Е46, бензин-гори масло и има конденз в картера
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- The professor
- Потребител
-
Е46, бензин-гори масло и има конденз в картера
Здравейте, колеги! Нов съм във форума. Доста търсих информация за един проблем, който ме дразни от доста време, но това което прочетох не го обяснява напълно.
Имам Е46, 318 и, 1995 сс, 143 к.с. 2001 г. Като я купих преди 1 г. й смених всички филтри, спирачна течност, масло...
Изминал съм около 12-13 хил. км. и за този пробег ми е изгорила 3 л. масло. Мисля че е това много, още повече че не съм от най-екстремните експлоататори. Никаде по двигателя не се виждат течове, няма масло във антифриза и т.н. В момента е с масло БМВ 10 в 40. Възможно ли е да е от клапана за картерните газове? Какви са другите симптоми, ако той е заминал? Благодаря ви предварително!
Имам Е46, 318 и, 1995 сс, 143 к.с. 2001 г. Като я купих преди 1 г. й смених всички филтри, спирачна течност, масло...
Изминал съм около 12-13 хил. км. и за този пробег ми е изгорила 3 л. масло. Мисля че е това много, още повече че не съм от най-екстремните експлоататори. Никаде по двигателя не се виждат течове, няма масло във антифриза и т.н. В момента е с масло БМВ 10 в 40. Възможно ли е да е от клапана за картерните газове? Какви са другите симптоми, ако той е заминал? Благодаря ви предварително!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Е46, бензин-гори масло и има конденз в картера
Най-често това е от заминали гумички на клапаните.
Si non confectus, non reficiat.
- The professor
- Потребител
-
Re: Е46, бензин-гори масло и има конденз в картера
Възможно е колега, но тогава няма ли да пуши много от ауспуха? При мен изобщо няма такова нещо.
3 мнения
• Страница 1 от 1