Колата ми се запали!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Колата ми се запали!

Мнение от shm3nt1 » 27 Дек 2010, 17:16

Възможно ли е да стане късо и да се запали кола, която не е карана около месец !? Очевидно да! Така ми казаха от пожарната, така ми казаха и в сервиза!! Обаче аз не мога да се примиря с това !?!? Имам 320d e46! От ляво на волана самото табло както и жабката, всичко това е стопено! Обяснението - платката, която е за управление на светлините дава на късо и се възпламенява от там жичките и таблото !??! и това на кола в покой, която не е карана месец !??! Централнато конзола както и компютъра не са засегнати, оправих я сега да чукна на дърво е като нова, само че всичко вътре мирише на изгоряло и идея си нямам как да я махна тази миризма и струва ли си да претапицирам салона !??

@ Въпроса ми е някой чувал ли е нещо подобно да се случи. Вие как си го обяснявате !? И ако знаете как да се справя с тая миризма, малко акъл да дадете, цена няма да имате ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: Колата ми се запали!

Мнение от kriso85 » 27 Дек 2010, 19:56

За миризмата - пране на салон, мокет (най-вече него, поема много сериозно) и таван.
Даже може няколко пъти пране и доста ароматизатори Ареон Кен.

За жиците - нямам представа
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 27 Дек 2010, 20:02

Ако пожара е отвътре-навън,трябва да е нещо което е дало накъсо,всичко е възможно след като има ток :yes:
За миризмата пране с хубави препарати има такива къде остават трайно в тапицерията :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 27 Дек 2010, 21:08

нали уж 15 мин след като се заключи колата и целият ток спира?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 27 Дек 2010, 21:14

Сладур1 написа:нали уж 15 мин след като се заключи колата и целият ток спира?

То си е и така..Явно колегата е имал някакъв проблем и колата не е заспивала и от там идва поблема :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 27 Дек 2010, 21:16

Няма такива филми, има си точки в инсталацията на автомобила с постоянно напрежение, а това, че колегата досега не е чувал кола да се запали от проблем с инсталацията, то това не е нещо ново или необичайно, случва се не толкова рядко.
only rear wheel drive

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 27 Дек 2010, 21:38

Според мен е възможно да се запали защото може би е имало нещо което е тляво (и дори и да приемем факта че тока се гаси сам по колата(на което аз нещо не съм привърженик)се е възпламенило и от там е дошъл проблема.
Не случайно на състезателните коли слагат ключ-маса точно с такава цел да се прекъсне напрежението и да не се запали нещо по автомобила.
П.П.Най-малкото се замислете ако тока се гаси на 100% кое кара алармата да се включва сама при проблем понеже и тя черпи ток от акумулатора :!:
П.П.1 Колега както казаха и другите няколко пъти изпери всичко особенно таван и мокет и я остави на проветриво място да изсъхне,даже може и да оставиш препарата да подейства няколко часа преди да се изплакне и много ароматизатори в колата на куп да се "напои" вътре!
Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 27 Дек 2010, 22:30

Не е изключено и до някой от модулите да е стигнала вода и от там да е станало късо.
А и може и някой гризач да е проникнал вътре в купето, имало е такива случаи.
Но със сигурност не е умишлено, ако беше нямаше да можеш да я оправиш :confused:

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Дек 2010, 22:48

много странно как се е запалила така :roll:
това с какви бушони е било ... на мен ми се запали Е36-цата в движение, но успях бързо да измъкна разтопения (турски или китайски) бушон на един светфар :mhihi:
кабелите от ключа за светлините до бушоните и фаровете бяха стопени, а ако беше продължило още малко не ми се мисли какви поражения щеше да има

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 27 Дек 2010, 22:50

На пълно е възможно. През пролетта отидохме с жена ми на гости при едни приятели в Кюстендил, до там карах на фарове. В момента в който пристигнахме и загасих фаровете , загасих двагателя и извадих ключа. Така се запали лайт модула, почна една смрад на бакелит да извира от всякъде около махагончето на лайт модула, че си казах край колата изгоре. няма и за 10 -15с. клемата на акумулатора я бех махнах. Някъде в мазето е лайт модула, направо се е стопил в средата, все едно съм го гръмнал с некои пистолет.
До лайт модула стига постоянно ток.

кандидат ентусиаст
Аватар

странно

Мнение от Bavaro » 27 Дек 2010, 23:13

колеги значи случи се следното изгасям си колата отивам до фитнеса час и полвина , след тва се вращам гледам дисплея на таблото който показва изминатите километри свети ?? не показва нищо нито цифри нищо само свети ключа за фаровете и той си свети все едно сам дал на контакт но нищо друго не свети , паля , гася, заключвам, отключвам пак си свети и неще да си угасне , махнах клемата на комулатора слагам я пак сащата работа сега в момента долу пред блока пак си свети предпразнично :dunno:
аз се съмнявам от някаде да се е стекла вода и да е укасило нещо др неми идва на ум кво ще кажете вие :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 27 Дек 2010, 23:25

Аз също съм съгласен че е възможно да се запали сама при наличието на дадена повреда.За БМВ не съм чувал да имат честа такава слава но за Опел Тигра специално е много често явление поради шепа неподходящи по големина кабели на дизаинерите след определени години експлоатация явно се запалват.Знам за поне 10 запалили се тигри отсамосебе си :OT: Относно бмв-тата знам една слаба връзка която бавно но сигурно ден след ден и евентуално може да направи беля и това е плюса на задните стопове.Има теми за тях и е хронично при всички е46-ци независимо дали са феис или не.Първият признак е че стоповете започват да светят по слабо и това заначи че едната от клемите бавно но сигурно си топи буксата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 28 Дек 2010, 1:29

Естествено, че до лайт модула стига постоянно ток .. а и зад малката жабка отпред има жици и релете бол. :OT: Малко офф, но днес докато си чистех колата от сняг, ми направи впечатление, че едно от първите места въху които капе вода сняг е именно лайт модула :| Иначе колега, за миризмата - ако е имало сериозно запалване с яко дим спасението е смяна на каквото можеш да си намериш по моргите. Само с пране е трудна работа, дори и с най- агресивните препарати (има едни с пяна които уж "изсмукват" мръсотията) пак ще се усеща :(
Успех колега, явно човек винаги трябва да има едно наум и за ел. инсталацията ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 28 Дек 2010, 10:04

ходи на някоя добра автомивка .
след 1-2 качествено изпиране и много много проветряване ,ще се отмирише горе доло
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 28 Дек 2010, 10:15

Колега, не се лъжи сега да переш колата! Освен ако нямаш топъл гараж. Последствията от пране в момента ще са пагубни! Ще стане още по лошо. Понеже няма как да изсъхне в този студ и ще се вмирише. А вмирише ли се един път, тогава вече няма оправия. Колкото и да се старят на автомивката пак ще си остане влажна тапецерията и мокета.

Следваща

Назад към E46