Проблем спирачки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем спирачки
Колеги здравейте.Нещо ми задьржат спирачките.Един специалист ми каза да сменя маркучите и всичко щяло да е ок,но не е.Предположения всякакви.Цилиндри,дискове,всеки предполага.Имам чувството,че е предно ляво,но не дьрпа на страни.Като я оставя за половин час и се оправя,иначе по светофарите трьгва на полусьединител като запекат.Що е то.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: Проблем спирачки
Провери си буталото на спирачния диск. Ако е то, купи си ремонтен комплект от дилъра .. около 30лв ... Обикновено като се напълни с боклуци там и започна да запича ... доста неприятно.
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Wolfen написа:Провери си буталото на спирачния диск. Ако е то, купи си ремонтен комплект от дилъра .. около 30лв ... Обикновено като се напълни с боклуци там и започна да запича ... доста неприятно.
+1.
И преди да си купиш ремонтен комплект е най-добре да разглобиш апарата и да видиш дали гумения маншон който предпазва буталцето е скъсан. При мен си беше здрав просто се беше подгънал и имаше място от където влизаше мръсотия при буталцето. С времето мръсотията се натрупва и така като натиснеш спирачките спираш обаче буталцето не се връща/или се връща след време за да отвори апарата. Като го разглобиш изкарваш буталцето от апарата и се надяваш да не е реждясало от това че е влизала вода и мръсотия. Почистваш го и гнездото също и... после всичко по обратния ред като в буталцето слагаш малко спирачна течност при сглобя ването му. Ако имаш гумен чук ще е лесно за да набиеш буталцето обратно в апарата иначе е много зор.
От всичко това разглобяването е най-лесно

Успех и дано е от това. не се хвълай в скъпи ремонти и смяна на спирачни апарати

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
.. и дискове ...
леле ..

Колега,това сигурно ще го пробвам,но преди два месеца сменях накладки /АТ/ и незабелязах нищо.
Wolfen написа:.. и дискове ...![]()
![]()
![]()
![]()
леле ..
Смешно наистина,ноооо......,а тоя с маркучите беше........не е за писане.
- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
При мен на купето след смяна на накладките,отпред от ляво започна да задържа.Разглобих и извадих буталото.Почистих всичко с ВД 40 и зглобих и от тогава няма ядове.Малко е кофти поставянето на буталото обратно в цилиндъра,ама става.Иначе и на мен ми заявиха,че е маркуч и го смених,ама нямаше ефект.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Преди да смениш каквото и да било пробвай да обезвъздушиш и виж какво ще изтече - ако е като радомирска боза сменяй течността. Може и само с това да се разминеш. Ако не помогне:
Wolfen написа:Провери си буталото на спирачния диск. Ако е то, купи си ремонтен комплект от дилъра .. около 30лв ... Обикновено като се напълни с боклуци там и започна да запича ... доста неприятно.
Si non confectus, non reficiat.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
И аз смятам, че вероятно е заминало маншончето на някой спирачен апарат, в резулатат на което буталцето се е зацапало и когато си го прибрал за сложиш новите накладки се е набила навътре мръсотията вече не е можело да се движи свободно.
Никой не мое ма връне на селу!
10 мнения
• Страница 1 от 1