проблем с фарове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330d '03
Детайли за колата: BMW 330d automatic year 2003 (facelift)

проблем с фарове

Мнение от White 330d » 05 Яну 2011, 20:35

Значи проблема е следния - когато запаля колата и включа фаровете, не прави теста да се вдигнат и свалят надолу. Прави го само ако сьм на контакт и си пусна фаровете, без да е запалена колата. Това се получи, след като си свалях фаровете. Преди да си ги сваля си правеше теста нормално, иначе вьтре копчето за регулиране си работи. Регулирам си ги нормално, вдигат се и се свалят равномерно, моторчетата си работят. Нямам ксенон, нито съм отварял фаровете да слагам angel eyes. Колата е face lift 330d търсих с търсачката и не открих никакъв такъв проблем.
Последна промяна White 330d на 21 Яну 2011, 21:11, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Re: проблем с фарове

Мнение от Сладур1 » 06 Яну 2011, 4:20

защо си мислиш,че имаш проблем?! В момента който запалиш колата,трябва много бързо да вкл. фаровете за да видищ,че прави теста. :) струва ми се и ,че като са вдигнати фаровете отвътре от копчето,и се забелязва повече теста вечерта.

Потребител
Аватар
Кара: 328
Мечтае да кара: М3

Мнение от 4ocolate » 06 Яну 2011, 9:40

колега откачи за малко акумулатора, може и да се оправи.
http://vbox7.com/play:e3263c21 - баи ганьо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 06 Яну 2011, 10:49

White 330d написа:значи проблема е следния когато запаля колата и включа фаровете не прави теста да се вдигнат и свалят на долу- прави го само ако сьм на контакт и си пусна фаровете без да е запалена колата това се получи след като си свалях фаровете преди да си ги сваля си правеше теста нормално иначе вьтре копчето за регулиране си работи регулирам си ги нормално вдигат се и се свалиат равномерно моторчетата си работят нямам ксенон нито сам отварял фаровете да слагам engle aice колата face lift 330d тьрсих в тьрсачката не открих никакьв такьв проблем

Този тест не е ли само ако имаш автоматично нагласяне на височината. А ако имаш такъв защо имаш и копче за нагласяне на височината. Аз примерно си го виждам тест-а, ама нямам никакви врътки за нагласяне на нищо :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Яну 2011, 11:02

Shamanek написа:
White 330d написа:значи проблема е следния когато запаля колата и включа фаровете не прави теста да се вдигнат и свалят на долу- прави го само ако сьм на контакт и си пусна фаровете без да е запалена колата това се получи след като си свалях фаровете преди да си ги сваля си правеше теста нормално иначе вьтре копчето за регулиране си работи регулирам си ги нормално вдигат се и се свалиат равномерно моторчетата си работят нямам ксенон нито сам отварял фаровете да слагам engle aice колата face lift 330d тьрсих в тьрсачката не открих никакьв такьв проблем

Този тест не е ли само ако имаш автоматично нагласяне на височината. А ако имаш такъв защо имаш и копче за нагласяне на височината. Аз примерно си го виждам тест-а, ама нямам никакви врътки за нагласяне на нищо :dunno:

Колега този "тест" ,мисля го имат всички.Ръчното наглясане на фаровете с врътката е само при автомобили,които нямат нивомат ,който е допълнителна система ,която мисля е вързана към окачването и затова се "самонаглясят".При тях,има една допълнителна позиция на лайт модула - наляво в позиция "А"(ауто).
По "проблема",това което аз съм забелязал е "теста" го прави в момента,в който пуснеш на габарит.На мен ми се е случвало на запален автомобил да не прави "теста",но не мога да се сетя защо,мисля имаше някаква зависимост.Предполагам някой от колегите ще каже.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 06 Яну 2011, 11:26

Колега, местенето на фара става още като дадеш на габарит, най-лесно може да видиш дали се движат, като врътнеш копчето на фаровете в крайно дясно положение и след това дадеш на контакт. Застани пред някоя стена и ще видиш че се регулират.

Gqbriel
Колега този "тест" ,мисля го имат всички.Ръчното наглясане на фаровете с врътката е само при автомобили,които нямат нивомат ,който е допълнителна система ,която мисля е вързана към окачването и затова се "самонаглясят".При тях,има една допълнителна позиция на лайт модула - наляво в позиция "А"(ауто).
По "проблема",това което аз съм забелязал е "теста" го прави в момента,в който пуснеш на габарит.На мен ми се е случвало на запален автомобил да не прави "теста",но не мога да се сетя защо,мисля имаше някаква зависимост.Предполагам някой от колегите ще каже.

Автоматичното регулиране на фаровете е на коли със заводски вграден ксенон, тези които нямат ксенон от завода, са със ръчно регулиране от врътката.
И позицията "А" (Ауто), на ключа за фаровете е за автоматично включване на фаровете при намалена светлина. Няма нищо общо с регулирането на фаровете.
Примерно караш през деня, включил си фаровете на позиция "А" и те не светят...влизаш в тунел и те святкат...абе полезна екстра от Март до Октомври.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 06 Яну 2011, 11:47

Ако не се бъркам, при разкачането на фаровете се записва грешка в компа, пробвай на читава диагностика АКО излезе грешка да я изтрият :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 06 Яну 2011, 11:54

yellowsubmarine написа:Ако не се бъркам, при разкачането на фаровете се записва грешка в компа, пробвай на читава диагностика АКО излезе грешка да я изтрият :winky:

Абе може и номера с акумулатора,и пак би трябвало да ресетне :)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 06 Яну 2011, 14:09

Gqbriel написа:
yellowsubmarine написа:Ако не се бъркам, при разкачането на фаровете се записва грешка в компа, пробвай на читава диагностика АКО излезе грешка да я изтрият :winky:

При разкачане на акумулатора записва грешка в АБСа понякога :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 06 Яну 2011, 14:13

yellowsubmarine написа:
Gqbriel написа:

При разкачане на акумулатора записва грешка в АБСа понякога :mhihi:

Ти сега нарочно ли го правиш а :mhihi: :OT:
:yes:

Е добре де добре,да отиде да го закачат за евентуални грешки :) записани

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 06 Яну 2011, 20:02

Аз като слагах ксенона не направи грешка :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 06 Яну 2011, 20:39

S7 написа:

Аз като слагах ксенона не направи грешка :paranoid:

Аз като слагах ангелите+ксенона се наложи да се разкачат фаровете, след 2 седмици ходих на диагностика (ДИС) за не знам какво беше и излезе, че имат грешка заради разкачането, не съм забелязал дали жужеше моторчето за нивелирането. Просто споделям опит :smoke:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330d '03
Детайли за колата: BMW 330d automatic year 2003 (facelift)

Мнение от White 330d » 17 Яну 2011, 22:56

малко кьсно пиша значи колкото и бьрзо да си пусна фаровете не прави теста.. не че е толкова голям проблем но ме дразни че го правеше преди да ги сваля и се опитвам да разбера сега какво се получи.. ще пробвам с диагностика да не би да има грешка..това с акомулатора го избягвам :)мерси за мненията ще пиша за резултата от диагностиката ако няма грешка ми е интересно защто не го прави:))

Назад към E46