Проблем с отключването
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с отключването
Привет колеги
Моля някой ако може да помогне с информация относно проблема с отключването
Проблемът ми е следния
Имам свързан модул за отключване и заключване на вратите без аларма,но по някои път предна дясна врата при отключване с дистанционното не се вдига палчето на машинката докрай и остава заключена,при повторно отключване и заключване се вдига и така един път отваря един път не,само на тази врата.Дали може да е от релетата в комфорт модула или от друго, в модула са 4 на брой релета.Ако някои е имал такъв проблем моля за съвет
Благодаря ви предварително
Моля някой ако може да помогне с информация относно проблема с отключването
Проблемът ми е следния
Имам свързан модул за отключване и заключване на вратите без аларма,но по някои път предна дясна врата при отключване с дистанционното не се вдига палчето на машинката докрай и остава заключена,при повторно отключване и заключване се вдига и така един път отваря един път не,само на тази врата.Дали може да е от релетата в комфорт модула или от друго, в модула са 4 на брой релета.Ако някои е имал такъв проблем моля за съвет
Благодаря ви предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: Проблем с отключването
Колега, проблема ти е в самата брава на вратата, не е от релетата.
Двете релета вертикално най в ляво са за отключване и заключване. Едното реле отговаря за отключване, а другото за заключване.
Щом имаш други две релета до тези за централното, значи имаш 4 ел стъкла, и именно тези две релета отговрят за отваряне и затваряне на задните прозорци.
Релетата най в дясно, които са по големи са за отваряне и затваряне на предните ел стъкла.
С две думи, има само по едно реле за заключване/отключване на цялата кола, ако има проблем с едно от тях или няма да се отключват всички врати или няма да се заключват.
Щом проблема ти се изразява само с едната врата, търси проблема в нея.
Успех
Двете релета вертикално най в ляво са за отключване и заключване. Едното реле отговаря за отключване, а другото за заключване.
Щом имаш други две релета до тези за централното, значи имаш 4 ел стъкла, и именно тези две релета отговрят за отваряне и затваряне на задните прозорци.
Релетата най в дясно, които са по големи са за отваряне и затваряне на предните ел стъкла.
С две думи, има само по едно реле за заключване/отключване на цялата кола, ако има проблем с едно от тях или няма да се отключват всички врати или няма да се заключват.
Щом проблема ти се изразява само с едната врата, търси проблема в нея.
Успех
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----

п.с По скоро проблема е механичен и вероятно иска само смазване и разкарване....тези машинки са ''кучета'' няма да се предадат току така!
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Преди време ми се беше случило подобно нещо и се наложи смяна на бравата. Дано при теб стане само със смазване. Не са релетата.
- toni07
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е46 320дизел /1999год.

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Купи спрей WD40, свали кората на вратата и напръскай хубаво самата брава, навсякъде да влезне спрея, буксите откачи и тях напръскай.
Също може да напръскаш всички панти по колата, на вратите, на капаци, ключалки, на почти всичко механично което се движи се отразява добре.
Също може да напръскаш всички панти по колата, на вратите, на капаци, ключалки, на почти всичко механично което се движи се отразява добре.
Благодаря за съветите ще сваля кората и ще напраскам машинката хубаво,дано да има ефект защото е много неприятно всеки път да отключваш по няколко пъти или от вътре от дръжката.
И аз мисля че няма логика да е от релетата тъй като се получава само на тази врата,но има и друго като я отключа тази врата от вътре в колата от дръжката като съм при заключено състояние и след това отключа от дистанционното започва да бърка и задна лява врата.
дискотирайки с колеги от този бранш,мислят че всичко е от машинките просто са се амортизирали
И аз мисля че няма логика да е от релетата тъй като се получава само на тази врата,но има и друго като я отключа тази врата от вътре в колата от дръжката като съм при заключено състояние и след това отключа от дистанционното започва да бърка и задна лява врата.
дискотирайки с колеги от този бранш,мислят че всичко е от машинките просто са се амортизирали

Пробвах свалих машинката и я напръсках но сега в това време като е студено и влажно особенно сутрин ми се отварят само задните врати чак като запаля колата започват да се пооправят и мисля да сменявам релетата все повече мисля че е от тях
Някой ако е имал такъв проблем моля за инфо
Някой ако е имал такъв проблем моля за инфо
toni07 написа::yes: баш така и јас сум на исто мислење бидејќи и јас имав проблем со заклучување и отклучување и се покажа дека е до релета во модулот сменив ги и сега е се во ред.
Да сменявам релетата значи
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
А защо първо не отидеш на 1 диагностика?
Да тествате централното - от-до ??
Да тествате централното - от-до ??
Колега, не е от релетата проблема! Ако беше от тях, щеше да се проявава на всичките врати. По-добре разглоби машинката на бравата, може би от някъде е влизала вода вътре и съответно е ръждасала или има яко гняз. Разглоби я, изчисти я, смажи я, сглоби я и не се занимавай повече! Не се е прецакала напълно, значи все още е поправима. На 100% не е в релетата проблема! Тук говориме за заяждане на механиката!
- ssound
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 compact320тd/e30 318is
- Мечтае да кара: е30 m62b48is
общо взето първо трябва да направиш експеримент за да локализираш точно откъде идва проблема.щом се отключва и заключва когато колата е запалена,вариантите са два.
1. машинките работят добре защото напрежението е 14 волта и има достатъчно ток за задействането им!
2.машинките работят добре защото температурата в купето вече е доста по висока от външната(която е отрицателна) и механиката се държи прилично.
закачете с кабели за подаване на ток друг работещ автомобил към твоят акумулатор изчакайте няколко минути и пробваш да видиш дали централното работи безотказно.
ако работи добре проблема може да е в "тръгнал" акумулатор,може и да е в слаба връзка в буксата на вратата.там отваряш и пръскаш обилно с някакъв контактен спрей.(philips имат такъв перфектен е)
ако проблема е механичен WD-40-то не е гаранция че ще ти реши проблема! то е добре проникващо и лесно за употреба на труднодостъпни места НО, няма добри смазващи качества и много скоро положението става по лошо.
за бравите ползваш т.нар. течна грес под форма на спрей.
имал съм случай с WD-40-то идва клиент бравата заяжда, пръскаме-работи, сглобявам и след 5-7 дена човека се връща със същия проблем.
обилно гресчица и забравяме за проблема!
поздрави
1. машинките работят добре защото напрежението е 14 волта и има достатъчно ток за задействането им!
2.машинките работят добре защото температурата в купето вече е доста по висока от външната(която е отрицателна) и механиката се държи прилично.
закачете с кабели за подаване на ток друг работещ автомобил към твоят акумулатор изчакайте няколко минути и пробваш да видиш дали централното работи безотказно.
ако работи добре проблема може да е в "тръгнал" акумулатор,може и да е в слаба връзка в буксата на вратата.там отваряш и пръскаш обилно с някакъв контактен спрей.(philips имат такъв перфектен е)
ако проблема е механичен WD-40-то не е гаранция че ще ти реши проблема! то е добре проникващо и лесно за употреба на труднодостъпни места НО, няма добри смазващи качества и много скоро положението става по лошо.
за бравите ползваш т.нар. течна грес под форма на спрей.
имал съм случай с WD-40-то идва клиент бравата заяжда, пръскаме-работи, сглобявам и след 5-7 дена човека се връща със същия проблем.
обилно гресчица и забравяме за проблема!
поздрави
колеги смених дясната брава сега няма проблем отключва и заключва но по някой път особенно сутрин като подам от дистанционното да отключа и отново не ми се вдигат обаче само предните две а като е запалена колата няма проблем всичко работи дали може да говорим тук вече за самите токове да ми правят проблем
Моля ако някой има идея или се е сблъсквал с такъв проблем за коментар
Моля ако някой има идея или се е сблъсквал с такъв проблем за коментар

- ssound
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 compact320тd/e30 318is
- Мечтае да кара: е30 m62b48is
пробвай като натиснеш отключването от дистанционното да натиснеш отново втори път и виж от втория път дали отключва предните врати.
може да ти се е бъгнала опцията "двустепенно отключване".
ssound написа:пробвай като натиснеш отключването от дистанционното да натиснеш отново втори път и виж от втория път дали отключва предните врати.
ако е от нея какво трябва да се направи тогава и от къде се минава тя отново ли през комфорт модула под жабката който е
15 мнения
• Страница 1 от 1