Диодни стопове?!Питания

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

член на клуба
Аватар
Кара: само 2 вратки

Диодни стопове?!Питания

Мнение от Stoicho » 18 Яну 2011, 10:11

Колеги,може ли малко помощ...взех си диодни стопове за 46-цата...моята е преди фейса и си купих стопове от фейслифтова....каква е играта за тръгнат?Кабелите разбрах,че са различни та мойте са с буксите....направо да запоявам и да паля или има някаква заигравка?!
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Диодни стопове?!Питания

Мнение от vavilon » 18 Яну 2011, 11:21

А пасват ли? Снимки? :) :yes:

член на клуба
Аватар

Мнение от Stoicho » 18 Яну 2011, 11:45

Абе те че пасват,пасват...ама не места чета че трябва й лайт модула...на други не пише....и не знам кво да ги правя
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 18 Яну 2011, 12:01

Колега трява да смениш самите буски на кабелите за стоповете за да може да сложиш от фейслифтовите стопове и трябва пренареждане на пиновете с новите букси ако искаш продай ми ги :bchug:

Лайт модула на мен поне не ми показа никаква грешка дори не сам го пипал с него няма да имаш проблеми

член на клуба
Аватар

Мнение от Stoicho » 18 Яну 2011, 12:17

Мойта е 2001-ва юли месец....и до колкото четох ще дава грешка,ако не съм с нов LCM

edit:Но пък пише и това:
An LCM from another car will not work as it needs to be coded to your car.
следователно ако взема модула от фейската няма нищо да стане

Потребител
Аватар

Мнение от nitram » 26 Яну 2011, 13:15

Здравейте колеги,
аз скоро имам Е46 и има ЛЕД стопове. Не знам как са слагани и кой ги е слагал, аз така я купих. На таблото ми светят двете червени лампички зад колата, които са за габарити или нещо друго (не знам точно). Вчера забелязах, че фаровете ми за мъгла не работят. Днеска свалихме корите с едни приятели и забелязахме, че изобщо няма крушки (може би за това светят лампичките на таблото ?!?). След като сложихме една крушка установихме, че те светят постоянно. Като се замисля при оригиналните стопове на Е46, тези фарове(габарити) на багажника, светят постоянно. Най-вероятно за това са махнати крушките за мъгла, защото развалят хубавия ефект на ЛЕД стоповете. Явно самите фарове не са сложени както трябва или липсва някаква настройка. Някой ако е имал подобен проблем ще се радвам да сподели мнение. Как да се свържат задните фаровете за мъгла, така че да си светят само като се включат от таблото?
Мерси предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Мнение от MuTaJlaKo » 27 Яну 2011, 19:15

Колега моята е края на 98 и преди 1 година си сложих диоди стопове и нито съм сменял букси нито ми дава че фаровете са изгорели :)

Потребител
Аватар

Мнение от nitram » 27 Яну 2011, 19:44

Въпроса е, че крушките за фаровете за мъгла напълно липсват. Ако се сложат, светят леко, като габарит.Ако се включат фаровете за мъглас светят по-силно. Интресува ме как може да си има крушки за фаровете за мъгла, но да си светят само като се включат от таблото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 28 Яну 2011, 0:55

така... първо да се разберем за какви фарове за мъгла говорим .. отзад има само един фар за мъгла от страната на шофьора и се намира на самия багажник (поне преди фейса) ... той не свети постоянно, а си има копче за него и се включва само когато си пуснал късите светлини.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 28 Яну 2011, 9:27

разликата в диодните стопове е че едните са за феиса и пасват на феиса,другите имитират феиса но са предназначени за преди феиса,затова колегата пише че стават и няма грешки,щото са за преди феиса а отвън имитират феиса,а колегата е взел направо за феиса и трябва да сменя буксите на колата
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nitram » 28 Яну 2011, 10:43

unikalen88 написа:разликата в диодните стопове е че едните са за феиса и пасват на феиса,другите имитират феиса но са предназначени за преди феиса,затова колегата пише че стават и няма грешки,щото са за преди феиса а отвън имитират феиса,а колегата е взел направо за феиса и трябва да сменя буксите на колата

Здрвейте колеги,
честно казано не знам, кой стопове са за преди фейса и кои за след. Колата я имам от съвсем скоро и повечето неща не са ми съвсем ясни. Но това което каза колегата по-горе има логика. Като сложа крушките за мъгла, те си светят постоянно като габарити. Иска ми се да светят само като се включат от таблото, защото развалят ефекта на диодите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 28 Яну 2011, 12:46

Значи, търсиш някой, да ти програмира лайт модула!

Потребител
Аватар

Мнение от nitram » 28 Яну 2011, 13:16

Ами ако това ще оправи проблема, най-вероятно да :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е92 335i 6MT
Мечтае да кара: e92 M3 може би....
Детайли за колата: сток като за начало ...

Мнение от PUTER » 30 Яну 2011, 6:32

Така , ето ви малко информация за диодните стопове !

Ако колата е купе фейслифт , тя излиза заводско с тях. Ако е купе преди фейслифта , диодните от фейс пасват едно към едно. Ако са нови и оригинални , идват с прехвърлящи букси. След като се монтират , трябва да се препрограмира LCM-a , за да мигат мига4ите нормално и да няма грещки по таблото. Ако колата е произведена преди 08/2001 , тогава нов LCM ,защото с оригинален софтуеър не може да се презаписва инфо върху модула . Ако е след това , само се променя че стоповете са ЛЕД и готово.
ЛСМ от друга кола ще стане само ако ви стига това което е имала заводско тя или иначе казано , ако се сложи от друга кола не може да променяте никакви настройки по него ( ксенон, диодни стопоже , сензор за дъжд и още няколко неща ).

Още нещо интересно е че стоповете за купе и кабрио са различни. Ако има нещо друго , питайте ! Аз съм го правил вече и ако мога ще помогна !
Brutal
Motor
Works

Изображение

член на клуба
Аватар

Мнение от Stoicho » 30 Яну 2011, 12:31

Ами мойта е 6 месец 2001-ва...стоповете са от фейслифтова....значи трябва да си взема от нея и ЛЦМ модула...но там четох за някакъв проблем с точката след километража?!

Следваща

Назад към E46