BMW 320d -->какво стои зад предпазител позиция 43?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
BMW 320d -->какво стои зад предпазител позиция 43?
Здравейте,
съвсем нов съм във форума, радвам се на места като това, където хората обменят идеи, помагат си, развиват знанията и галят егото си
Може ли малко помощ относно ел. инсталацията на BMW 320d, E46, 1998 година. От около месец се появи следния проблем: Автомобила е в покой, няма включени ел. консуматори, радиото с разкачени кабели /умишлено/, алармата е изключена. И въпреки всичко замерих консумация на 0.3А ток от акумулатора. Логично след 10 дни в това положение акумулатора умира. Случва се постоянно и днес се резвъртях да погледна доколкото мога със скромните си познания от техникума.
Последователно на акумулатора свързах амперметър, затвориха ме в багажника /за да изключат лампите за осветлението в багажника/ и накарах брат ми един по един да сваля предпазителите. Аз наблюдавах промените в консумацията на ток. След всяко изваждане на предпазител следваше затваряне капака на жабката на автомобила с цел изключване нейната лампичка за осветление.
Пробно излезна, че 0.25А изтичат през предпазител позиция 43. Знае ли някой кой консуматор стой зад този предпазител? И принципно колко е нормалната консумация на ток при този автомобил в покой?
Благодаря предварително на всички
съвсем нов съм във форума, радвам се на места като това, където хората обменят идеи, помагат си, развиват знанията и галят егото си

Може ли малко помощ относно ел. инсталацията на BMW 320d, E46, 1998 година. От около месец се появи следния проблем: Автомобила е в покой, няма включени ел. консуматори, радиото с разкачени кабели /умишлено/, алармата е изключена. И въпреки всичко замерих консумация на 0.3А ток от акумулатора. Логично след 10 дни в това положение акумулатора умира. Случва се постоянно и днес се резвъртях да погледна доколкото мога със скромните си познания от техникума.
Последователно на акумулатора свързах амперметър, затвориха ме в багажника /за да изключат лампите за осветлението в багажника/ и накарах брат ми един по един да сваля предпазителите. Аз наблюдавах промените в консумацията на ток. След всяко изваждане на предпазител следваше затваряне капака на жабката на автомобила с цел изключване нейната лампичка за осветление.
Пробно излезна, че 0.25А изтичат през предпазител позиция 43. Знае ли някой кой консуматор стой зад този предпазител? И принципно колко е нормалната консумация на ток при този автомобил в покой?
Благодаря предварително на всички
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: BMW 320d -->какво стои зад предпазител позиция 43?
Хубаво е да прочетеш важните теми 1-во!
И най вече "Общи факти и основни проблеми при Е46"
Предпазител 43- 5,А-Бордови уреди, изхода за диагностика OBD
viewtopic.php?f=34&t=13086&start=0
Успех

Успех

vavilon написа:Хубаво е да прочетеш важните теми 1-во!![]()
Успех
Благодаря ви, помогнахте ми, прочетох доста от форума където ме насочихте.
Сега остава въпроса кои са бордовите уреди? Ще започна един по един да ги разкачвам докато открия къде отиват тези 0.3А ток. И като се замисля този проблем се появи след смяна на акумулатор. Дали е възможно някои от бордовите уреди са се е засегнал от това.
Благодаря на всички включили се! Форума е прекрасен, за 24 часа научих толкова много.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Едва ли се е случило нещо след смяната на акумулатора освен ако не си дал на късо докато си го сменял 

4 мнения
• Страница 1 от 1