Фарове - Къси светлини странно поведение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Фарове - Къси светлини странно поведение
Здравейте колеги, от близо година колата се държи странно отностно късите светлини.
Значи ситуацията е следната:
Примерно колата е на контакт и са запалени фаровете и съм вдигнал предния капак. След като го пусна късите светлини изгасят (преди беше само на единия фар) и светва мигача (свети като фар) също и индикация за изгоряла крушка. Като ударя по мигача/фара или вдигна и пусна капака си светва обратно и изгася индикацията. Прилича че не прави контакт , но защо прехвърля на мигача
.
Сега в неделя ми правиха окачването и явно от вибрациите докато са сваляли носачите се е размърдало по кабелите нещо (ключа беше на волана). След като пуснахме колата и запалих ми показваше че са ми изгорели и двете крушки.
Запалих ги и ситуацията беше следната: левия светеше, а десния не, но мигача, почуках го и си светна фара. На таблото обаче продължи да свети индикация за левия въпреки че си светеше. В последствие се оказа че като загася колата и са пуснати фаровете свети левия мигач - супер странно нямам обяснение
.
Днес изгоря едната крушка. Незнам дали е нормално, но сменям тези крушки на около 8-10 месеца. Последните бяха ОСРАМ и бях много доволен. Започвам да си мисля че имам някакъв сериозен проблем.
Нека ако някой има идея да сподели. Четох че при е46 масата била слабо място, но нямам идея къде точно да погледна.
Сори за дългото обяснение
Значи ситуацията е следната:
Примерно колата е на контакт и са запалени фаровете и съм вдигнал предния капак. След като го пусна късите светлини изгасят (преди беше само на единия фар) и светва мигача (свети като фар) също и индикация за изгоряла крушка. Като ударя по мигача/фара или вдигна и пусна капака си светва обратно и изгася индикацията. Прилича че не прави контакт , но защо прехвърля на мигача

Сега в неделя ми правиха окачването и явно от вибрациите докато са сваляли носачите се е размърдало по кабелите нещо (ключа беше на волана). След като пуснахме колата и запалих ми показваше че са ми изгорели и двете крушки.
Запалих ги и ситуацията беше следната: левия светеше, а десния не, но мигача, почуках го и си светна фара. На таблото обаче продължи да свети индикация за левия въпреки че си светеше. В последствие се оказа че като загася колата и са пуснати фаровете свети левия мигач - супер странно нямам обяснение

Днес изгоря едната крушка. Незнам дали е нормално, но сменям тези крушки на около 8-10 месеца. Последните бяха ОСРАМ и бях много доволен. Започвам да си мисля че имам някакъв сериозен проблем.
Нека ако някой има идея да сподели. Четох че при е46 масата била слабо място, но нямам идея къде точно да погледна.
Сори за дългото обяснение
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: Фарове - Къси светлини странно поведение
светенето на мигача е нормално .. когато изгори крушката на късите на някой от фаровете, светва съответният мигач 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Как ти е габаритната крушка на левия фар
Мигача свети, за да обозначи габарита на колата...

Мигача свети, за да обозначи габарита на колата...
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
хммм.. да.. като се замисля .. беше ми изгорял ангела на единият фар .. а той е вързан към габаритите и ми светеше мигача 

- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
В момента положението е следното:
1. При запалена кола
- свети индикация за изгорели 2 крушки отпред
- преден ляв си свети нормално
- на десния свети мигача само. Като го почукна изгася, а светва габарит
2. При загасена кола
- преден ляв не свети, а свети мигача
- преден десен не свети, а свети мигача
Имах резервна крушка която сложих на десния, но я бях свалял преди така че може и да има проблем с нея.
Утре ще купя 2 нови и ще видим тогава.
Въпроса ми беше дали е нормално така изведнъж и двете крушки да си заминат( да не кажа от нищо) и това с мигачите дали е нормално. А това с отваряне и затваряне на предния капак да предизвиква подобни неща ме навеждаше че има проблем я с някоя маса или нещо неправи добър контакт...
За мигачите ясно
Просто ме притеснява да не би сега като взема нови да е пак същото
1. При запалена кола
- преден ляв си свети нормално
- на десния свети мигача само. Като го почукна изгася, а светва габарит
2. При загасена кола
- преден ляв не свети, а свети мигача
- преден десен не свети, а свети мигача
Имах резервна крушка която сложих на десния, но я бях свалял преди така че може и да има проблем с нея.
Утре ще купя 2 нови и ще видим тогава.
Въпроса ми беше дали е нормално така изведнъж и двете крушки да си заминат( да не кажа от нищо) и това с мигачите дали е нормално. А това с отваряне и затваряне на предния капак да предизвиква подобни неща ме навеждаше че има проблем я с някоя маса или нещо неправи добър контакт...
За мигачите ясно

Просто ме притеснява да не би сега като взема нови да е пак същото
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
Така мистерията разгадана:
При запалена кола и пуснати къси, свети мигача(не мига) до фара с изгорялата крушка за къси светлини.
При загасена кола и пуснати къси, свети мигача(не мига) до фара с изгорялата крушка за габарит.
ПП:Само не ми се изясни що при почукване на фара се превключваха, но ще го преживея тъй като се случва рядко.

При запалена кола и пуснати къси, свети мигача(не мига) до фара с изгорялата крушка за къси светлини.
При загасена кола и пуснати къси, свети мигача(не мига) до фара с изгорялата крушка за габарит.
ПП:Само не ми се изясни що при почукване на фара се превключваха, но ще го преживея тъй като се случва рядко.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Защото като загуби контакт на габарита, веднага светва мигача. Като го почукаш и габарита пак има контакт, модула спира мигача. Напръскай си всички клемички по фаровете с контактен спрей, виж дали няма нещо хлабаво, ако има смени го, сложи си нови крушки, където имаш съмнения, че са стари и няма да имаш такива проблеми. Убеден ли си, че ейнджъла е монтиран качествено, може и от там да идва проблема...
Never mistake motion for action...
7 мнения
• Страница 1 от 1