Падна болта на Демпферната шайба в движение!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Падна болта на Демпферната шайба в движение!!!

Мнение от Boogeyman85 » 07 Мар 2011, 23:45

Колеги не съм нов във форума просто не съм си вкъщи пред компа където ми е запаметена паролата на акаунта,и за това си направих нов.
Попаднах на тема с проблем какъвто сега ме споходи ,но неможах да я намеря за което предварително се извинявам.
Преди около час и половина паля колата ,тръгвам и след километър ми премигна лампата на акумулатора няколко пъти ,втвърди се волана и веднага отбих:какво видях като отворих капака и махнах предната кора-шайбата на една страна,ремъците на друга.
Болта който държи шайбата за блока на двигателя си беше на шайбата,а самата шайба беше паднала на кората на двигателя,без да скъса един от двата ремъка/сигурно заради бавната скорост/.
Проблемът е,че най-вероятно резбата на самия блок се е преебала което е много лошо ,защото имаше много стружки в самия отвор,а болта беше леко изпилен,просто голям карък.
Ако някой се е сблъсквал с такова нещо или знае за какво иде реч нека сподели,за което Благодаря предварително.
шайбата ми е чисто нова на неповече от 3000 км-Кортеко

Потребител
Аватар

Re: Падна болта на Демпферната шайба в движение!!!

Мнение от Boogeyman85 » 08 Мар 2011, 0:16

Колата е 320д 150кс 2003г

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e60
Мечтае да кара: служебна :)

Мнение от zuki831 » 08 Мар 2011, 1:50

Доста гадно и неприятно :( аз скоро сменях и при мен доста трудно се разви въпросния болт ,та си мисля да не би маисторите които са работили по колата ти да са прецакали резбата на блока :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slick5_19 » 08 Мар 2011, 2:03

Колега, с адвокат при идиотите които ца ти сменяли шайбата! Това е трагично направо! Аз бих изперкал! Може да се ремонтира но е главоболие! Ужас....... е' тва се казват некадърници! :censored: :censored: :censored: :banghead: :banghead: :banghead: Ей писна ми от тея сервизи..... :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 08 Мар 2011, 2:29

Не пишеш с какъв мотор си, но този болт се стяга с повече от 30-32 НМ усилие и сам да се развие, ако е стегнат правилно е на практика невъзможно. Освен това се монтира задължително с лепило /фиксатор за резба/. Който е развивал такъв болт знае за какво говоря, така че варианта незатегнат при подмяна на демпфера е напълно възможен. И болта се навива в коляновия вал, не в блока. Радиатора как е :?:
only rear wheel drive

Потребител
Аватар

Мнение от Boogeyman85 » 08 Мар 2011, 19:13

И аз така си мисля,че не са го завили както трябва на коляновия вал,но майсторите ще кажат най-тачно/не същите/,казаха,че няма проблем да се направи и е възмпжно да не се сваля коляновия вал! :banghead:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 - 320dA -04
Мечтае да кара: BMW M3

Мнение от pavel-m3 » 08 Мар 2011, 20:00

Здравей колега, преди около месец и аз минах през същата ситуация. Само че при мен шайбата си беше на място но болта превърташе. Преди около три месеца преди това бях сменил шайбата с нова Кортеко и явно майсторите не са я затегнали както трябва :bang: /само с въздушен пистолет/ без да я законтрят със специален ключ при стягането, както по-късно разбрах че се прави. Пак имаше доста стружки и се оказа че болта и шайбата към него и демферната шайба са за подмяна поради големите надирания по тях. Добре че се разминах без смяна и на леглото към коляновия вал, където прилепя демфера. Закупих този път нова оригинална BMW демферна шайба с болт и шайбата към него и сега всичко е наред, а и двигатяля сега работи много по - тихо и без вибрации като преди. Моят съвет е ако имаш възможност да си купиш оригинални части. Дано да се разминеш с по - малко щети и разходи колега, причинени заради някой който не си е свършил качествено работата :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 08 Мар 2011, 23:50

колеги кажете в кои сервизи да имаме едно наум

Потребител
Аватар

Мнение от Boogeyman85 » 08 Мар 2011, 23:51

шайбата ми колега и ремъците са непокътнати ,вероятно заради малката скорост при която аварирах

Назад към E46