скоростна кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cooladdicted
- Потребител
-
скоростна кутия
Здравейте колеги нов съм в форума, имам няколко въпроса и ако има някой запознат ще се радвам да сподели. Така от скоро карам е46 318 2002 година с ръчни скорости и понеже съм свикнал с автомата бих искал да попитам, дали мога безпроблемно да сменя ръчната с автоматична скоростна кутия и само кутията ли се сменя или има и други неща. Също ако може някой да каже колко горе долу струва автоматична кутия втора употреба в добро състояние и има ли значение дали кутията излиза от кола с лява или дясна генерация. Защото попаднах на тема в форума, че се продава скоростна кутия от е 46 с десен волан за 500 лв много благодаря.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Re: скоростна кутия
карай си ръчката бе човече.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
cooladdicted написа:Здравейте колеги нов съм в форума, имам няколко въпроса и ако има някой запознат ще се радвам да сподели. Така от скоро карам е46 318 2002 година с ръчни скорости и понеже съм свикнал с автомата бих искал да попитам, дали мога безпроблемно да сменя ръчната с автоматична скоростна кутия и само кутията ли се сменя или има и други неща. Също ако може някой да каже колко горе долу струва автоматична кутия втора употреба в добро състояние и има ли значение дали кутията излиза от кола с лява или дясна генерация. Защото попаднах на тема в форума, че се продава скоростна кутия от е 46 с десен волан за 500 лв много благодаря.
Значи мисля че е възможно ето ти линк на тема от Е36 форума, viewtopic.php?f=8&t=230081&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%81+%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F&start=15. Но мисля че и ти ще трябва да смениш и доста други части, не е само до автоматичната скоростна кутия. Незнам за други но лично аз не бих си взел кола с автоматични скорости , е както е казано - Въпрос на вкус, успех с смяната на скоростната кутия.

- katronski_br
- ентусиаст
-
до колкото знам заради различният размер на автоматика се налага смяна на кардан
и аз не бих карал автоматик- от него получавам усещане за скутерче
и аз не бих карал автоматик- от него получавам усещане за скутерче
Нека ползвам темата на колегата...
Карам 20ска... Ръчка...Преди фейса... Възможна ли е смяната на моята 5 ст. ск. кутия с 6 ст. ск. кутия, примерно от 320д след фейсбука
Тя, че ще е възможна, предполагам ще е възможна, но какво би ми било необходимо и какви биха били главоболията
Карам 20ска... Ръчка...Преди фейса... Възможна ли е смяната на моята 5 ст. ск. кутия с 6 ст. ск. кутия, примерно от 320д след фейсбука

Тя, че ще е възможна, предполагам ще е възможна, но какво би ми било необходимо и какви биха били главоболията

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
uCnaHeTcA написа:Нека ползвам темата на колегата...
Карам 20ска... Ръчка...Преди фейса... Възможна ли е смяната на моята 5 ст. ск. кутия с 6 ст. ск. кутия, примерно от 320д след фейсбука![]()
Колега незнам до колко ще ти бъда полезен, но тази интервенция съм я виждал при опел

maikooo написа:uCnaHeTcA написа:Нека ползвам темата на колегата...
Карам 20ска... Ръчка...Преди фейса... Възможна ли е смяната на моята 5 ст. ск. кутия с 6 ст. ск. кутия, примерно от 320д след фейсбука![]()
Колега незнам до колко ще ти бъда полезен, но тази интервенция съм я виждал при опелна вектра 1.8 бенц сложиха кутия от зафира 1.9цдти и резултата беше убийстен, колата вървеше все едно е с друг мотор
но като се има предвит, че бмв са коли а опел нещо подобно...незнам при дали ще стане
То за ставането, съм 90% сигурен, че става... Щом на е30 с м52б28 могат да сложат, на е46 ли няма да може

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Сравни числата на двете кутии и прецени дали си заслужава интервенцията.
Защото 6-та поне при фейса е икономия нищо повече,един вид леко "разтоварване" на мотора
Защото 6-та поне при фейса е икономия нищо повече,един вид леко "разтоварване" на мотора
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Испанец - дизеловата кутия много ще ти натоварва мотора. Знам, че такива ги монтират на големи бензинови мотори (2.5 или 2.8 ) с турбо, защото държат адски много (сток такава кутия държи без проблем 350+ коня - адски са здрави). Слага се само усилен съединител. На твоя мотор може и да не стане добре интервенцията заради предавателните числа - просто е сметната за други обороти.
Последна промяна Zagy на 20 Яну 2011, 20:43, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.
- cooladdicted
- Потребител
-
много благодаря за отговорите и все пак си предпочитам автоматика живял съм извън българия няколлко години и там кадето живеех се караше 70% само автоматик от там съл свикнал по приятно ми е а и усещането на мързел
не може да се замени

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако се кефиш на автоматика по-добре продай твоята и си купи друга такава с автомат.
Si non confectus, non reficiat.
- katronski_br
- ентусиаст
-
и аз съм карал години наред в чужбина автоматик
но чувството колата да командва се заменя много лесно и бързо с това ти да си шефа и да ѝ казваш какво да прави и кога да го прави.
но все пак е въпрос на вкус
но чувството колата да командва се заменя много лесно и бързо с това ти да си шефа и да ѝ казваш какво да прави и кога да го прави.
но все пак е въпрос на вкус
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Автоматика е за инвалиди
с един крак
механичните са си по добри като избор и колата си е по пъргава и по малко гори 

- cooladdicted
- Потребител
-
S7 написа:Автоматика е за инвалидис един крак
механичните са си по добри като избор и колата си е по пъргава и по малко гори
не бе братле автоматика е за мързели кат мен не ме притеснява че не е толкова пъргава или че няма да пиля гуми това е най малкото за което бих ползвал каквато и да било кола
- katronski_br
- ентусиаст
-
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2