Помощ изкъртих педала ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 09 Е64

Помощ изкъртих педала ?

Мнение от Yordanovv » 26 Яну 2011, 23:32

Колеги сношти докато си карах след работа без да исках изкъртих педала на газта и се наложи да се прибирам с пътна . Има ли вариант да се залепи с нещо или нов трябва ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Re: Помощ изкъртих педала ?

Мнение от UBAH5 » 26 Яну 2011, 23:52

Ще ти трябва друг (нов или втора ръка) педал. Може и този да го тунинговаш с някоя панта и рапиди :mhihi:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 27 Яну 2011, 1:08

Поне кажи колко калника му направи ? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 27 Яну 2011, 1:17

UBAH5 написа:Ще ти трябва друг (нов или втора ръка) педал. Може и този да го тунинговаш с някоя панта и рапиди :mhihi:

Не си заслужава кърпене или втора ръка, цената за нов от Дарукар беше около 50 лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 27 Яну 2011, 12:10

Колега, и аз моя го счупих по същия начин обаче си се прибрах, то от горе остава желязото към кеото се захваща горната част на педала която всъщност дърпа жилото и подава газ. иначе смяната е що годе лесна. Неуспях да намеря баш темата дето и аз бях писал преди а там беше обяснено как става. С права отверка първо се изважда долната част която е в пода а от железната част просто се изхлузва. По обратния ред се поставя. Мен ми помогна mirafiori и ми зе нещо от сорта на 40лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 27 Яну 2011, 12:18

На 316i да му счупиш педала добре, ама на 330i ...
Не знам на тоя модел дали се продаваше само тази счупената част, или вървеше целия комплект с конзолата на дебела цена около 200лв. Виждам че е десен волан колата, но педала става и от лява дирекция, един и същ е комплекта

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 27 Яну 2011, 16:59

Педал мръсен! :lol: :lol: :lol: Не ти, колега, а педала! :lol: :lol: :lol: Сложи му една пантичка като за пощнска кутия с 4 рапидки! :lol: :lol: :lol: :lol: и си горов! Сори за :OT: , ама пак си е вариант! Ако не нов, не е скъп!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 28 Яну 2011, 17:13

Колеги на мен ми се е случвало това на Е36 318iS А
Педала отгоре е хванат за лостовата система която дърпа жилото на газта, а отдолу е закрепен със щипка за стойка на пода
Откъсва се между тази част която е хваната за пода и смия педал (на снимката колегата го държи с горната част надолу а отгоре се вижда тази част където е скъсан). Там е тънка пласмаса, част от цялата отливка която играе роля на панта и се огъва при всяко движение на педала.
Сега интересната част:
Като се скъса педала остава остър ръб и ако е натиснат по-навътре той почва да се хлъзга по мокета на пода и да се заклинва, т.е. върви напред и надолу, но не се връща ......
Колата съответно се форсира и ако не се наведете да освободите/повдигнете с ръка долния (скъсания) колата ускорява и не искам да ви казавам какво е усещането ако сте в града в най-лявата лента на натоварен булевард и то с автоматик
Само не ми казвайте да натитисна съединителя (при ръчка) или да бутна лоста на (N) за автомата ... всичко става за секунда (или по-малко) първата реакция е да скочиш на спирачките а това не помага и въобще не го пожелавам на никого
Та с една дума не си създавайте зорлем емоции а сменете педала с нов ... :!:

Назад към E46