Грешка с нивото на бензин в резервоара
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Грешка с нивото на бензин в резервоара
Лятото останах на магистрала Тракия на Нови Хан без бензин,при условие,че дори не беше светнала жълтата лампа и според бордкомпютъра имах над 100км!По темата за грешки на нивата в двата резервоара е писано много,но странното е,че компа греши само когато наливам от Еко-кинитрон 100,независимо от коя тяхна бензиностанция!Винаги се изненадвам от количесвото което трябва да сипя до пълен резервоар!Над 5 литра е разликата между това,което си мисля че имам в резервоара според стрелката и налятото!Проблем няма ако сипвам от ОМВ и др,но с кинитрона върви най-добре!Нормално е да помисля,че лъжат колонките,но защо датчика на таблото също греши?!Пак казвам-датчика не греши,ако сипвам друг бензин!Някакви идеи?
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Грешка с нивото на бензин в резервоара
Извода е един сменяи този кинитрон,сипват ти яко въздух,не че и другите не са измамници ама поне го наваксват с някви добавки и вода,а също така може да си погледнеш поплавака в резервоара да не е зациклил нещо и да отчита че има бенз 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Грешка с нивото на бензин в резервоара
Проблем няма нито с поплавъка,нито със стрелката,нито с бордкомпютъра,ако сипвам друг бензин от друга верига бензиностанции.Въпроса ми е дали някой колега е наблюдавал същия феномен!Не знам как може определен бензин да побърква така системата на колата!А иначе с кинитрон 100 най-добре върви и въобще нямаше да занимавам колегите с проблема,ако не беше така!
3 мнения
• Страница 1 от 1