Колеги помогнете непонятен шум от двигателя!!!!!!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- toyo_bg
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46 318i , E90 320i
- Мечтае да кара: E92 M3
Колеги помогнете непонятен шум от двигателя!!!!!!!!
Здравеите Колеги!Аз съм нов в този форум!В момента съм в Англия и се сдобих с 318i 1999-2000г.При закупуването му получих пълна сервизна книжка със всички сменени консумативи.Не сам почитател на колите с десен волан но тази ми хвана око като цена и визия!Та да премина към проблема,чува се едно чаткане от предната долна час на двигателя близо до демферната щаиба!когато се вкара двигателя в обороти кам 2500-3500 се чува усилване на чаткащият звук!Откарах я на сервиз че имаше теч на масло от О-ринга до масеният филтур пак и да сменят маслото и се консултирах със маистора на сервиза и тои ми каза до колкото го разбрах,че някакав (основен лагер)което не знам какво ще рече би трябжало да се смени и ми каза да не форсирам колата като реша да се пребирам в БГ ако не се смени!Тъй като за смяната му ше ми удерат кожата и доре не го разбрах какав лагер по точно бихте ли ми помогнали с мнение по вапроса ми!Притеснява ме дали ще ме изкара до БГ или майстора нарочно ми налива напрежение, за да може да ми вземе паричките!Извинявам се предварително ако подобна тема е била разисквана вече но сам поставен пред дилема!Мерси колеги предварително
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Колеги помогнете непонятен шум от двигателя!!!!!!!!
Колега сбъркал си раздеа, колата ти е Е46 щом е 99-2000г.

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Здравей колега,
първо уточни каква е точно колата Е36 или Е46 - това с годините е малко
условно , защото може да са те излъгали.
Основните лагери са долу на коляновия вал и се отваря двигателя за да се сменят.
Така през екрана не бих рискувал да ти дам какъвто и да е съвет - трябвало е да помислиш преди
да купиш колата и евентуално да си предвидиш ремонта.
Съветвам те да отидеш на друго място и да чуеш друга "диагноза".
първо уточни каква е точно колата Е36 или Е46 - това с годините е малко
условно , защото може да са те излъгали.
Основните лагери са долу на коляновия вал и се отваря двигателя за да се сменят.
Така през екрана не бих рискувал да ти дам какъвто и да е съвет - трябвало е да помислиш преди
да купиш колата и евентуално да си предвидиш ремонта.
Съветвам те да отидеш на друго място и да чуеш друга "диагноза".
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- toyo_bg
- Потребител
-
Извинявам се за недооточнението колата е Е46 , 318i 1999г. Закарах колата на друг маистор и тои ми каза че са лагерите на коляновия вал при положение,че дори не я закачи нито на стенд нито свали ремъците!звукът е като притракване идваща някаде от долната част на двигателя като се вкара колата кам 2500-3000 оборота.На око и ухо така да се каже идва някаде от долната обтяжна шаиба.Има ли вариянт долмият обтяжник така да го нарека да е с разбит лагер и от него да притраква!Проблемат е че сам в Англия и ми предстои прибиране до БГ.И с тези калпави майстори тук.Аз мислех че в БГ се срещат само калпави майстори.Един от Майсторите ако мога да го нарека ми каза че смяната им била трудоемка и тнт и щяло да ми струва кам 400 паунда та и повече
или казано в бг пари 800 лв и повече.Ако трябва да кача клипче, де да зная поне да се чуе самият звук!Всякакви мнения ще са ми от полза очаква ме доста дулълаг път до БГ кам 3000 и отгоре километра!Мерси предварително
или казано в бг пари 800 лв и повече.Ако трябва да кача клипче, де да зная поне да се чуе самият звук!Всякакви мнения ще са ми от полза очаква ме доста дулълаг път до БГ кам 3000 и отгоре километра!Мерси предварително

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега , пак ти казвам - няма как да ти помогнем през монитора...
Шума може и от долната ролка да е, и от водната помпа (и тя е долу),
а може и наистина да са основните лагери...
Щом двама майстори ти казват едно и също нещо, може наистина да са прави.
Моят съвет е да не тръгваш на такъв дълъг път с непроверена кола.
Шума може и от долната ролка да е, и от водната помпа (и тя е долу),
а може и наистина да са основните лагери...
Щом двама майстори ти казват едно и също нещо, може наистина да са прави.
Моят съвет е да не тръгваш на такъв дълъг път с непроверена кола.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Колега, ти само по визия ли реши да взимаш точно тази кола 

- H2O
-
Човека не иска упреци,а съвет!!!yellowsubmarine написа:Колега, ти само по визия ли реши да взимаш точно тази кола
- toyo_bg
- Потребител
-
Здравей колега (yellowsubmarine) малко пояснения по вапроса ти за това дали съм я купил заради визията.Аз карам из Англия камйони,обикалям доста и един ден видях в един двор колата (БМВ 318i E46) да се продава но нямаше цена.Спрях да попитам собственика.Той ми обяви цена от 1200 паунда аз за дребни почти незначителни проблемчета успях да му я сваля на 800 паунда.Проблемите на колата бяха (задни дискове поизтъркани,дрънчене от средното гърне и може би заради това не сам чул шума от двигателя!Плюсът на колата беше че е с чисто нови гуми 245/45/17" със пълна сервизна история и книжка на БМВ.Покарах я 2-3 километра в същия ден и след 2 дни си взех един почивен ден и отидох да я взема!Не мисля че в БГ мога да си купя такава кола за 1600-1700 лв.Но както и в моя случай и в наи добрата зделка при покупка на кола втора ръка не можеш да си на 100% сигурен.Появи се това ричаткване затова помолих за мнение и благодаря на всички които са писали по вапроса ми.Ще търся някои читав майстор.
Пусни клипче
Може някой по него да успее да ти помогне, поне шанса е по-голям 
П.С. Офертата, която си чукнал, въпреки ремонта, който не се знае какъв ще е, е топ, поздравления

П.С. Офертата, която си чукнал, въпреки ремонта, който не се знае какъв ще е, е топ, поздравления

Последна промяна uCnaHeTcA на 15 Ное 2010, 0:46, променена общо 1 път
- toyo_bg
- Потребител
-
Мерси колега (H2O) и моралната потдръжка е от значение x10! 

- toyo_bg
- Потребител
-
За утре това ще ми буде първата задача!Да направя едно клипче пак дано да може някои да ми помогне!
- toyo_bg
- Потребител
-
мерси колега (uCnaHeTcA) какво пиеш да почерпя! 

- toyo_bg
- Потребител
-
Колеги това е клипче на двигателя ми!Тук ясно се чува причаткването.Тракането се чува между 2500-3200 оборота някаде след което приглъхват и към 4000-4500 изчезват.Интересното е че причаткването спира веднага щом махна крака от педала на газта.Надявам се някои да даде мнение!Мерси предварително http://www.youtube.com/watch?v=Os0f0UGT2Vg
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Така трудно може да се определи
, цял мотор за тая кола можеш да намериш за 500лв. в България, така, че зделката е успешна.
Можеш да рискуваш да я докараш на ход, сипи някаква добавка за оплътняване в маслото и виж дали ще изчезне шума.
На какъв пробег е тоя мотор?
Трябва да е карана без масло за да стопи основните лагери
Ролка не е със сигурност, но за твое спокойствие, можеш да откачиш пистовия ремък и да я запалиш за малко да провериш дали шума ичезва.
Като казвам малко, наистина малко защото водната помпа се върти от него и ще прегрее много бързо, не повече от 1 минута я дръж запалена без ремък, а и по студеничка го прави опита.
Така ще изключиш всички неща които се въртят от него, въпреки, че при тях няма какво да чука, ако има нещо то би трябвало да стърже.

, цял мотор за тая кола можеш да намериш за 500лв. в България, така, че зделката е успешна.
Можеш да рискуваш да я докараш на ход, сипи някаква добавка за оплътняване в маслото и виж дали ще изчезне шума.
На какъв пробег е тоя мотор?
Трябва да е карана без масло за да стопи основните лагери

Ролка не е със сигурност, но за твое спокойствие, можеш да откачиш пистовия ремък и да я запалиш за малко да провериш дали шума ичезва.
Като казвам малко, наистина малко защото водната помпа се върти от него и ще прегрее много бързо, не повече от 1 минута я дръж запалена без ремък, а и по студеничка го прави опита.
Така ще изключиш всички неща които се въртят от него, въпреки, че при тях няма какво да чука, ако има нещо то би трябвало да стърже.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Тоя шум според мен е някакъв паразитен... на мен поне ми звучи все едно някакво парче метал или ламарина влиза в резонанс и чука някъде...
Si non confectus, non reficiat.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2