проблем с управлението на климатроника или и аз не знам...?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- iliikata_3
- кандидат ентусиаст
-
проблем с управлението на климатроника или и аз не знам...?
колеги здравейте ! става въпрос за 320д 2003 с климатроник ....
имам следния проблем :
преди време ми се прееба таралежа. постоянно духаше вентилатора в купето , дори да изгася колата и да извадя ключа.купих си нов таралеж и го смених , всичко заспа .не минаха и няколко дена и се появи следното:
когато пусна снежинката и без значение дали е на топло или студено на духалките , и го оставя на ауто , поработи колата , карам я и всичко си духа на 6 . изгася ли колата и изчакам повечко време , че дори 1,2 дена без да я паля , после , като я запаля и усиля да духа в купето на макс , не духа нищо ! дисплея си работи , усилвам си и всичко , но не духа ?! оставям я за няколко минути и изведнъж все едно нещо се отпушва и всичко си работи !!!
това се получава само като съм на климатик(снежинката) и изгася колата.
ако колата е само да духа , без климатик , няма никакъв проблем.а ако съм пуснал климатика , и преди да изгася колата го изключа и оставя да духа 5-10 мин, без климатик , после пак го има проблема ?
някакви идеи от какво може да е ?
благодаря ви много и се извинявам ако не съ го обяснил правилно !
имам следния проблем :
преди време ми се прееба таралежа. постоянно духаше вентилатора в купето , дори да изгася колата и да извадя ключа.купих си нов таралеж и го смених , всичко заспа .не минаха и няколко дена и се появи следното:
когато пусна снежинката и без значение дали е на топло или студено на духалките , и го оставя на ауто , поработи колата , карам я и всичко си духа на 6 . изгася ли колата и изчакам повечко време , че дори 1,2 дена без да я паля , после , като я запаля и усиля да духа в купето на макс , не духа нищо ! дисплея си работи , усилвам си и всичко , но не духа ?! оставям я за няколко минути и изведнъж все едно нещо се отпушва и всичко си работи !!!
това се получава само като съм на климатик(снежинката) и изгася колата.
ако колата е само да духа , без климатик , няма никакъв проблем.а ако съм пуснал климатика , и преди да изгася колата го изключа и оставя да духа 5-10 мин, без климатик , после пак го има проблема ?
някакви идеи от какво може да е ?
благодаря ви много и се извинявам ако не съ го обяснил правилно !
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: проблем с управлението на климатроника или и аз не знам...?
Диагностика му е маиката, трябва да видиш за какъв режим ти е нагласен климатроника при мен беше на топла държава и при най малката разлика в температурата се включваше сам, а при теб щом си сменил таралежа Който бих те попитал каде се намира и как изглежда , можеби има някоя грешчица за триене
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Каква марка е таралежа оригинален ли го взе или на друга марка, но щом си го сменил и още повече ако е с чисто нов най-вероятно проблема е в управлението /модула/на климатроника.
Но без диагностика няма как да се установи или другия вариант намираш приятел със същата кола и сменяте модулите за проба той поне се сваля лесно.
Но без диагностика няма как да се установи или другия вариант намираш приятел със същата кола и сменяте модулите за проба той поне се сваля лесно.
- iliikata_3
- кандидат ентусиаст
-
благодаря Ви за отговорите !
таралежа го сених с нов , купих го от дару кар, за почти 200лв. беше по малък от стария ми таралеж и помислих че е объркан , но такива ги произвеждали вече
, а диагностика правих , но не показа нищо ..
един приятел каза че според него е от управлението на климатроника ,някаква студено спойка ли ... нещо такова помня , но не съм сигурен какво точно ми каза ....
таралежа го сених с нов , купих го от дару кар, за почти 200лв. беше по малък от стария ми таралеж и помислих че е объркан , но такива ги произвеждали вече

един приятел каза че според него е от управлението на климатроника ,някаква студено спойка ли ... нещо такова помня , но не съм сигурен какво точно ми каза ....
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
iliikata_3 написа:благодаря Ви за отговорите !
таралежа го сених с нов , купих го от дару кар, за почти 200лв. беше по малък от стария ми таралеж и помислих че е объркан , но такива ги произвеждали вече, а диагностика правих , но не показа нищо ..
смени го това управление с някое друго за проба и виж дали е от него.
- iliikata_3
- кандидат ентусиаст
-
благодаря за отговора , жив и здрав !
6 мнения
• Страница 1 от 1