Започна да свири???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Започна да свири???
Здравейте имам бмв 320д 136к. от скоро започна много да свири и мисля че не е от турбото защото то си е добре надува си нормално и на диагностика ми излиза че всичко си му е наред. свиренето е много тънак свук все едно човек свири под капака, свири при наи малкото подаване на газ дори на тихи някой път(не е виене като заминало турбо) предположете какво може да е това???
- vanki4a
- Потребител
-
- Кара: е46.320и.
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: нормални !
Re: Започна да свири???
колега мисля 4е ти е от крушата за картерните газове и маркуча които влиза в нея при мен беше сащата работа само че моита е бензинка . провери парво нея !
На мене ми звучи на ремъци и ролки... Ако не... Пали колата, дигай капака, реди масата и си ти

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Ремъци , ролки или водна помпа 

- Panec
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: печката да пуши :D
- Мечтае да кара: E46 M3 CSL
При мен имаше такова свиране и се оказа водната помпа 
Погледнал ли си дали ти губи антифриз?

Погледнал ли си дали ти губи антифриз?

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Според мен изпуска леко компресия от някоя снадка на търбите на турбото. Провери ги първо тях.
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Полей с вода ремъка, ако спре да свири - проблемът ти е ясен
Нямаш си и на понятие какви некомпетентни идиоти има по сервизите.Бях на технически преглед и чуха, че леко свири от отпред и веднага диагнозата - лопатки на турбото.
Отидох при мой приятел в неговия сервиз, поля с вода ремъка и веднага спря да свири.Сменихме ролки и ремъци и всичко е

Нямаш си и на понятие какви некомпетентни идиоти има по сервизите.Бях на технически преглед и чуха, че леко свири от отпред и веднага диагнозата - лопатки на турбото.
Отидох при мой приятел в неговия сервиз, поля с вода ремъка и веднага спря да свири.Сменихме ролки и ремъци и всичко е

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

То при нашите коли диагнозите са винаги 2:
турбо
маховик

ремъците са ми савсем нови не е от тях. свири много силно и тънко. как да проверя дали е водната помпа(неми губи антифриз). чува се точно от ляво където е турбото.. като свала дебитомера свири още повече.. ????
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Doggy написа:ремъците са ми савсем нови не е от тях. свири много силно и тънко. как да проверя дали е водната помпа(неми губи антифриз). чува се точно от ляво където е турбото.. като свала дебитомера свири още повече.. ????
Дори и да ти свири водната помпа не би трябвало да ти губи антифриз! А как да провериш дали е водната помпа не съм сигурен как става

Колега,
за да е турбото, определено колята няма да се движи , както преди
. Наблюдава се загуба на тяга и все едно, че е стар дизел с бавно набиране.
Колега с дизелов Мерцедес беше със запушен катализатор и имаше загуба на мощност от турбото. Изби катализатора и турбото отново проработи адекватно. Ако при вас е същия проблем, напишете моля! Турбо не се разваля толкова лесно.
Ако са ви ремъците, постоянното виене означава отхлабен ремък, захабени обтягащи ролки. Вдигнете капака на работещия двигател.Чува се добре, ако е ремъка. Вижте как ви е подреден ремъка и колко е износен. Сменя се ремъка с ролката, която е износена/ по правило и двете обтяжни ролки/.
Ако вие "крушата", това е един въздушна помпа, в която влиза въздух от един по- малък въздушен филтър, това указва за виещ лагер в нея. При мен филтърът беше мокър и така не разбрах какво му е нормалното състояние, също виеше въздушната помпа. Системата отива към изходящия колектор и много хора я разкарват изцяло, като безполезна.
Отворете капака при работещ двигател и сложете ръка върху въздушната помпа, ако въбрира много виенето е от нея. Сипването на вода върху ремъка, ако не сте майстор, по- добре да го прави ваш приятел майстор. Аз виждам, че се прави с веро и спира да вие, но така или иначе разхлабването на ремъка си иска преглед на горната обтяжна ролка и ремъка за износване.
Винаги спазвайте техника за безопасност, когато когато работите и сосбено ако се доближавате до работещ двигател.
за да е турбото, определено колята няма да се движи , както преди

Ако са ви ремъците, постоянното виене означава отхлабен ремък, захабени обтягащи ролки. Вдигнете капака на работещия двигател.Чува се добре, ако е ремъка. Вижте как ви е подреден ремъка и колко е износен. Сменя се ремъка с ролката, която е износена/ по правило и двете обтяжни ролки/.
Ако вие "крушата", това е един въздушна помпа, в която влиза въздух от един по- малък въздушен филтър, това указва за виещ лагер в нея. При мен филтърът беше мокър и така не разбрах какво му е нормалното състояние, също виеше въздушната помпа. Системата отива към изходящия колектор и много хора я разкарват изцяло, като безполезна.
Отворете капака при работещ двигател и сложете ръка върху въздушната помпа, ако въбрира много виенето е от нея. Сипването на вода върху ремъка, ако не сте майстор, по- добре да го прави ваш приятел майстор. Аз виждам, че се прави с веро и спира да вие, но така или иначе разхлабването на ремъка си иска преглед на горната обтяжна ролка и ремъка за износване.
Винаги спазвайте техника за безопасност, когато когато работите и сосбено ако се доближавате до работещ двигател.
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Колега имах същия проблем и всичко беше така както го описваш.
Проблема се оказа в ауспуха до гърнето, беше леко позагнил и имаше цепнатини, от които като минава въздуха и свирят. Ходих на заварчик и го оправиха и спря да свири.
Наскоро си махнах катализатора, след което турбото се чува леко да свири, но е приятен звука. Така че моя съвет е виж си ауспусите и гърнетата отдоло дали нямат цепнатини.
Проблема се оказа в ауспуха до гърнето, беше леко позагнил и имаше цепнатини, от които като минава въздуха и свирят. Ходих на заварчик и го оправиха и спря да свири.
Наскоро си махнах катализатора, след което турбото се чува леко да свири, но е приятен звука. Така че моя съвет е виж си ауспусите и гърнетата отдоло дали нямат цепнатини.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Soultaker написа:Колега имах същия проблем и всичко беше така както го описваш.

На брат ми единия катализатор беше леко цепнат и фъщеше като дива котка.
Si non confectus, non reficiat.
на скоро махах катализаторите и може да неса си свършили добре работата ще ида да ги прегледам. свири точно като шибана котка...
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3