За амортизаторите, граматиката, тълкуването и академиците

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 05 Окт 2005, 21:23

От мене рамо за ЗАХС ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Аватар

Мнение от mpower » 06 Окт 2005, 22:36

"разни изгъзици можеш да пробваш
с KW, Eibach, Koni, Bilstein и т.н.
но тях незнам къде в БГ можеш
да намериш!!!"
:clap: :kuku: :wtf: :1: :no:

Аватар

Мнение от mpower » 06 Окт 2005, 22:48

"....най-добрите амортизатори.............." Какво да кажеш батко за това?!?-Полуграмотен българин!!!А иначе няма проблеми пишел съм безмислени теми.Е пък от това по безмислено накъде?!?Хвани граматически,тълковен речник и наваксай пропуснатото!Хайде ще ти помогна,погледни на буквичката "А" и виж значението на Амортизация!
а, не не не!!

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 07 Окт 2005, 8:19

Aбе, на теб никой ли не ти каза да не шумиш в ефир :?: :evil:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 07 Окт 2005, 9:06

Аман от шумообразуватели!!!

Слушай сега какво ще ти кажа mpower
ли си къв си! Определено заядливите
ти изказвания не отговарят на добрия
тон в този форум. Начина по който
потребителите са избрали да предадат
своята информация за амортесьорите не
ти дава право да критикуваш, за това
замълчи. Ако не желаеш да помогнеш
то поне не пречи:!: :!: :!:
Ще оставя още няколко часа това мнение
и после ще изтрия всичко което не е
по-темата. :!: :!: :!:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Окт 2005, 10:37

mpower написа:"....най-добрите амортизатори.............." Какво да кажеш батко за това?!?-Полуграмотен българин!!!А иначе няма проблеми пишел съм безмислени теми.Е пък от това по безмислено накъде?!?Хвани граматически,тълковен речник и наваксай пропуснатото!Хайде ще ти помогна,погледни на буквичката "А" и виж значението на Амортизация!
а, не не не!!
[/quote]

Такаа... Първо, твоя пост е доста граматически неправилен (от там идва думата неграмотен ;) ), ама не съм аз тоя дето ще те учи, само от 8-9 г. си изкарвам хляба с това... Думата "амортизатор" съществува, друг е въпроса,че не се употребява в разговорния език като термин, а е нещо като галено наименование и определено няма нищо общо с "амортизация"... Второ, употребата на метафори и умалителни форми обогатява общуването, придава му различни нюански (закачливи, заядливи, приятелски и т.н.). Със същия успех можеш да нахраниш някого,че е казал "бима", а не Бе Ем Ве... Вземи се в ръце и се забавлявай във форума, вместо да правиш излишен шум и дрязги... Приятелски съвет ;)
Последна промяна Leon на 07 Окт 2005, 11:18, променена общо 1 път
Never mistake motion for action...

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 07 Окт 2005, 10:48

"....най-добрите амортизатори.............." Какво да кажеш батко за това?!?-Полуграмотен българин!!!А иначе няма проблеми пишел съм безмислени теми.Е пък от това по безмислено накъде?!?Хвани граматически,тълковен речник и наваксай пропуснатото!Хайде ще ти помогна,погледни на буквичката "А" и виж значението на Амортизация!
а, не не не!!
[/quote]

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: "безмислени", "по безмислено" , наваксай - безСмислени, по-безсмислени, наваксвай - хаахахахахаха

А кой е полуграмотен българин..... не знам ама от нас двамата не съм аз със сигурност! Чувал ли си за синоними.....това са взаимно заменими думи с еднакъв смисъл ;) и преди да пишеш безСмислици погледни в речниците какво пише....ама теб ако те мързи, аз ще ти кажа (напиша), чети ВНИМАТЕЛНО:

Амортизатор
Тех. – shock-absorber; damper;
Авт. – shock-eliminator;
Ел. – damper, damping grid

Амортисьор
Тех. – air-cushion, cushion, dash pot/bumper, shock-absorber, (за врата) door-shock

Общия корен е от латинскaта дума - ad 'до' и mors-rtis - смърт............

Абе, пичове не се занимавайте с глупости, живейте си живота и не се бъркайте където не ви е работа....защото накрая като не сте много наясно с нещата с които се захващате ставате вие смешни! Жалко, че съм модератор и все пак трябва да спазвам някакъв добър тон иначе ми иде да напиша едни неща ама айде..............живи и здрави :evil:

ПС:...............и аз си играх 1 час на тебе да ти отговарям в темата за външния тунинг, която всъщност е наистина безмислена, ама аз се държах толерантно.........ти си ебаси образа......... :banghead:

ППС: Примерите съм ги взел от електронното издание на SA Dictionary 2002 Professional. В офиса нямам Български тълковен речник ама смятам, че примерите от Българо-Английския са достатъчно красноречиви..........
Последна промяна gazzzar на 07 Окт 2005, 20:46, променена общо 3 пъти
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 07 Окт 2005, 11:08

хич не му сипахме на тоя ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 07 Окт 2005, 13:29

Тц тц... не се е....те с е46 теам, малко сме ама хапем :mhihi:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 07 Окт 2005, 14:04

mpower
Колега, по-кротко с писането и обидите! :confused: :cop:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 07 Окт 2005, 14:52

GaD написа:тц тц... не се ебавайте с е46 теам, малко сме ама хапим :mhihi:

А така,кажи им го :mhihi:

п.с. а по темата чел съм че от 2005 всички модели на бмв,
1ва и 3та серия/е46 вкл./ излизат от завода със амортисьори Кони,
направени специално за тия модели бмв.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 07 Окт 2005, 18:08

Насе,
'Що не поразчистиш темата,
че взе нещо да миришие?! :mhihi:
ПП. Язък за темата на колегата!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 07 Окт 2005, 19:05

:OT: Абе,вие сте много свирепи ,направо му "сипахте" с големия черпак на "пича" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Подобно на колегата ICE,предлагам да се разчисти темата от офтопици до последното смислено мнение :idea:

Георги Пенчев
Изображение

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 07 Окт 2005, 20:24

alibaba, съжалявам, че се изцапа темата! Държа я в това и състояние до отговара на високо уважавания от мен колега mpower и след това я разчиствам ;)

ПС: ........и понеже съм си вкъщи и тук съвсем случайно минавайки покрай библиотеката в моята стая, незнайно откъде взел се на нея Речник на "Чуждите Думи в Българския Език" - издателство на Българската Академия на Науките (БАН-....това ме навежда на друга мисъл :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) 1982г. ,ме удари в необразованата ми и неграмотна глава..............и видиш ли съвсем ама наистина съвсем случайно, падайки тоя ми ти речник се отвори на буквата "А" и аз трудно, ама все пак се сетих какво ми беше казал един високо образован, умен и грамотен мой колега......."погледни на буквичката "А" и виж значението на Амортизация"..........и така реших да погледна...... Гледам, гледам и понеже четенето ми е много трудно....гледах около 2 часа(все пак за първи път в живота си виждах такава дебела книга) :mhihi: :mhihi: :mhihi: ама накрая открих думичката АМОРТИЗАТОР и какво да видя, бреййй много интересни работи пишеше там, неща, които за първи път в живота си видях:

АМОРТИЗАТОР - (рус. амортизатор от ит. ammortizzatоre) Техн. Приспособление за намаляване силата на удара от ресори на движещи се машини

AMOРТИЗАЦИЯ (нали нея трябваше да гледам в речника :help: )- има много значения, Икон., Фин. и тн., но на нас ни трябваше май това:
Техн. Смекчаване удара на ресори на автомобили при движение, на самолети при кацане и под. амортизационен, -нна, -нно / мн. -нни, прил.

........чета, чета аз (нали ви казах, че ми е много трудно четенето.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) и съвсем, ама съвсем без да искам стигам до думата АМОРТИСЬОР и знаете ли какво виждам срещу нея..................нещо мнооооого озадачаващо :roll: :roll: :roll:

АМОРТИСЬОР - (фр. amortisseuer), Техн. ....................(кулминацията предстои :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ).........пише ......виж. Амортизатор :mhihi: :mhihi: :mhihi:

..........аз стоях много време замислен след като го видях това странно нещо в тази дебела книга и си казах, сигурно не може да е вярно....все пак титан на мисълта като mpower беше казал друго, а тия кухи лейки от БАН (пак се сещам за някви асоциации :mhihi: :mhihi: :mhihi: )......пишат такива идиотщини :dunno: , затова реших да ви разкажа тая странна история сами да си направите изводите колко струват нашите академици........... ;)

Айде със здраве приятели, аз отивам на вечерно училище, че очевидно имам много да "навакс'в'ам" с граматиката и тълкуването на думите.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :wave:
Последна промяна gazzzar на 07 Окт 2005, 20:48, променена общо 1 път
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Аватар

Мнение от mpower » 07 Окт 2005, 20:47

"Държа я в това и състояние до отговара на високо уважавания от мен колега mpower и след това я разчиствам"Нямам коментар повече каквото имах да казвам го казах(написах) факта че се засегнахте и го взехте толкова на дълбоко и изписахте фермани с обеснения че не сте меко казано неграмотници говори сам за себе си

Следваща

Назад към E46