Прекъсва единия цилиндър!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- dido ra6kov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90
- Мечтае да кара: NISSAN GT-R
Прекъсва единия цилиндър!
Колата е Е46 320i двоен ванус 99г. Имам я от 2 години и съм изминъл с нея над 50ххх км.
Сменям маслото и филтрите на всеки 15ххх км, без да се е налагало да доливам масло м/у пробезите. Друго което съм сменил по двигателя е клапана за картерната вентилация, веднага след закупуването на колата. Преди един месец ми направи за първи път номер, след стартиране на двигателя започна да тресе и да прекъсва при подаване на газ - демек, единия цилиндър спеше, като никаква лампа по таблото не светеше. Но след изгасване и запалване на ново проблема изчезна. Въпреки това преди 800км смених свещите (старите бяха Spark-Plug-High-Power-NGK-BKR6EQUP на незнайни км) като заложих на BOSCH FGR7DQP. Уви днес отново ми направи същия проблем и отново след загасване и на ново стартиране на двигателя нещата се нормализираха, като и този път при неправилната работа на ДВГ-то не светна нищо по таблото, просто само си тресеше на обороти мотора и прекъсваше при подаване на газ. Забелязах само че оборотите на праззен ход са по-ниски от обичайните около 500об.мин и в движение колата е доста по-мудна при ускорение.........
Не съм я закачал на тестер и незнам какви грешки има записани и дали ще има, при положение, че чек-енжин лампата не е светвала......!?
Сменям маслото и филтрите на всеки 15ххх км, без да се е налагало да доливам масло м/у пробезите. Друго което съм сменил по двигателя е клапана за картерната вентилация, веднага след закупуването на колата. Преди един месец ми направи за първи път номер, след стартиране на двигателя започна да тресе и да прекъсва при подаване на газ - демек, единия цилиндър спеше, като никаква лампа по таблото не светеше. Но след изгасване и запалване на ново проблема изчезна. Въпреки това преди 800км смених свещите (старите бяха Spark-Plug-High-Power-NGK-BKR6EQUP на незнайни км) като заложих на BOSCH FGR7DQP. Уви днес отново ми направи същия проблем и отново след загасване и на ново стартиране на двигателя нещата се нормализираха, като и този път при неправилната работа на ДВГ-то не светна нищо по таблото, просто само си тресеше на обороти мотора и прекъсваше при подаване на газ. Забелязах само че оборотите на праззен ход са по-ниски от обичайните около 500об.мин и в движение колата е доста по-мудна при ускорение.........
Не съм я закачал на тестер и незнам какви грешки има записани и дали ще има, при положение, че чек-енжин лампата не е светвала......!?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Прекъсва единия цилиндър!
колега твоята е бензин и е ясно-диагностика и ако покаже се ортемонтирва проблема,ако няма нищо на диагностиката ,проверка на кабели,лули,релета и тем подобни но щом се оправя след рестарт на двигателя може да е друго,но преди да знаеш че тези работи са перфектни нетрябва да търсиш друго

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
колега, старите ми свещи бяха НЖК, като твойте на незнайни км, е па в пуста му провиция освен Бош и Марели други марки не са и чували. Мамка им мръсна на тез Бош, 1 куп пари и няма и 1000 км 2 свещи са фира, вече си взех отново НЖК, нищо друго не признавам 
като се постоплят малко свещите се освестят малко и поработват, ама докат стоплят едно тресене, неще да върви, аха да загасне, щот палим и тръгвам, не чакам никой и нищо
като се постоплят малко свещите се освестят малко и поработват, ама докат стоплят едно тресене, неще да върви, аха да загасне, щот палим и тръгвам, не чакам никой и нищо
- The professor
- Потребител
-
Колега, аз имах подобен проблем с е46 318 и. При мен се оказа бобината на четвъртия цилиндър.
- dido ra6kov
- кандидат ентусиаст
-
OK, да речем че новите свещи са проблемни, въпреки че ги взех от представителството на BOSCH в Пловдив (имам човек там и мога да ги сменя с нови ако има заминала свещ), но проблема за пръв път ми го направи декември месец при първия по-голям студ още докато бях със старите свещи NGK.......
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колега, щом си сменил свещите, остава да видиш проблема да не е в бобината, но щом се оправя след рестарт, проблема ти е в цилиндъра - най-лекия е заминали повдигачи на клапаните. Но по вероятно е крив клапан. Щом не ти губи масло едва ли е сегмент. Та решението е смяна на клапани.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Добре де и аз като колега по горе нещо не схващам...Как ще е крив клапан и след рестарт ще се изправя сам ли? Нещо май няма логика. Имал съм същия проблем на друга кола, оказа се бобина. Според мен там ти е проблема!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Бобина! 
- dido ra6kov
- кандидат ентусиаст
-
Днес от сутринта до момента никакви проблеми или наченки на прекъсване, мотора работи на 6. Следващия път като го направи няма да я гася а направо на консулт да я видим тая работа на какво се дължи........
- dido ra6kov
- кандидат ентусиаст
-
Днес от сутринта до момента никакви проблеми или наченки на прекъсване, мотора работи на 6. Следващия път като го направи няма да я гася а направо на консулт да я видим тая работа на какво се дължи........
И аз си мисля зя някоя лула-бубина, въпреки че при смяната на свещите на пръв поглед не забелязах нищо фрапиращо (външно по лулите -бубинте), и всичко съм стягал с динамометрика както си пише по програмата (свещи, бубини и двете маси на бубините)......
И аз си мисля зя някоя лула-бубина, въпреки че при смяната на свещите на пръв поглед не забелязах нищо фрапиращо (външно по лулите -бубинте), и всичко съм стягал с динамометрика както си пише по програмата (свещи, бубини и двете маси на бубините)......
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Хмм и на мен ми направи подобно изпълнение един път. Само че като подавах газ, не ми се включваше и блокажа (не ми светеше лампата при заледено). На място тресеше на убийство, обороти 500. Помислих си че съединителя ще падне
И на един светофар ми писна, изгасих и запалих-всичко се оправи. От тогава не се е обаждала.
Свещи не съм смянал от както съм я взел. Е скоро ще е, явно. 
Свещи не съм смянал от както съм я взел. Е скоро ще е, явно. - g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Колега със същия двигател съм. Само веднъж ми е правила подобно нещо колата. Запалих я и тресеше.Оборотите бяха около 500 и а да загасне и натиснах педала на газта и го задържах малко, но не помогна много. Изгасих запалих и всичко беше ОК. Пуснах си една диагностика, но НЯМАШЕ записана грешка за MISFIRE. Единствената ми грешка беше за еърбега(ма то кой ли я няма нея
). Не съм много компетентен, но дали неможе да е свързано с датчик колянов/разпределителен вал ? Чувал съм че прави проблеми и понякога дори не записва и грешка...
Успех. Ще следя темата
Успех. Ще следя темата
и двамата ли сте с м54 ?
Не винаги като запали и започна да "тресе" колата записва misfire.
На мене тази година ми го направи веднъж доста явно и няколко пъти по-слабо, почти не се усещаше.
Миналата година го имаше почти всяка сутрин този проблем.
След смяната на отдушника на карт. газове си мислих, че напълно съм решил проблема с тресенето , но от миналата седмица съм на друго мнение.
Засега се държи, но до кога...
Доста хора имат подобно оплакване зимата при минусови темп., "най-забавното", е че никъде по нета няма решение за този проблем.
Според моите наблюдения и скромен опит може да изключим свещ/лула/бобина/отдушник карт. газове/маф/моторче празен ход
Някой пишат, че проблем се е решава след смяна на хидравличните повдигачи...
п.с.
има и добра новина, времето става по-топло
Не винаги като запали и започна да "тресе" колата записва misfire.
На мене тази година ми го направи веднъж доста явно и няколко пъти по-слабо, почти не се усещаше.
Миналата година го имаше почти всяка сутрин този проблем.
След смяната на отдушника на карт. газове си мислих, че напълно съм решил проблема с тресенето , но от миналата седмица съм на друго мнение.
Засега се държи, но до кога...
Доста хора имат подобно оплакване зимата при минусови темп., "най-забавното", е че никъде по нета няма решение за този проблем.
Според моите наблюдения и скромен опит може да изключим свещ/лула/бобина/отдушник карт. газове/маф/моторче празен ход
Някой пишат, че проблем се е решава след смяна на хидравличните повдигачи...
п.с.
има и добра новина, времето става по-топло
nikolae написа:... Някой пишат, че проблем се е решава след смяна на хидравличните повдигачи...
Не че е много успокояващо, но при мен на М52В20 се оказа точно това
E39 520i тресе докато е студена
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3