Алармата писука, централното не сработва и колата не пали
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- MarTodorov
- Потребител
-
- Кара: E46 320i 170hp '03
Алармата писука, централното не сработва и колата не пали
Тази сутрин имах много неприятен проблем с моят наскоро закупен баварец. Надявам се че в този форум има хора които са се сблъсквали с подобен проблем и могат да ми помогнат. Та какво се случи тази сутрин след като колата беше стояла 2 мразовити дни на паркинга пред нас. Опитах да отключа колата с дистанционното, както всяка сутрин, но вместо да се отккючи започна да писука с равномерни тонове за около 15 секунди последвани от 15 секунди тишина и това се повтаряше общо около 5 - 6 минути. Колкото и да натисках бутоните на ключа (и за отключване и за заключване) нищо не се променяше. Отворих колата с ключа (все още писукаше) и когато завъртях ключа в положение 1 светна само една единствена червена индикация за проверка на коланите (едно човече препасано с колан - долу в дясно на таблото), а не както обикновено дисплея с показание на оставащи километри до смяна на маслото и един куп индикации (лампички), които изгасват една по една като си направи проверките на системите. Та въпросната единствена индикация която светна остана да си свети в червено. Опитах да подам на контакт, но нищо не се случи, никакви лампи несветнаха - абсолютно нищо - та дори светещата в червено индикация (човечето с колана) изгасна. Все едно че не съм подал на контакт, а съм изкарал ключа. Сами се досещате че когато пробвах да запаля абсолютно нищо не се случи. Все едно че бях разкачил акумулатора. Единственото по странно нещо тази сутрин беше че колата е стояла 2 дни на сравнително ниска температура около (-5 до -2) и че под калниците имаше огромно количество сняг, който се беше превърнал в дебел и много здрав лед (около 5 см.) по цялата дължина на подкалниците.
Варианта изтощен акумулатор го отхвърлям като възможен. В акумулатора има доста ток.
Колата е Е46 320и с фабрична алармена система.
Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и знае решение нека помага.
Благодаря предварително.
Варианта изтощен акумулатор го отхвърлям като възможен. В акумулатора има доста ток.
Колата е Е46 320и с фабрична алармена система.
Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и знае решение нека помага.
Благодаря предварително.
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Re: Алармата писука, централното не сработва и колата не пали
Въпреки всичко бих ти препоръчал да опиташ и с друг акумулатор или някой да ти даде ток. Защото въпреки всичко може и да е от акумулатора ти.
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Наистина опитай с друг акумулатор, или откачи клемите на акумилатора и вземи по дебел кабел и свържи двете клеми и ги остави така за 30 минути. Но внимавай да не опреш + и - .
- riki_
- кандидат ентусиаст
-
колега проблема ти е в акумулатора.имах го твоя слу4ай миналата зима.пробвай с друг акумулатор
Е, то се знае акумулатора е!!!
Това повечето сме го изпитали
Това повечето сме го изпитали

- MarTodorov
- Потребител
-
- Кара: E46 320i 170hp '03
Благодаря на всички за отговорите - оказахте се прави - акумулатора е паднал до дупка. Това го бях отхвърлил като вариант, но се оказа от него. Предполагам че снега и леда които са се набили под подкалника (от едната страна е счупен и от там е влязло доста сняг който е станал на лед - в двигателния отсег) са укъсили нещо. През почивните дни ще го гледам и ще замервам да разбера как се е скапал за 2 дена акумулатора при положение че предходния ден се върнах от ски т.е. имам около 1100 км извън-градско - може и алтернатора да се е скапал и да не зарежда - ще се провери.
Но проблема който имах е от акумулатора.
Благодаря на всички за помоща.
MarTodorov написа:Благодаря на всички за отговорите - оказахте се прави - акумулатора е паднал до дупка. Това го бях отхвърлил като вариант, но се оказа от него. Предполагам че снега и леда които са се набили под подкалника (от едната страна е счупен и от там е влязло доста сняг който е станал на лед - в двигателния отсег) са укъсили нещо. През почивните дни ще го гледам и ще замервам да разбера как се е скапал за 2 дена акумулатора при положение че предходния ден се върнах от ски т.е. имам около 1100 км извън-градско - може и алтернатора да се е скапал и да не зарежда - ще се провери.
Колега закарай я(при майстор) да я видят и за отечки, СД-та и алармите правят изненади понякога

7 мнения
• Страница 1 от 1