Проблем заключване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- attodorov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 323 CI
- Мечтае да кара: М5 (няма значение кой модел)
Проблем заключване
Здравейте колеги,
Четох темите за проблемните релета за централното, но искам да проверя дали все пак е това - проблема е следния - не иска да заключва от големия бутон на ключа - ключа не е ромб и е с 3 бутона - отклучване, заключване и багажник. В повечето теми за релетата проблема е с отключването но при мен то работи на 100 % винаги безотказано. Странното е , че понякога си и заключва без проблем (в 10 % от случаите) но нямам време да дебна при какви условия го прави - май като е по-топло или като съм разцъкал отключването преди това няколко пъти след отказ.
Под заключване разбирам заключване на централното и активиране на алармата (с фабрична аларма съм) при натискане на големия кригъл бутон за заключване от ключа. Като врътна кюча на вратата разбира се винаги бачка централното (с изключение на това, че алармата не се пуска). Мисля и една диагностика да пусна но ме съмнява това проблемче да се хване там.
Благодаря !
Четох темите за проблемните релета за централното, но искам да проверя дали все пак е това - проблема е следния - не иска да заключва от големия бутон на ключа - ключа не е ромб и е с 3 бутона - отклучване, заключване и багажник. В повечето теми за релетата проблема е с отключването но при мен то работи на 100 % винаги безотказано. Странното е , че понякога си и заключва без проблем (в 10 % от случаите) но нямам време да дебна при какви условия го прави - май като е по-топло или като съм разцъкал отключването преди това няколко пъти след отказ.
Под заключване разбирам заключване на централното и активиране на алармата (с фабрична аларма съм) при натискане на големия кригъл бутон за заключване от ключа. Като врътна кюча на вратата разбира се винаги бачка централното (с изключение на това, че алармата не се пуска). Мисля и една диагностика да пусна но ме съмнява това проблемче да се хване там.
Благодаря !
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Re: Проблем заключване
Имаш ли втори ключ да пробваш и с него? Може да имаш проблем със самия ключ, примерно бутона да не прави добър контакт. Имаше някакви теми за "обучаване" на ключовете, пробвай като за начало да го направиш това!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Колега, и при теб проблема мисля че е в релетата, те са два броя, едното отговаря за отключването, а другото за заключване.
Сигурно ти се е скапало релето за заключване, свали GM модула под жабката, отвори релетата и почисти контактите със ситна шкурка(600-800-1000 примерно) и пробвай дали ще заработят.
Друг проблем, да не би да ти е слаба батерията в ключа?
И с другия ключ ли не заключва? Пробвай, да не би проблема да е в самия ключ.
Сигурно ти се е скапало релето за заключване, свали GM модула под жабката, отвори релетата и почисти контактите със ситна шкурка(600-800-1000 примерно) и пробвай дали ще заработят.
Друг проблем, да не би да ти е слаба батерията в ключа?
И с другия ключ ли не заключва? Пробвай, да не би проблема да е в самия ключ.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
rve написа:Или пък батерията на ключа е пътник.
Като заминава батерията,прави такива мизерия..провери я

- attodorov
- кандидат ентусиаст
-
Колеги този ключ не е ли със самозареждаща се батерия? Ако е това веднага ще го чек-на.
мерси
мерси
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
attodorov написа:Колеги този ключ не е ли със самозареждаща се батерия? Ако е това веднага ще го чек-на.
мерси
Да така е, но и тя си има живот. Ако имаш втори пробвай с него.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега само не разбрах от текста горе,ключа ромбоиден ли е(по новия)?
- attodorov
- кандидат ентусиаст
-
Не е ромбоиден колега, от старите е. Сега като чета май излиза, че старите ключове им се сменя батерията - дори батерията я има като официална част в дару кар / вари, а новите са запечатани и се зареждат като вкараш ключа.
аз имам още 2 ключа но единия няма бутони (малък е такъв само за палене), другия са му изпокъсани малко копчетата (гумата отгоре) и не лови. този който си ползвам изглежда да е чистак нов.
Благодаря ви пак !
аз имам още 2 ключа но единия няма бутони (малък е такъв само за палене), другия са му изпокъсани малко копчетата (гумата отгоре) и не лови. този който си ползвам изглежда да е чистак нов.
Благодаря ви пак !
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Да колега на стария,батерията се сменя 

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Като взех колата имах същите симптоми и се оказа слаба батерия, смених я и няма ядове. Отиваш при часовникар да я смени и така или ще се оправи или отпада едно от предположенията 

Проблема е вътре в ключа бутончетата са с графитно покритие и от дълга употреба графита се изтрива и не дава хубав контакт, отвори го и почисти леко със спирт, ще се оправи за известно време. ако не намериш нови бутончета (не тези които са отгоре, а под тях) няма да се оправи работата, аз онзи ден се опитах да го побъгаря и сасипах ключа и се наложи днес да слагам допълнителна аларма
. Поне ми дават две години гаранция и няма да се ядосвам вече с проблемният ключ.

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
и аз имах същите проблеми- след смяна на батерията на ключа се оправи.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- attodorov
- кандидат ентусиаст
-
със смяна на батерийката всичко заспа, благодаря колеги. Може да се заключи темата
Интересното е, че тази батерия CR 2016 3V я взех за 2 лв от една железария, а в Дару струва 11 и нещо.

Интересното е, че тази батерия CR 2016 3V я взех за 2 лв от една железария, а в Дару струва 11 и нещо.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Много интересни неща има в тоя жувоот...
Извода е: за 11лв. си взимаш 5бр. батерийки и пиеш едно кафе

Извода е: за 11лв. си взимаш 5бр. батерийки и пиеш едно кафе

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2