Service Engine Soon светлина на таблото!?!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Service Engine Soon светлина на таблото!?!?
скоро ми светна лампата на двигателя. Колата е bmw 316 2000г. 1.9 двигател има газов инжекцион Fobos. При запалване докато е на бензин е нервна... оборотите падат, като прехвърли на газ се стабилизират. Ако върна на бензин веднага след това оборотите пак играят. Когато се покара 5 минути оборотите застават на 1000 (като я карам на бензин, на газ няма проблем от самия преход натам). Понякога натискам съединителя но оборотите остават 2500-3000 (рядко..., незнам дали това има връзка с проблема но да си кажа). Когато се отвори капачката на двигателя при работещ двигател колата дърпа въздух и огасва (това е от известно време но лампата свети само от два дена). Казаха ми че дюзите може да са ми запушени... обръщам се към вас ако някои се е сблъсквал с такъв проблем или ако може да ме насочи и да ме посъветва нещо. Благодаря Ви предварително!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Service Engine Soon светлина на таблото!?!?
диагностика...
Re: Service Engine Soon светлина на таблото!?!?
Щом дърпа от капачката и гасне смени клапана на картерните газове - объркано газоразпределение и оттам погрешно се изчислява сместта. В компа е записала грешка за проблем със 1ва сонда, ама е лъжлива! Сменяш, чистиш грешките и си готов! Ако и след тая манипулация има проблеми, пиши, ама не ми се вярва!
3 мнения
• Страница 1 от 1