Автоматик - рита при превключване между 4та и 5та скорост
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Автоматик - рита при превключване между 4та и 5та скорост
Здравейте колеги,
Автомобила е 2003г, автоматична 5 скоростна кутия, със сменено масло. При преминаване от 4та на 5та и обратно се усеща едно ритане и се чува потропване. Пуснах я на ръчен режим и колкото и пъти да сменях ръчно между тези предавки, толкова пъти се случи този проблем. При останалите скорости всичко е нормално, получава се само между 4та и 5та скорост.
Някой има ли идея какво може да е?
Автомобила е 2003г, автоматична 5 скоростна кутия, със сменено масло. При преминаване от 4та на 5та и обратно се усеща едно ритане и се чува потропване. Пуснах я на ръчен режим и колкото и пъти да сменях ръчно между тези предавки, толкова пъти се случи този проблем. При останалите скорости всичко е нормално, получава се само между 4та и 5та скорост.
Някой има ли идея какво може да е?
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Re: Автоматик - рита при превключване между 4та и 5та скорост
viewtopic.php?f=34&t=121731 - Колега тук има доста предложения ..
За всички, които карат автоматици препоръчвам смяната на софта на скоростите с по-нов! Не случайно е измислен нов, за да си нямата пеоблемите на колегата! Това малко извън неговата тема, но просто препоръчвам! Всеки колега, разполагащ с ГТ1 ДИС и малко умение може да свърши работа, включително и аз! След което поне веднъж годишно да се трият корективните настройки и да се правят пренастройки - също препоръчвам! Ще останете доволни!
- strahil95
- Потребител
-
- Кара: E 46 320D 03 Automatic
- Детайли за колата: 2003
Automatic
За всички, които карат автоматици препоръчвам смяната на софта на скоростите с по-нов!
Да споделя опит от днес - Използвам темата на колегата, защото проблема ми беше идентичен - година след смяна на масло и ресет (но не и soft update) започнах отново да имам подобни претрисания, придърпвания между 4/5 при около 2000 оборота.
Днес рано сутринта нещо ме ухапа коня, слязох в гаража и изпълних процедурата soft upgrade на EGS с DIS/GT1 както е препоръчал Slitter - хиляди благорарности. Дори използвах момента и направих DDE upgrade. Двете ми отнеха около час и половина с мотането, след което настройките се адаптират към стила на каране - затова първите няколко километра превключванията са по твърди.
Впечатление - колата се държи КОРЕННО различно - няма и помен от неадекватната реакция на скоростната кутия, никакви придърпвания притирсания и тн поне засега. По отношение на DDE - не виждам някаква разлика в поведението на двигателя, но и съм изминал само 50 километра.
Процедурата с DIS за EGS е описана подробно тук http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?p=12391503
Подобна е и за DDE но самия презапис програмиране отнема 4-5 пъти повече време.
Така че както каза Slitter намери някой с ДИС да го направи не е нищо страшно просто отнема време - и най добре е към акумулатора ти да е закачено зарядно по време на процедурата (то това си го пише в линка по горе). (Сега като гледам профила ти - програмирането не ти е чуждо, така че си ти)
4 мнения
• Страница 1 от 1