проблем с М43-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с М43-Е46
Колеги днеска си смених датчика за маслото на нивото, и като махнах кората под двигателя ме удариха по главата 5-6- цилиндрични сачмички, явно нещо се разпада !
От какво ли е
Двигателя е М43/TU, колата Е46-98-ма, моля за помощ

От какво ли е

Двигателя е М43/TU, колата Е46-98-ма, моля за помощ

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: проблем с М43-Е46
може да е нещо от стар ремент и да са останали на кората иначе аз доколкото си спомням на мен ми се разпадна така пред очите водната помпа на същия мотор и мисля че там съчмите са такива цилиндрични, но пак ти казвам може да е от стар ремонт.
За твое успокоение свали ремъците и всички ролки ги завърти на ръка и се опитай да ги мърдаш на горе и надолу ако е изпаднала съчма от някоя ще има голям луфт пък да не говорим за 5, 6 или колкото там си намерил.
За твое успокоение свали ремъците и всички ролки ги завърти на ръка и се опитай да ги мърдаш на горе и надолу ако е изпаднала съчма от някоя ще има голям луфт пък да не говорим за 5, 6 или колкото там си намерил.
oci написа:може да е нещо от стар ремент и да са останали на кората иначе аз доколкото си спомням на мен ми се разпадна така пред очите водната помпа на същия мотор и мисля че там съчмите са такива цилиндрични, но пак ти казвам може да е от стар ремонт.
Миналата седмица даже нещо издаваше звук, някоя ролка може помпата да е била, иначе миналата пролет като сменях маслото и свалях кората ги нямаше тия съчми, от тогава ремонти не са правени

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Щом е така провери си ролките като свалиш ремъците и ги провери на ръга гаранция ще намериш проблема луфта ще е голям там дето е станала поразията при мен кара така и после помпата протече защото вече се губи съосието между вала на помпата и семеринга и протича.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
И аз сменях водната помпа преди месец
Най хубавото знаеш ли какво е при М43 - лесния ремонт
Най хубавото знаеш ли какво е при М43 - лесния ремонт

6 мнения
• Страница 1 от 1