Проблем с отключването

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с отключването

Мнение от galabin » 15 Яну 2011, 18:54

Привет колеги
Моля някой ако може да помогне с информация относно проблема с отключването
Проблемът ми е следния
Имам свързан модул за отключване и заключване на вратите без аларма,но по някои път предна дясна врата при отключване с дистанционното не се вдига палчето на машинката докрай и остава заключена,при повторно отключване и заключване се вдига и така един път отваря един път не,само на тази врата.Дали може да е от релетата в комфорт модула или от друго, в модула са 4 на брой релета.Ако някои е имал такъв проблем моля за съвет
Благодаря ви предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Проблем с отключването

Мнение от Retrofit » 15 Яну 2011, 22:33

Колега, проблема ти е в самата брава на вратата, не е от релетата.
Двете релета вертикално най в ляво са за отключване и заключване. Едното реле отговаря за отключване, а другото за заключване.
Щом имаш други две релета до тези за централното, значи имаш 4 ел стъкла, и именно тези две релета отговрят за отваряне и затваряне на задните прозорци.
Релетата най в дясно, които са по големи са за отваряне и затваряне на предните ел стъкла.

С две думи, има само по едно реле за заключване/отключване на цялата кола, ако има проблем с едно от тях или няма да се отключват всички врати или няма да се заключват.
Щом проблема ти се изразява само с едната врата, търси проблема в нея.

Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 16 Яну 2011, 0:50

:yes: така е!

п.с По скоро проблема е механичен и вероятно иска само смазване и разкарване....тези машинки са ''кучета'' няма да се предадат току така!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 16 Яну 2011, 0:56

Преди време ми се беше случило подобно нещо и се наложи смяна на бравата. Дано при теб стане само със смазване. Не са релетата.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: БМВ Е46 320дизел /1999год.

Мнение от toni07 » 16 Яну 2011, 1:42

:yes: баш така и јас сум на исто мислење бидејќи и јас имав проблем со заклучување и отклучување и се покажа дека е до релета во модулот сменив ги и сега е се во ред.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 16 Яну 2011, 2:07

Купи спрей WD40, свали кората на вратата и напръскай хубаво самата брава, навсякъде да влезне спрея, буксите откачи и тях напръскай.
Също може да напръскаш всички панти по колата, на вратите, на капаци, ключалки, на почти всичко механично което се движи се отразява добре.

Потребител
Аватар

Мнение от galabin » 16 Яну 2011, 12:30

Благодаря за съветите ще сваля кората и ще напраскам машинката хубаво,дано да има ефект защото е много неприятно всеки път да отключваш по няколко пъти или от вътре от дръжката.
И аз мисля че няма логика да е от релетата тъй като се получава само на тази врата,но има и друго като я отключа тази врата от вътре в колата от дръжката като съм при заключено състояние и след това отключа от дистанционното започва да бърка и задна лява врата.
дискотирайки с колеги от този бранш,мислят че всичко е от машинките просто са се амортизирали :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от galabin » 18 Яну 2011, 9:56

Пробвах свалих машинката и я напръсках но сега в това време като е студено и влажно особенно сутрин ми се отварят само задните врати чак като запаля колата започват да се пооправят и мисля да сменявам релетата все повече мисля че е от тях
Някой ако е имал такъв проблем моля за инфо

Потребител
Аватар

Мнение от galabin » 19 Яну 2011, 10:31

toni07 написа::yes: баш така и јас сум на исто мислење бидејќи и јас имав проблем со заклучување и отклучување и се покажа дека е до релета во модулот сменив ги и сега е се во ред.

Да сменявам релетата значи

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Яну 2011, 13:54

А защо първо не отидеш на 1 диагностика?
Да тествате централното - от-до ??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 19 Яну 2011, 16:28

Колега, не е от релетата проблема! Ако беше от тях, щеше да се проявава на всичките врати. По-добре разглоби машинката на бравата, може би от някъде е влизала вода вътре и съответно е ръждасала или има яко гняз. Разглоби я, изчисти я, смажи я, сглоби я и не се занимавай повече! Не се е прецакала напълно, значи все още е поправима. На 100% не е в релетата проблема! Тук говориме за заяждане на механиката!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact320тd/e30 318is
Мечтае да кара: е30 m62b48is

Мнение от ssound » 20 Яну 2011, 1:26

общо взето първо трябва да направиш експеримент за да локализираш точно откъде идва проблема.щом се отключва и заключва когато колата е запалена,вариантите са два.
1. машинките работят добре защото напрежението е 14 волта и има достатъчно ток за задействането им!
2.машинките работят добре защото температурата в купето вече е доста по висока от външната(която е отрицателна) и механиката се държи прилично.
закачете с кабели за подаване на ток друг работещ автомобил към твоят акумулатор изчакайте няколко минути и пробваш да видиш дали централното работи безотказно.
ако работи добре проблема може да е в "тръгнал" акумулатор,може и да е в слаба връзка в буксата на вратата.там отваряш и пръскаш обилно с някакъв контактен спрей.(philips имат такъв перфектен е)

ако проблема е механичен WD-40-то не е гаранция че ще ти реши проблема! то е добре проникващо и лесно за употреба на труднодостъпни места НО, няма добри смазващи качества и много скоро положението става по лошо.
за бравите ползваш т.нар. течна грес под форма на спрей.

имал съм случай с WD-40-то идва клиент бравата заяжда, пръскаме-работи, сглобявам и след 5-7 дена човека се връща със същия проблем.
обилно гресчица и забравяме за проблема!
поздрави

Потребител
Аватар

Мнение от galabin » 03 Фев 2011, 16:29

колеги смених дясната брава сега няма проблем отключва и заключва но по някой път особенно сутрин като подам от дистанционното да отключа и отново не ми се вдигат обаче само предните две а като е запалена колата няма проблем всичко работи дали може да говорим тук вече за самите токове да ми правят проблем
Моля ако някой има идея или се е сблъсквал с такъв проблем за коментар :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact320тd/e30 318is
Мечтае да кара: е30 m62b48is

Мнение от ssound » 04 Фев 2011, 0:57

пробвай като натиснеш отключването от дистанционното да натиснеш отново втори път и виж от втория път дали отключва предните врати.
може да ти се е бъгнала опцията "двустепенно отключване".

Потребител
Аватар

Мнение от galabin » 04 Фев 2011, 14:28

ssound написа:пробвай като натиснеш отключването от дистанционното да натиснеш отново втори път и виж от втория път дали отключва предните врати.
може да ти се е бъгнала опцията "двустепенно отключване".

ако е от нея какво трябва да се направи тогава и от къде се минава тя отново ли през комфорт модула под жабката който е

Назад към E46