Издънка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 Mpaket
Мечтае да кара: m6

Издънка

Мнение от krasi_5kov » 28 Яну 2011, 0:19

Здравейте колеги :) ,незнам от къде да започна а и ме е малко срам затова ще карам напаво.
Днес кам 19 часа бързам да тръгвам към Стара Загора и вървя към колата бмв е46 ,отклиуявам я и отеарям багажника,хвтрлям 3 чанти с багаж и го затварям....и кво става... затворил съм клиуча вътре... прецакан ми е механизма за отраряне ръчно,нямам резервен,и седалките ми не падат напред....ужас...един майстор утре ще продължава да опитва днес 1 час и половина неуспя да я отвори.....дайте ми некви идеи какво да се направи...като искам да допълня че несам сигурен дали клиучалката на багажника е здрава за да се отвори от там... от Димитровград съм дайте некая ствет...Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Издънка

Мнение от slitter » 28 Яну 2011, 0:30

Има отвор зад облегалките, който лесно се отваря. Предвидено е там да има багажник за ски, а в момента е закрепена ламарина с няколко точкови заварки. С обикновена права отвертка чупи заварките и си осигури достъпа да бъркаш, за да набараш ключовете. Ламарината си я запази, за да можеш да я хванеш после някак. Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 28 Яну 2011, 0:30

Предполагам, че друг ключ нямаш, щом си тръгнал да викаш майстори. Предполагам си извикал ключар. Странно е, че се е мъчил толкова, щото обикновено за 30 сек отварят квато и кола да е. Ако имаш ски сак, поне да ти оключи врата, че да бъркаш от там. Ако не може смени ключаря и да си направиш дубликат после, че да няма бис :mhihi: :mhihi: :mhihi: Успех!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 28 Яну 2011, 0:37

Не може задната облегалка да не пада напред,а за ски дупката мисля че всички я имат.Хващай здраво задната облегалка и дърпай поне да стигнеш до ключовете :yes:

Потребител
Аватар
Кара: e46 Mpaket
Мечтае да кара: m6

Мнение от krasi_5kov » 28 Яну 2011, 0:40

S7 написа:Не може задната облегалка да не пада напред,а за ски дупката мисля че всички я имат.Хващай здраво задната облегалка и дърпай поне да стигнеш до ключовете :yes:

ако знаеш как съм дърпал...немърда..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 28 Яну 2011, 0:46

Задната облегалка нали се откача точно от двете дръжки в багажника, само с дърпане отвътре няма как да падне според мен. Дупката за скисака май е единствения вариант. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 28 Яну 2011, 0:47

S7 написа:Не може задната облегалка да не пада напред,а за ски дупката мисля че всички я имат.Хващай здраво задната облегалка и дърпай поне да стигнеш до ключовете :yes:

не е задължително задната облегалка да пада напред .. моята също не може.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 28 Яну 2011, 0:59

Абе пада - не пада :mhihi: :mhihi: Тази седалка се сваля, дърпа се горната част от страните на коланите в ъглите. Скоро имах разправии със задна седалка, научих ги всички. На тази кола щом няма система изи лоад при която ръчките за сваляне са в багажника, седалката се сваля от купето. Седалката излиза с дърпане, в горните ъгли се щраква а отдолу е на нанизване! Свали само облегалката, ако имаш дупка за ски сак добре,лесно е. Но ако нямаш къртиш заготовката за такъв. С 1 чук и права отверка е за 30 секунди долу. Обаче след нея има една дебела мокетена кора, която заема цялата задна част на багажника и както при теб е пълно с багаж там в момента не знам накъде ще я избуташ за да си вземеш ключът. Намери свестен ключар, има такива на повикване 24 часа...щи отвори багажника за 1 мин!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 28 Яну 2011, 1:11

Аз съм го правил тоя номер и се оправих с ключар. Директно отвори ключалката на багажника.
За 140лв. и 1:30 часа мъчене. Беше оправен човека, но е от София.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 28 Яну 2011, 9:19

А не може ли човека да си вземе от Димитровград от някоя морга друг ключ като за неговата кола, и да иде при някои с ДИС ако има там да му обучи ключа за колата му. Така хем ще си има 2 ключа или пак съм гледал някой филм :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 28 Яну 2011, 9:23

абе колега защо ти е клучар,да ти вземе 100 лева и тем подобни,отиваш в една аптека и си взимаш апарат за измерване на кръвно,след това с една отверка мушеш и леко открехваш от горната страна на вратата за да влезе балона на апарата за кръвно,после е ясно помпиш и като се отвори процеп с един тел като кука и отваряш пасажерската врата а може и шофиорската.хем е бързо хем е евтино,и след това апарата ще ти остане,ако пак се повтори номера
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 28 Яну 2011, 9:29

unikalen88 написа:абе колега защо ти е клучар,да ти вземе 100 лева и тем подобни,отиваш в една аптека и си взимаш апарат за измерване на кръвно,след това с една отверка мушеш и леко открехваш от горната страна на вратата за да влезе балона на апарата за кръвно,после е ясно помпиш и като се отвори процеп с един тел като кука и отваряш пасажерската врата а може и шофиорската.хем е бързо хем е евтино,и след това апарата ще ти остане,ако пак се повтори номера

Колегата има достъп до купето, проблема му е само в багажника :yes: А иначе колега тази тактика...хм...с какво се занимаваш? :mhihi:
За мен или този вариант
slitter написа:Има отвор зад облегалките, който лесно се отваря. Предвидено е там да има багажник за ски, а в момента е закрепена ламарина с няколко точкови заварки. С обикновена права отвертка чупи заварките и си осигури достъпа да бъркаш, за да набараш ключовете. Ламарината си я запази, за да можеш да я хванеш после някак. Успех!
или свестен ключар :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 28 Яну 2011, 9:31

unikalen88 Доколкото разбрах купето си му е отключено, но ключа му е затворен в багажника и не може да си го вземе оттам, тъй като не му работи механизма за отваряне на багажника.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 28 Яну 2011, 11:49

През ламарината на заготовката за ски сака!Всичко друго крие рискове или ще ти излезе много скъпо!Лошото е,че точковите заварки са откъм багажника,но са в ъглите!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 28 Яну 2011, 11:50

unikalen88 написа:абе колега защо ти е клучар,да ти вземе 100 лева и тем подобни,отиваш в една аптека и си взимаш апарат за измерване на кръвно,след това с една отверка мушеш и леко открехваш от горната страна на вратата за да влезе балона на апарата за кръвно,после е ясно помпиш и като се отвори процеп с един тел като кука и отваряш пасажерската врата а може и шофиорската.хем е бързо хем е евтино,и след това апарата ще ти остане,ако пак се повтори номера

Скоро един колега се мъчи по тоя всеизвестен начи и се оказа, че при е46 не става. Вратата прилепва толкова плътно в горната си част, че едва влиза изобщо отверка там! Ако трябва да мушкаш там нещо, трябва да изкривиш брутално рамката на стъклото от което следва да го строшиш и него. Скоро я имаше тая тема ама не мога да я открия.

Следваща

Назад към E46