Ремонт на алтернатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 00"

Ремонт на алтернатор

Мнение от gogo911 » 04 Мар 2011, 21:47

Колеги имам следното питане, къде мога да си ремонтирам алтернатора утре(събота) и има ли някой представа колко горе-долу струва такава манипулация при положение че аз ще си го сваля и ще го занеса.
Проблема му е че не зарежда във високите обороти и товари колата повече от колкото трябва.

Благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Re: Ремонт на алтернатор

Мнение от karnak » 05 Мар 2011, 0:18

Ако беше писал от къде си,може би щяхме да те насочим!Принципно в моя роден град е около 30лв труда!
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 05 Мар 2011, 14:37

От птичи поглед на номера на колата му пише 'СА' :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 05 Мар 2011, 19:06

karnak написа:Ако беше писал от къде си,може би щяхме да те насочим!Принципно в моя роден град е около 30лв труда!
то и в другите градове е горе долу толкова :) а иначе каква ще е цената зависи от това като се разглоби какво ще излезе повредено,защото едни и същи симптоми може да даде и при липса на четки и при проблем с диоди,статор и т.н ....

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 05 Мар 2011, 20:58

сменя се реле регулатора и готово
там е и релето, и изправителният блок, и четки и така нататък.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 05 Мар 2011, 21:22

katronski_br написа:сменя се реле регулатора и готово
искаш да кажеш че всичко е едно цяло ли?и защо да се сменя реле регулатор ако той е наред а просто няма четки?или колектор?въобще без да се отвори няма какво да си говорим...

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 05 Мар 2011, 21:52

всичко е едно цяло- част от самия генератор. генератора-(ротор, статор) плюс захранващият блок, в който е изправителният блок плюс предпазителя, заедно с релето се нарича алтернатор.
самата джаджа в която са тези неща е част от алтернатора и към нея са четките.
на мен ми я смениха заради заминало реле. аз се излпжих пред майсторите като им казах ''абе като ще се отваря там , защо не ми видите и четките ако може да се види за да знам как са''
те се засмяха и казаха че така или иначе се сменят защото ''джаджата'' е едно цяло. после ми я показаха и аз видях че наистина е така.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 05 Мар 2011, 22:53

katronski_br написа:всичко е едно цяло- част от самия генератор. генератора-(ротор, статор) плюс захранващият блок, в който е изправителният блок плюс предпазителя, заедно с релето се нарича алтернатор.
на мен ми я смениха заради заминало реле. аз се излпжих пред майсторите като им казах ''абе като ще се отваря там , защо не ми видите и четките ако може да се види за да знам как са''
те се засмяха и казаха че така или иначе се сменят защото ''джаджата'' е едно цяло. после ми я показаха и аз видях че наистина е така.
Човече ти как мислиш аз дали не знам какво е Алтернатор :?: именно защото той е съвкупност от много части,трябва да се разглоби за да се види кое е за смяна,а релето е заедно с четките да,но самото реле се проверява на стенд и ако то е здраво му се сменят само четките :idea: а диодите,статора,ротора също са отделни части които могат да се сменят поотделно :idea: идея си нямам каква е тая джаджа за която обесняваш,защото всичко се разглобява поотделно ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 05 Мар 2011, 23:11

явно нищо не си разбрал.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 06 Мар 2011, 0:11

katronski_br написа:всичко е едно цяло- част от самия генератор. генератора-(ротор, статор) плюс захранващият блок, в който е изправителният блок плюс предпазителя, заедно с релето се нарича алтернатор.
ами Да,нищо не разбрах от това което написа защото е доста объркано и не точно,доколкото разбрах са ти сменили неква джаджа зареди заминало реле :idea: за да ти стане ясно и на теб ще ти покажа и снимки на съответните части,

това представлява реле,което ако е за смяна си върви с четките,но ако е здраво,могат да се сменят само четките :idea:
http://www.autohausaz.com/secure/PartIm ... 559183.jpg
а това е изправителен блок(диоден блок)
http://www.sparxx.co.za/images/VREC004A.JPG

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 06 Мар 2011, 0:17

VRPerformance написа:
ами Да,нищо не разбрах от това което написа защото е доста объркано и не точно,доколкото разбрах са ти сменили неква джаджа зареди заминало реле :idea: за да ти стане ясно и на теб ще ти покажа и снимки на съответните части,

това представлява реле,което ако е за смяна си върви с четките,но ако е здраво,могат да се сменят само четките :idea:
http://www.autohausaz.com/secure/PartIm ... 559183.jpg
а това е изправителен блок(диоден блок)
http://www.sparxx.co.za/images/VREC004A.JPG

:OT: Темата тръгна към това кой е повече наясно със нещата :mhihi:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 06 Мар 2011, 0:52

ако прочетеш отначало ще видиш че темата върви в посока изясняване на какви части могат да бъдат евентуален проблем и това че е хубаво да се отвори генератора и да се погледне,а не да се дават насоки за смяна на части без идентифициране на проблема преди това,защото има хора които първо си купуват доста излишни части преди да открият действително къде е проблема ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 06 Мар 2011, 0:58

значи става въпрос за различни алтернатори
двете неща които си показал на мен са ми в един и същи корпус (въпросната джаджа) хванат с болтове за генератора.
развъртяха ги, хвърлиха го и завъртяха ново. благодарско за което (неисках типичната българска работа, ''сега ще го отворим и ще сменим само дефектният елемент'') най добре ново. пък и не видях начин да се отваря старото. иначе знам че излиза по евтино да се сменят само четки, или само реле, или само диот от схемата Грец на изправителя.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 06 Мар 2011, 1:05

Не става въпрос за друг,доколкото виждам имаш 320д,а частите които съм пуснал са точно от такъв Алтернатор,разглобяват се нещата :idea: просто майстора ти е бил такъв,по лесно е за него да развие и завие болчетата,пак и така не е нужно да се пъне кое точно не работи ;) и от тук идва погрешно останалата информация в главата ти,от тук идва факта че се опитвам да обесня как стоят нещата и че даваш погрешна информация! и сега едва ли не аз излизам виновен че искам да ви образовам малко....

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 06 Мар 2011, 1:15

нееее, разликата е че нито майсторите нито сервиза имат нещо общо с БГ.
тук така се действа за което съм доволен.
няма смяна на клапани, сегменти, бутала, лагери. проблем с двигателя.................... сменя се двигателя.
няма побългарявания вързан с тел.
при мен се занимаваха и установиха че е реле-регулатора и ри мен не зареждаше на високи обороти а реле-регулатора (както съм сигурен че знаеш) прави точно това- зарежда с еднакъв ток и при тихи и при високи обороти. просто сега имам целият този блок от алтернатора нов. ако бяха разглабяли и сглабяли- цената на труда надвишаваше цената на новият блок (въпросната джаджа), все пак в БГ труда е по евтин.
така че колегата да си прецени и според възможностите да намери вариянт.

Следваща

Назад към E46