Тресе генерацията след меката връзка.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d Touring '00
Мечтае да кара: Самолет...

Тресе генерацията след меката връзка.

Мнение от plamsy_8805 » 26 Дек 2010, 0:34

Здравейте, преди 2 дни ми се скъса търбата точно преди първия катализатор, закарах я в един сервиз за гърнета в Бургас да я оправят обаче се оказа че колата ми няма мека връзка :roll: /казаха ми че преди като са изтрамбушвали катализаторите най вероятно са я махнали/ ..както и да е. Казах им да сложат една нова мека връзка и да заварят тръбата където е била скъсана - цялата работа 100 лева. След 2 часа отиам да я зема качвам се паля я всичко нормално но колата беше топла. На другата сутрин като я запалих се усеща шум в купето, слязах гледам ауспуха тресе се адски много имам чувството че ще се разпадне, след като позагря малко и оборотите и станаха около 830 всичко се нормализира. Като гледам всичко си е направено както трябва, ама от какво се получават тез вибрации на цялата генерация след меката връзка..не знам :oops: Пробвах и при по високи обороти пак всичко е нормално. Тресе генерацията единствено когато колата е студена и оборотите са около 930. Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели как го е решил, защото незнам какво да правя. Колата е 320д 136 коня, туринг. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Re: Тресе генерацията след меката връзка.

Мнение от dobromir » 26 Дек 2010, 0:43

Колега къде ходи да ти я оправят генерацията в Бургас ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamsy_8805 » 26 Дек 2010, 0:46

До Старата гара - под моста за кв.Победа. Незнам точно как се казва сервиза.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dobromir » 26 Дек 2010, 0:50

Аха еми огелпали са нещо да ти кажа щом симптомите са започнали след ремонта на генерацията значи, търси си проблема там или в понеделника отиди пак там и им кажи да я видят . :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamsy_8805 » 26 Дек 2010, 0:53

Аз, че ще им я закарам в понеделник е ясно, ама знаеш ли ги ква ще я направят пак :mhihi: :mhihi: :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 26 Дек 2010, 0:55

Затова ще им висиш на главите :mrgreen: веднъж са омазали нещо и ще гледаш да няма втори път :D
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dobromir » 26 Дек 2010, 0:57

Колега ако искаш пиши ми на лично да те закарам при един мой познат до мола в БУргас ако ги знаеш тези гаражи за ауспуси :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamsy_8805 » 26 Дек 2010, 0:58

Zagy, интересното е че го прави само когато е студена и държи по високи обороти. Там около 930 ли са не знам точно. При всякакви други обороти на двигателя си е нормално. :roll: :roll: :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamsy_8805 » 26 Дек 2010, 1:00

dobromir написа:Колега ако искаш пиши ми на лично да те закарам при един мой познат до мола в БУргас ако ги знаеш тези гаражи за ауспуси :yes:

Знам ги колега аз даже първо мислех да ходя там ама един приятел ми ги похвали тез е бачкали хубаво и ..така :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 26 Дек 2010, 1:09

Zagy написа:Затова ще им висиш на главите :mrgreen: веднъж са омазали нещо и ще гледаш да няма втори път :D

:OT:
Zagy аз така исках да им виса и шефката която беше там ми каза че било забранено!Това става когато ми сменяха двата термостата!Така че на тия гаражните сервисчета може да му висиш на главата ама на тия по големите сервизи директно те гонят от мястото където извършват ремонта по колат :mhihi: а!
ИзображениеИзображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 26 Дек 2010, 1:19

plamsy_8805 написа:Zagy, интересното е че го прави само когато е студена и държи по високи обороти. Там около 930 ли са не знам точно. При всякакви други обороти на двигателя си е нормално. :roll: :roll: :roll:

Може би има някакво посукване на генерацията... при студен мотор вибрациите са повече и може да влиза в резонанс, знам ли... Виж как ще е след като идеш втори път при тях и не си спестявай обясненията - кажи си всичко :yes:

shark1986 - ми мен досега не са ме гонили от сервиз, но все пак гледам да не нахалствам излишно че майсторчетата се нервят и може да си го изкарат на колата...
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamsy_8805 » 26 Дек 2010, 1:21

Zagy написа:
plamsy_8805 написа:Zagy, интересното е че го прави само когато е студена и държи по високи обороти. Там около 930 ли са не знам точно. При всякакви други обороти на двигателя си е нормално. :roll: :roll: :roll:

Може би има някакво посукване на генерацията... при студен мотор вибрациите са повече и може да влиза в резонанс, знам ли... Виж как ще е след като идеш втори път при тях и не си спестявай обясненията - кажи си всичко :yes:

shark1986 - ми мен досега не са ме гонили от сервиз, но все пак гледам да не нахалствам излишно че майсторчетата се нервят и може да си го изкарат на колата...

Да точно все едно влиза в резонанс.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 3-ka `02g
Мечтае да кара: BMW 3-ka `09g

Мнение от L0ReNz0_ » 26 Дек 2010, 15:08

и аз имах подобен проблем колега, беше се прецакала оригиналната мека връзка и ми сложиха някъф ментак за 25лв и като излязох от сервиз-а веднага ми направи впечатление,че нещо не е както трябва. ест се върнах на минутата отново и единия проблем се оказа че новата мека връзка е малко по-голяма от оригиналната и опира в една от корите. поизкривиха малко ламарината така, че да не опира и си тръгнах. на другия ден като беше студена, имах вибрации подобни на твоите. отидох пак и майстора ми вика, че за него това не е проблем, след малко разправии друг майстор се зае с колата, качиха я на стенд и човека веднага видя каде е проблема. ставаше въпрос за единия държач на гърнето. беше много стегнат. разхлаби го малко с 1 отверка и нещата се оправиха, поне при мен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamsy_8805 » 27 Дек 2010, 0:24

Днес ходих при тях, гледам нагряваха нещо отдолу кво правиха и пак нищо не направиха :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Казаха ми утре сутринта да я закарам пак че да видим :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dobromir » 27 Дек 2010, 0:31

Смятай хаха

Следваща

Назад към E46