проблем с климатроника

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с климатроника

Мнение от dorian82 » 16 Дек 2010, 22:24

колеги днес карах колата на диагностика и ми казаха 4е имам някакъв сензор за вредни емисии прекъснат става въпрос за вентилацията в купето някои знае ли каде се намира този сензор колата е е46 318 2000г причината заради която закарах колата на диагностика е че някакво моторче остава да работи в управлението на климатроника след като е изгасена и ключа е изваден мерси предварително на всички

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: проблем с климатроника

Мнение от S7 » 16 Дек 2010, 22:32

Tова моторче мисля че охлаждаше управлението на климатроника от загряване,нормално е да остава да работи след изкл. на двигателя :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 17 Дек 2010, 0:46

dorian82 написа:колеги днес карах колата на диагностика и ми казаха 4е имам някакъв сензор за вредни емисии прекъснат става въпрос за вентилацията в купето някои знае ли каде се намира този сензор колата е е46 318 2000г причината заради която закарах колата на диагностика е че някакво моторче остава да работи в управлението на климатроника след като е изгасена и ключа е изваден мерси предварително на всички

Това е AUC сензора и служи за управление на клапата за вътрешен и външен въздух т.е мери вредните емисии и когато те са над допустимите затваря автоматично клапата, но задължително трябва да е на положение копчето с буквата А.
Вентилаторчето което е в самото управление служи не да охлажда управлението а да помага на датчика за температурата в купето по бързо и точно да отмери температурата като постоянно това вентилаторче прави така че въздуха в купето да минава през датчика казано по просто.

AUC сензора се намира от дясно /посока на движението/ на радиатора горе високо и е една черна правоъгълна кутиика в която влиза букса с четири кабела.

ето го как изглежда въпросния сензор
http://kachi-snimka.info/images/viu1292536679c.jpg
ето къде се намира
http://blog.bavauto.com/wp-content/uplo ... /fig71.jpg

Потребител
Аватар

Мнение от dorian82 » 17 Дек 2010, 7:51

мерси за точния и изчерпателен отговор :bchug: :bchug:

Назад към E46