проблем с автоматика е 46 318
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i автоматик
проблем с автоматика е 46 318
здравеите когато карам от 3-та на 4-та предавка става много странно вдигат се оборотите а километража не се мърда и влиза в авариен режим на диагностика ми показва грешка p0730.И така да разкажа цялата история.Когато купих колата беше много добре но след близо година експлоатацияа ми светва лампа че колата е в авариен режим беше ми изгорял компютара на кутията и така отивам при един майстор любен село мартен русенско.тои ми казва че трябва да се смени 4-та скорост,някакъв клапан за налягане на маслото и позиционер които го копувам нов а се оказва че моя е здрав и си вземам колата със светеща лампа авариен режим.Тои ми казва че компютара не отговаря на оригиналния и че си е свършил механичната работа по кутията,отивам при човека които ми прави диагностика отваря изгорелия и друг компютар на старо,смени някакъв чип и лампата за авариен режим огасна но след пробек около 2000 километра забелязах че когато съм дал газ от 3-та на 4-та колата вдига оборот а скоростомера не мърда и влиза в авариен режим,помислих си че компютара не става но преди 3-4 дена си взех компютар със същия номенклатурен номер като оригиналния и пак влиза в този режим и накрая проблема се оказа дебитомера не дава правилни данни и влиза в авариен режим
Последна промяна smilen82 на 07 Сеп 2011, 22:38, променена общо 2 пъти
Re: проблем с автоматика е 46 318
P0730 incorrect gear ratio
Tи са кво, смени ли модула??? Взе същия номенклатурен номер кат твоя стария така ли? Са щи кажа нещо - една и съща номенклатура може да я има на различни модели коли за различни двигатели и съответно с различен софтуер! Важен е фърма, който е сложен. Тая грешка въобще може да не е коректна, а просто записана неква там поради яко объркване. Според мене не може без препрограмиране да минеш! Тая кола се чуди кво става??? И не пускай нова тема, а можеше да продължиш старата си! Може да имаш и механичен дефект, може много неща... как се ориентираш така и как предприемаш некви мерки не знам!
Tи са кво, смени ли модула??? Взе същия номенклатурен номер кат твоя стария така ли? Са щи кажа нещо - една и съща номенклатура може да я има на различни модели коли за различни двигатели и съответно с различен софтуер! Важен е фърма, който е сложен. Тая грешка въобще може да не е коректна, а просто записана неква там поради яко объркване. Според мене не може без препрограмиране да минеш! Тая кола се чуди кво става??? И не пускай нова тема, а можеше да продължиш старата си! Може да имаш и механичен дефект, може много неща... как се ориентираш така и как предприемаш некви мерки не знам!
Колега, не е ли по добре да платиш на някой майстор 200лв + една механична кутия 100лв, маховик и нов съединител. Няма шанс да излезе над 1000лв. 318и с автомат скорости не е най добрата комбинация.
Иначе ако искаш кутия, един колега от Пловдив продава на части автомат 318и и е супер точен. Потърси темата в продава части.

- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
този вариянт не ми допада по скоро искам да си поправя моята кутия но проблема е каде да я ремонтират
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
проблема се оправи след смяна на дебитомер вече колата върви много добре и не влиза в авариен режим.

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
smilen82 написа:проблема се оправи след смяна на дебитомер вече колата върви много добре и не влиза в авариен режим.![]()
Колега, кой и как откри, че въздухомера/дебитомера/ е бил проблема.

- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
значи колата беше много мудна и на място като подавам газ не можеше да се изфорсира имаше едно забиване и глъхнеше абе въобще не вървеше както като я купих и така първо диагностика естествено имаше грешка бедна горивна смес след това откачих буксата на дебитомера колата влиза в авериен режим но се форсираше добре и забиването го нямаше и така си купих нов дебитомер бош взех го за 245 лева. колата е автоматик и с развален дебитомер от място като и подам газ не искаше да завърти гуми но с новият дебитомер има голяма разлика колата въри много добре и така устех на всички 

- achobre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 330d
е браво че си успял да оправиш проблема
а иначе аз щях да препоръчам на хора с автоматици да си сменят на определен пробек маслата на автоматика те ги дават вечни ама май само си ги дават такива на мойта е сменяна именно поради тази причина
а иначе аз щях да препоръчам на хора с автоматици да си сменят на определен пробек маслата на автоматика те ги дават вечни ама май само си ги дават такива на мойта е сменяна именно поради тази причина
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
и аз го сменях като правих ремонт на моита кутия и аз така мисля че трябва да се сменат и по плавно сменя предавките след смяна на масло и филтър
10 мнения
• Страница 1 от 1