много често срещан проблем!
...прати много поздрави на Камор- сам видя, че за 2 секунди в Дару Кар дадоха отговор за наличност и цена...на Вари им отне към минута - две...
Незнам ... и не искам да знам

Факт е обаче, че всеки гледа да ти свали кожата от гърба без да мисли за утрешния ден и дали този или онзи клиент ще се върне пак при теб...
Ден година храни...Без коментар...
@Next ако си сигурен, че е от клапата а не някой клапан или повдигач или бог знае какво друго... най-добре я смени като превантивна мярка, че кои знае какво може да се случи ако недай боже реши да се счупи...
BTW: По-скоро това е клипчето...
http://www.youtube.com/watch?v=xhkTRU1w ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=IrXhuvgJ ... re=related
Ето и какво представлява инспекцията на тази DISA:
http://www.youtube.com/watch?v=SNJ7qUa_FbU&NR=1
Води се DISA VALVE, а на това клипче което си дал незнам какво сменя там...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Тва само на фейските ли е проблем ? Гледам, че на моята я има тая клапа, но е по различна. Иначе при мен причуква като я запаля сега в студеното, ама са си клапани де. След няколко секунди утихва.

Хм,хм...
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:Тва само на фейските ли е проблем ? Гледам, че на моята я има тая клапа, но е по различна. Иначе при мен причуква като я запаля сега в студеното, ама са си клапани де. След няколко секунди утихва.
След като не чука май няма от какво да се тревожиш

- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако някой реши да я търси втора употреба ДИСА клапата от 320i да драсне едно ЛС - имам една 

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Колеги, при мен има едно почукване но не съм сигурен дали е точно за това което говорите. Чукането се чува при подаване на газ и като се опусне педала чукането леко забавя честотата си. При свободен ход обаче го няма това чукане. Така ли е и при вас?
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
mistyrain написа:Колеги, при мен има едно почукване но не съм сигурен дали е точно за това което говорите. Чукането се чува при подаване на газ и като се опусне педала чукането леко забавя честотата си. При свободен ход обаче го няма това чукане. Така ли е и при вас?
Сложи ухо в/у въпросната клапа и ако ти се стори, че чука я свали за да провериш опасенията си...въпреки, че ако е от нея би трябвало постоянно да се чува това чукане..
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Хмммм, при мен явно проблема е друг понеже се чува различен звук от този на клиповете за Disa Valve.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Не знам дали е уместно аз съм с дизел 320-ка d. Така и при мен уж нещо чукаше, уж в горната част на мотора, та един майстор ми заяви че е клапан. Да ама аз не се впускам с приключения да хвърлям луди пари за отваряне на мотор и т. н.
Свалих ремъка от пред и чукането спря, наистина чукаше като механичен проблем в горната част на двигателя. Та оказа се че това чукане идва от водната помпа, което ме разби направо. Сега мотора работи перфектно и го няма това чукане. Идеята ми беше че е хубаво да се погледне от добър механик който да я преслуша (имат си спецялни слушалки наподобяващи докторските
)
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави!
Свалих ремъка от пред и чукането спря, наистина чукаше като механичен проблем в горната част на двигателя. Та оказа се че това чукане идва от водната помпа, което ме разби направо. Сега мотора работи перфектно и го няма това чукане. Идеята ми беше че е хубаво да се погледне от добър механик който да я преслуша (имат си спецялни слушалки наподобяващи докторските

Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Любо...колегите са с бензинови мотори, а и проблема е толкова масов, че няма на къде...къде видя общо с твоето чукане? 

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
Next написа:Сега проверих и моята струва 323лв.
номер 8
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
На какъв двигател е това защото изглежда различно при мен...
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
E46 318i Intake manifold system
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3