Проблем с мигачи, осветление на таблото и централно !

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Проблем с мигачи, осветление на таблото и централно !

Мнение от meraklia_pz » 27 Фев 2011, 10:03

Здравейте, имам малко дразнещ проблем. На диагностика излиза проблем в таблото.

Ще започна с мигачите : Проблема при тях е че след като завивам с натиснато лостче за съответния мигач индикацията в купето и мигача работят. След което лостчето се връща в неутрална позиция, мигача спира да мига, но индикацията в купето продължава да е активна. Това е и с двата мигача и странното е че понякога си работят нормално.

Осветлението на таблото : Също от време на време осветлението на таблото ми ( без дисплея за часовника и километрите ) започва да намалява интензитета си на светене до почти изгасено състояние след което мигновенно се оправя.

Централното : Първо си помислих че е проблем с въпросните релета, но при мен отключването и заключването си работят. Пак от време на време не иска да заключи или отключи. По-често отключва, а заключвам с ключа в ключалката. Смених батерията на ключа - без промяна, след това си помислих че е от комуникацията между ключа и колата и всеки път като спре да работи инициализирах ключа ( не всеки път ставаше ). Сега пробвам дали заключва и отключва и ако не заключва - врътвам ключа, после почти всеки път отключва, но имало е и моменти когато врътвам ключа за да отключа. А понякога си работи без проблем ( преди малко ходих до колата отключва и заключва без проблем ). Когато си работи - работи. Както сега например. Отключвам и заключвам с дистанционното на ключа - няма засечка. След като покарам - спра и пробвам, пак се прецаква...

Незнам може и да е внушение вече, но като си работят мигачите си работи и централното ( за осветлението не мога да кажа, само вечер като карам мога да видя това намаляване на интензитета ).

Може да е дребна работата, някъде да има хлабава връзка или да е заголен кабел и да дава на късо. Чудя се каква може да е връзката ( ако има такава ) между индикация, осветление и централно ?

Някакви предположение, съвети, напътствия да ми дадете. Ел. схема на таблото, че аз не мога да намеря нещо за сега.
Мигачите са най-дразнещи мисля си евентуално да не е проблема в някакви реленца, които цъкат и просто те да са издали багажа или може би цял модул нещо да е прецакан и да обърква системата. За сега си мисля, че всички тези проблеми идват от едно място, но не съм сигурен.

Приятелката ми ще ви бъде много благодарна :) ако работата стане, а аз съм готов да черпя ( 43 градусова парцуца за това време е идеална ).
Отворен съм за всякакви мнения и предложение.
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

Назад към E46