Електрическа перка на 320i '99
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Електрическа перка на 320i '99
Здравейте колеги,
Първо да кажа, че прочетох всичко, което намерих във форума по въпроса, но не открих конкретно решение. Та към проблема: перката на радиатора и климатика (тя е една за този модел) започна да работи непрекъснато дори и когато колата не е на контакт. Климатикът на колата работи, проверявах я за завишено налягане в климатичната система и наличие на фреон и казаха, че е ОК. Правиха и диагностика в не оторизиран сервиз и казаха, че 99% е ел. модула на самата перка. Която комплект струва 758лв нова. Намерих 2-ра употреба перка, но не стана. След като я включиха в буксата перката не се въртеше непрекъснато, но климатика не духаше студено, а само се чуваше компресора че работи.
Молбата ми е да препоръчате сервиз/човек в СФ, който знае за какво става въпрос и може да закачи и изтества перката с всичките й скорости. Също така, ако някой има такава перка да казва на ЛС. Ще пусна обява и в "Купува".
Благодаря предварително.
Първо да кажа, че прочетох всичко, което намерих във форума по въпроса, но не открих конкретно решение. Та към проблема: перката на радиатора и климатика (тя е една за този модел) започна да работи непрекъснато дори и когато колата не е на контакт. Климатикът на колата работи, проверявах я за завишено налягане в климатичната система и наличие на фреон и казаха, че е ОК. Правиха и диагностика в не оторизиран сервиз и казаха, че 99% е ел. модула на самата перка. Която комплект струва 758лв нова. Намерих 2-ра употреба перка, но не стана. След като я включиха в буксата перката не се въртеше непрекъснато, но климатика не духаше студено, а само се чуваше компресора че работи.
Молбата ми е да препоръчате сервиз/човек в СФ, който знае за какво става въпрос и може да закачи и изтества перката с всичките й скорости. Също така, ако някой има такава перка да казва на ЛС. Ще пусна обява и в "Купува".
Благодаря предварително.
жената е като чук - може да се ползва за много неща, но най-вече е за чукане ...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Електрическа перка на 320i '99
Колега, аз смятам да разкостя един ел. модул и да видя кой от елементите е дал фира. Ще го сменя и ще видя дали мога да съживя модула. И при мен стана същия проблем.
Последна промяна Zagy на 11 Ное 2010, 23:30, променена общо 2 пъти
Si non confectus, non reficiat.
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Zagy написа:Колега, аз смятам да разкостя един ел. модул и да видя кой от емелентите е дал фира. Ще го зменя и ще видя дали мога да съживя модула. И при мен стана същия проблем.
И аз съм с същият проблем. Ако откриеш как да го съживиш пиши.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Zagy написа:Колега, аз смятам да разкостя един ел. модул и да видя кой от елементите е дал фира. Ще го зменя и ще видя дали мога да съживя модула. И при мен стана същия проблем.
Zagy, доста ще ти е трудно разкостването както го наричаш защото платката на модула е залята със смола и когато започнеш да я махаш по механичен път, а то друг няма заедно със заливката излизат и елементи от платката които без схема на модула ще ти е трудно да наредиш пак по местата им / да ги запойш/, но пробвай може да успееш аз така оправих един таралеж той е по същия начин залят, а при него изгаря един транзистор който струва стотинки, но немеца го е залял за да си купиш направо нов.
- Zagy
- нафтения
-
Ами ще я мъча - взел съм един дремел и цял куфар накрайници - малко по малко ще оголя платката и елементите. Най-добрия вариант ще е ако при самото отваряне се види кое е изгоряло - така няма да се занимавам излишно, а ще се концентрирам точно върху проблема.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Zagy
- нафтения
-
Брех.... големите спойки изглеждат адски груби...
Ванка - това ли е модула, който ще ми дадеш?

А как си карате колите като имате същия проблем ?
Защото аз паля, отварям капака вкарвам буксата на перката и тръгвам. После спирам отварям капака вадя буксата на перката, гася колата - та системата не е оферта хич, но иначе ме грози или прегряване или падане на акумулатор ...

жената е като чук - може да се ползва за много неща, но най-вече е за чукане ...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Zagy написа:Брех.... големите спойки изглеждат адски груби...
Това е, но пак казвам - това е управлението на колега от форума закупил китайска перка, сдала багажа след около 2 месеца...
OMG написа:А как си карате колите като имате същия проблем ?Защото аз паля, отварям капака вкарвам буксата на перката и тръгвам. После спирам отварям капака вадя буксата на перката, гася колата - та системата не е оферта хич, но иначе ме грози или прегряване или падане на акумулатор ...
При теб перката не спира да върти ли, колега?
Да, перката при мен върти непрекъснато 

Купих нова перка не оригинална - марка нещо си international за 370лв и проблема се оправи.
Поздрави на всички отзовали се.
Поздрави на всички отзовали се.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Не искам да съм лош пророк, но до 3 месеца след първото сериозно затопляне на пролет ще пишеш пак в тази тема...сега зимата няма да имаш проблеми, но вдигнат ли се както трябва температурите...китаеца ще се предаде, колега (пробвано от доста колеги във форума!) 

- Zagy
- нафтения
-
Намерете ми перка с прееб@но управление
Искааам!

Искааам!

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст