Може ли да стане - автоматично заключване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Може ли да стане - автоматично заключване
Може ли софтуерно да се направи така, че като тръгвам вратите да се заключват сами? И после като угася двигателя да се отключват?
Si non confectus, non reficiat.
Re: Може ли да стане?
Може само да се заключват при тръгване! Отварянето е ръчно после! Странно е заюо така са направили настройката, но уви е така!
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Zagy написа:Може ли софтуерно да се направи така, че като тръгвам вратите да се заключват сами? И после като угася двигателя да се отключват?
За жалост не може да се откючат сами, като загасиш...Може да се направи и да ти откючва само твоята врата, при едно натискане на бутона за отключване, а при две всичките. Ванката ми беше направил така като потегля да се заключва, но аз имам проблема с релетата и понякога си стоях вътре заключен на топло.

Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Zagy
- нафтения
-
Ами и само да заключва ме устройва - свикнал съм да карам на заключена кола, защото вися по светофарите овързан с колан, а чантата ми или лаптопа са до мен на седалката. Елементарно е някой да отвори вратата и да драсне с тях, а аз още да се чудя как да се откопчая в избесняло състояние...
Мерси за отговорите
Мерси за отговорите

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Колега актовират се с ДИС много лесно...г-н Dimitroff може да ти помогне
Има функциа да се заключват вратите като превишиш 15км/ч мисля беше
също така може да се направи с едно натискане на бутона за отключване да ти се отключва само шофьорската врата, а с второто осталите врати+багажник

Има функциа да се заключват вратите като превишиш 15км/ч мисля беше

също така може да се направи с едно натискане на бутона за отключване да ти се отключва само шофьорската врата, а с второто осталите врати+багажник

- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
http://klyuchar.org/car-autolock/ - погледни тази статия.
Не знам как стои въпросът с отключването, но мисля, че колегите са прави. От опита ми (конкретно с Е53) - колата се отключва с бутона или ръчката на шофьорската врата, както е и при повечето по-стари модели (Е30, Е34, Е36), след като заключиш ръчно отвътре отключваш с ръчката. При Е270 на Mercedes например, колата се заключва 15-тина секунди след като тръгнеш и се отключва със спирането на двигателя.
Не знам как стои въпросът с отключването, но мисля, че колегите са прави. От опита ми (конкретно с Е53) - колата се отключва с бутона или ръчката на шофьорската врата, както е и при повечето по-стари модели (Е30, Е34, Е36), след като заключиш ръчно отвътре отключваш с ръчката. При Е270 на Mercedes например, колата се заключва 15-тина секунди след като тръгнеш и се отключва със спирането на двигателя.

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Zagy написа:Ами и само да заключва ме устройва - свикнал съм да карам на заключена кола, защото вися по светофарите овързан с колан, а чантата ми или лаптопа са до мен на седалката. Елементарно е някой да отвори вратата и да драсне с тях, а аз още да се чудя как да се откопчая в избесняло състояние...
Мерси за отговорите

Програмирането е лесно и бързо, намери някой с апаратурата и си ти!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
Едно време когато имах опел ,сложих аларма която има тази екстра.Но след няколко дни я изключих защото когато тръгна на някъде и случайно видя наякой -се започваше едно дърпане на тая дъжка ,за да се качи .Или просто ако запаля колата малко да загрее преди да са се качили пътниците ,пак беше проблем.До преди това не обръщах внимание ,но наистина често се случваше някой приятел да иска да се качи докато съм запалил колата.
Не знам защо искаш да активираш това зключване ,при положение ,че на нашите BMW-та много удобно е сложен бутона за централното заключване.
Според мен е въпрос на навик като се качиш и да заключиш,както вече при мене да си сложа колана, да си нстроя климатроника или да пусна вътрешно циркулиране на въздуха ,когато мина през някоя зона с много силни миризми.
Не знам защо искаш да активираш това зключване ,при положение ,че на нашите BMW-та много удобно е сложен бутона за централното заключване.
Според мен е въпрос на навик като се качиш и да заключиш,както вече при мене да си сложа колана, да си нстроя климатроника или да пусна вътрешно циркулиране на въздуха ,когато мина през някоя зона с много силни миризми.

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Next написа:Винаги съм се чудил няма ли да се развалят по бързо така машинките ?
Ако имаш предвид по-честото използване, предполагам, че при колите заводски снабдени с autolock функция е помислено за това, при афтърмаркета обаче, въпросът наистина е уместен...

- Zagy
- нафтения
-
Доколкото знам машинките са партизански яки и нямат проблем. Така че ще го направя.
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Според колата и годината, както и модула има опций да се заключва и при даване на 2-ри контакт и при различни километри. Не съм пробвал при заключване на втори контакт дали ще се отключи после, при гасене.
п.с... за защита от кражби по светофарите мисля, че селектив локинга е най-подходящ. Ама аз лично предпочитам да си ги гоня.
Тук се виждат най-добре възможните варианти:

п.с... за защита от кражби по светофарите мисля, че селектив локинга е най-подходящ. Ама аз лично предпочитам да си ги гоня.
Тук се виждат най-добре възможните варианти:

Това е възможно най-малоумно измислената екстра!
Аз бях активирал заради детето, но какво се случва - тръгваш, заключва се ... до тук добре. Спираш, отваряш твоята врата отиваш да отвориш багажника - не става, задна врата не става ... трябва да влезеш вътре да отключиш от бутона или пък да си носиш ключа на колата винаги с теб. Само нерви с нея, естествено че я махнах
Ако някой е измислил отключване било то и някакво побългаряване да казва, веднага ще се включа. Имаше един колега от Е39, който щеше да мисли премигването на фаровете при заключване, габарити, ейнджъл айс и т.н. бях му писал и за отключването, каза че може да стане обаче така си останаха нещата
Аз бях активирал заради детето, но какво се случва - тръгваш, заключва се ... до тук добре. Спираш, отваряш твоята врата отиваш да отвориш багажника - не става, задна врата не става ... трябва да влезеш вътре да отключиш от бутона или пък да си носиш ключа на колата винаги с теб. Само нерви с нея, естествено че я махнах
Ако някой е измислил отключване било то и някакво побългаряване да казва, веднага ще се включа. Имаше един колега от Е39, който щеше да мисли премигването на фаровете при заключване, габарити, ейнджъл айс и т.н. бях му писал и за отключването, каза че може да стане обаче така си останаха нещата
- Zagy
- нафтения
-
Re: Може ли да стане - автоматично заключване
Слави, можеш ли пак да го питаш този колегата от Е39 дали има развитие?
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3